משמרות המהפכה של איראן שיגרו היום (רביעי) לוויין ריגול צבאי חדש, כך דיווחו כלי תקשורת במדינה. שיגור זה הוא המפגן האחרון של טכנולוגיית התעופה והחלל של הרפובליקה האסלאמית, שמעורר דאגה במערב.
"לוויין הצילום Nour-3… הוצב בהצלחה במסלול של 450 ק"מ מעל כדור הארץ", מסרה סוכנות הידיעות IRNA, בציטוט של שר התקשורת, עיסא זארפור. הוא אמר שהוא נישא על ידי הטיל התלת שלבי – קאסד, אשר שיגר למסלול גם את הלוויינים הקודמים, Nour-2 ב-2022 ו-Nour-1 ב-2020. השיגור היום בוצע על ידי זרוע התעופה והחלל של משמרות המהפכה האסלאמית (IRGC), הזרוע האידיאולוגית של הכוחות המזוינים של המדינה.
ארה"ב הזהירה שוב ושוב את איראן מפני שיגורים כאלה, ואמרה שניתן להשתמש באותה טכנולוגיה לטילים בליסטיים, כולל כאלה שנועדו להשתמש בראש נפץ גרעיני. ממשלות מערביות אחרות הביעו דאגות דומות.

איראן טוענת כי היא אינה שואפת לנשק גרעיני וכי שיגורי הלוויין והרקטות שלה הם למטרות אזרחיות או ביטחוניות בלבד. היא נאלצה להתמודד עם כמה שיגורים כושלים בעבר והשיגור המוצלח של הלוויין הצבאי הראשון שלה למסלול, Nour-1, באפריל 2020 גרר נזיפה חריפה מארה"ב.
טהראן נמצאת תחת סנקציות קשות של ארה"ב מאז פרישתה של וושינגטון ב-2018 מהסכם הגרעין שהעניק הקלות בסנקציות על איראן בתמורה לריסון הפעילות הגרעינית שלה כדי למנוע ממנה לפתח ראש נפץ אטומי.
איראן תמיד הכחישה כל שאיפה לפתח יכולת נשק גרעיני, והתעקשה שפעילותה תהיה רק לצרכי שלום. בראיון שנערך לאחרונה לסוכנות ידיעות יפנית, דיבר שר החוץ חוסיין אמיר-עבדולהיאן על הצעה יפנית להשיק מחדש את שיחות הגרעין של איראן עם ארצות הברית. לטהראן ולוושינגטון לא היו קשרים דיפלומטיים תקינים מאז תוצאות המהפכה האסלאמית ב-1979.