הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית ממשיכה לשחק משחק כפול בכל הנוגע להכרה ב"פלסטין" כמדינה. בוועידה הכללית של סבא"א התקבלה ביום שישי טיוטת החלטה, ברוב של 92 מדינות, לאימוץ רשמי של הכינוי "מדינת פלסטין", וכן על זכויות נוספות עבור הפלסטינים. חלק מהמדינות שהצביעו בעד טיוטת ההחלטה ציינו בהצבעתן כי אין בדבר הכרה מצידן בפלסטין כמדינה.
אולם העיתון "א-שרק אל אווסט" דיווח כי המועצה הלאומית הפלסטינית ומוסדות רשמיים נוספים ברמאללה בירכו על ההחלטה של הסוכנות והגדירו אותה החלטה היסטורית. על פי הפרסום, המועצה הלאומית הפלסטינית מסרה כי ההצבעה המוחצת בסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית היא "גינוי ברור של מדיניות הכיבוש הישראלי של התרחבות וסיפוח בלתי חוקי תוך הפרה של החוקים הבינלאומיים". המועצה הודתה "לכל המדינות שתמכו ואישרו את ההחלטה, במיוחד לאחות – הרפובליקה הערבית של מצרים, שהגישה את הבקשה בשם מדינת פלסטין".
ההצבעה בסבא"א נערכה במסגרת המושב ה-67 של הוועידה הכללית של הסוכנות המתקיים בווינה.
זו אינה הפעם הראשונה בה סבא"א פוסחת על שני הסעיפים בכל הנוגע להכרה במדינה הפלסטינית. ביוני 2019 חגגו הפלסטינים את צירופם לסוכנות האו"ם. ההסכם שנחתם אז קבע כי פקחים מטעם סבא"א יקבלו גישה ל"שטחי פלסטין" כדי לפקח על בטיחות השימוש בחומרים רדיו-אקטיביים. בישראל דיווחו אז כמה כלי תקשורת על ההכרה של סבא"א בפלסטין כמדינה ודובר משרד החוץ הוציא הודעת גינוי, אולם בהודעה הרשמית של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, נטען כי "דיווחים בתקשורת כי סבא"א הכירה בפלסטין כמדינה על ידי חתימה עימה על הסכם הגנה הם שגויים. כריתת הסכם הגנה אינה מרמזת על הבעת דעה מצד סבא"א לגבי מעמדה של פלסטין ואינה משפיעה על מעמדה בסבא"א. דיווחים בתקשורת הטוענים אחרת הם שגויים".
מדובר במעין היתממות מצידה של הסוכנות, שכן הסכם המאפשר גישה של הסוכנות ל"שטח פלסטין" והחתמתם של הפלסטינים על האמנה למניעת הפצת נשק גרעיני, משמעותם בפועל, הכרה בקיומו של גוף ריבוני, שלו סמכויות לאפשר פיקוח של סבא"א.