לביקור הממלכתי הראשון שלו בצרפת בתפקידו כשליט, שנאלץ להידחות בשישה חודשים עקב המהומות, יקבל מלך בריטניה, צ'ארלס השלישי, את תקן הזהב של קבלת הפנים הצרפתית – קבלת פנים בארמון ורסאי. הארמון, שהיה מקום מושבה של המלוכה לפני המהפכה הצרפתית של 1789, הוא כיום מוזיאון, אך הוא עדיין משמש את נשיאי צרפת לאירוח מנהיגים שהם רוצים להרשים, מהמלכה ויקטוריה ועד ולדימיר פוטין.
– 'יחי המלך!' –
צרפת, שערפה את ראשה של המלך והמלכה שלה, מנהלת רומן ארוך שנים עם משפחת המלוכה הבריטית, ובמהלך 170 השנים האחרונות היא נוהגת לארח אותה לסעודה מפוארת בארמון ורסאי.
הקיסר נפוליאון השלישי ערך נשף ל-1,200 אורחים באופרה המלכותית בוורסאי כאשר המלכה ויקטוריה ביקרה ב-1855, הטיול הראשון לפריז של מונרך בריטי מזה 400 שנה.
ב-1938, כשאירופה עמדה על סף מלחמת עולם נוספת, המלך ג'ורג' השישי והמלכה אליזבת התקבלו בפריז בקריאות "יחי המלך!" והתארחו גם הם בוורסאי, במקרה הזה לארוחת צהרים.

פחות משני עשורים לאחר מכן, הנשיא רנה קוטי פתח את כל הדלתות עבור המלכה הצעירה אליזבת, השליטה בעלת הכהונה הארכה ביותר בבריטניה, שמתה בשנה שעברה, בביקורה הממלכתי הראשון בצרפת עם בעלה הנסיך פיליפ. לאחר לילה באופרה של פריז, השניים אכלו ארוחת צהרים בהיכל המראות של ורסאי, שם נחתם הסכם השילומים במלחמת העולם הראשונה ב-1919.
– חיבה לכבד אווז –
הארץ שבה האוכל הוא המלך, הגישה מגוון מנקר עיניים של מעדנים למבקרים הבריטים. אבל ויקטוריה, הידועה בתיאבונה הרעוע, הרעיפה רק שבחים קלים למטבח הצרפתי, וכתבה שאמנם "העופות והרטבים די טעימים", אבל הבישול הצרפתי "פחות מגוון משלנו". בנה, אדוארד השביעי, התכבד בסעודה של 16 מנות ב-1903, עם עוף מפוטם, שליו וברווזים מזוגגים.
עד זמנה של אליזבת השנייה, התפריט הצטמצם לארבע או חמש מנות, עם מצרך אחד שחוזר על עצמו: כבד אווז. למלכה הפרנקופילית הייתה חיבה למנה השנויה במחלוקת שמתאפשרת על ידי האכלת ברווזים או אווזים בכפייה, אבל לא סביר שהוא יופיע בתפריט עבור צ'רלס, שאסר להגיש אותה בארמונו.

– פתוח לעסקים –
ורסאי אירחה גם אנשים נכבדים רבים אחרים. בשנים שלאחר המלחמה, הנשיא שארל דה גול השתמש בו כדי לארח את ג'ון קנדי וריצ'רד ניקסון כשהיו נשיאי ארה"ב, כמו גם השאה של איראן. הנשיא הסוציאליסטי פרנסואה מיטראן פתח את שערי הארמון בפני קומוניסטים, כאשר השתמש בו כדי לארח את המנהיג הסובייטי מיכאיל גורבצ'וב.



לעומת זאת, ניקולא סרקוזי ופרנסואה הולנד כמעט ולא השתמשו בוורסאי, למעט אירוחם של מנהיג לוב המנוח מועמר קדאפי ונשיא סין, שי ג'ינפינג.

ב-2017, לפני שהפלישה של מוסקבה לאוקראינה הפכה אותו למנודה, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין התקבל שם על ידי עמיתו הצרפתי עמנואל מקרון. מקרון גם השתמש בוורסאי כדי להציג את קסמה של צרפת למשקיעים זרים, כולל למייסד טסלה ובעל X (לשעבר טוויטר) אילון מאסק שהוזמן לפסגה עסקית שם במאי.
