פלטפורמת ה-AI הגנרטיבית ChatGPT יכולה כעת להביא נתונים ישירות מהאינטרנט ולאסוף מידע עדכני בזמן אמת, כך נמסר אתמול (ד') מהחברה שיצרה אותה – OpenAI, במה שנחשב לציון דרך משמעותי עבור התוכנה. עד כה, התשובות של ChatGPT לשאילתות של משתמשים התבססו על מסד נתונים עצום, שלא הכיל מידע נוסף מאז אוגוסט 2021.
"ChatGPT יכול כעת לגלוש באינטרנט כדי לספק לך מידע עדכני וסמכותי, כולל קישורים ישירים למקורות", נמסר מ-OpenAI בפוסט ב-X, לשעבר טוויטר. "זה כבר לא מוגבל לנתונים לפני ספטמבר 2021". בנוסף, החברה מסרה כי הפיצ'ר החדש יאפשר לאתרים לשלוט באופן שבו ChatGPT מקיים איתם אינטראקציה.
OpenAI השיקה ביוני את העדכון עבור המנויים בתשלום, אך השעתה אותו לאחר שמשתמשים הצליחו לעקוף חומות תשלום של תוכן אינטרנטי.
התכונה, שזכתה לכינוי "גלישה עם Bing", שמורה למנויים בתשלום של שירותי ChatGPT Plus ו-Enterprise, אך OpenAI אמרה שהיא תהיה זמינה בקרוב לכל המשתמשים.
שותפת OpenAI, מיקרוסופט, כבר מציעה את Bing Chat, שילוב של GPT-4, מודל השפה המשמש לפיתוח ChatGPT, עם מנוע החיפוש האינטרנטי שלה, וכך גם גוגל עם רובוט השיחה שלה בארד.
ChatGPT תספק מקורות ישירים לצד התגובות שלה, אשר לא יתבססו עוד על מסד הנתונים הבודד שהמוציא לאור של התוכנית שולט בו.
בתוך כך, "גילדת הסופרים", ארגון המייצג סופרים עלילתיים, כולל מרטין, ג'ון גרישם וג'ודי פיקו, האשימה את החברה מקליפורניה בשימוש בספריהם "ללא רשות" כדי להכשיר את "מודלי השפה הגדולים" של ChatGPT – אלגוריתמים המסוגלים לייצר תגובות דמויות אנוש בתשובה לשאילתות פשוטות, כך על פי התביעה.

"לב האלגוריתמים הללו הוא גניבה שיטתית בקנה מידה עצום", נכתב בתביעה שהוגשה ביום שלישי לבית משפט פדרלי בניו יורק. תביעות רבות אחרות הוגשו על ידי אמנים, ארגונים ומקודדים נגד OpenAI ומתחריה, כשהתובעים טוענים שעבודתם נגזלה. OpenAI לא השיבה מיד לבקשת התגובה מסוכנות הידיעות הצרפתית.
המודלים השפתיים של החברה "מסכנים את יכולתם של סופרים להתפרנס, בכך שהם מאפשרים לכל אחד ליצור – באופן אוטומטי וחופשי (או בזול מאוד) – טקסטים שאחרת הם היו משלמים לסופרים כדי ליצור", נאמר בכתב התביעה.
על פי גילדת הסופרים, ניתן להשתמש ב-ChatGPT כדי לייצר "יצירות נגזרות", המחקות את סגנון הכותבים, "באופן לא הוגן ובאופן מעוות. ללא היצירות המוגנות בזכויות יוצרים של התובעים, אותם הם מזינים לתוכנה, לא היה לנתבעים מוצר מסחרי שבאמצעותו הם פוגעים – אם לא גוזלים – מהכנסות המחברים. העתקה מכוונת של הנתבעים הופכת אפוא את יצירותיהם של התובעים למנועי ההרס שלהם".
גילדת המחברים והכותבים מבקשת לאסור שימוש בספרים המוגנים בזכויות יוצרים כדי לפתח מודלים לשוניים "ללא אישור מפורש". כמו כן היא דורשת תשלומי פיצויים לסופרים.
OpenAI הסתמכה על הררי טקסטים שנמצאים באינטרנט כדי ליצור את הצ'אטבוט שלה, אך לא ציינה בדיוק באילו אתרים וכתבים נעשה שימוש. חברת הבינה המלאכותית הייתה נושא למספר תלונות מאז הצלחת ChatGPT בשנה שעברה, כולל אחת של מהנדסי מחשבים שתבעו גם את מיקרוסופט, המשקיעה הראשית שלה, ואת פלטפורמת GitHub.
בינואר האחרון, מספר אמנים הגישו תביעה ייצוגית נגד DreamUp, Midjourney ו-Stable Diffusion, שלושה כלי AI שיוצרים תמונות באופן אוטומטי בהשראת אמנות שנמצאת באינטרנט.
מיקרוסופט הודיעה החודש כי תספק הגנה משפטית ללקוחות שנתבעו בגין הפרת זכויות יוצרים על תוכן שנוצר על ידי כלי הבינה המלאכותית שלה.