תכנת הבינה המלאכותית המדמה את וינסנט ואן גוך סבלנית ולא מתרגשת משאלה נוספת על האוזן החתוכה שלו. "אני מתנצל על כל הבלבול אבל נראה שאתה טועה", אומרת הדמות של הצייר הדגול, בסוג של טון עצבני המוכר לכל מי ששיחק במודלים של שפות בינה מלאכותית.
"חתכתי רק חלק קטן מתנוך האוזן שלי", הוא מתעקש (למעשה, יש מספר תיאוריות על האופן בו האמן השחית את אוזנו). ואן גוך המלאכותי מופיע על מסך וידאו בסוף התערוכה שוברת הקופות במוזיאון ד'אורסיי בפריז. התערוכה, שתציג עד פברואר, מוקדשת לשבועות האחרונים לחייו בכפר אובר-סור-אואז, צפונית לבירת צרפת.
ואן גוך ירה בעצמו באקדח חלוד בשנת 1890 בגיל 37. לקח לו יומיים למות. אבל ואן גוך המלאכותי בקיא בצורה מפתיעה ב"טיפול על ידי דיבור" של המאה ה-21. "בעוד שהתמודדתי עם ליקויים בבריאות הנפש, המעבר שלי לאובר-סור-אויס לא נגרם מרצון לשים קץ לחיי", הוא אומר.

כפי שמבהירים כ-40 הציורים בתערוכת אורסיי, השבועות האחרונים שלו היו פוריים בצורה יוצאת דופן, מלאים ביצירות מופת כולל "הכנסייה באובר", "שדה חיטה עם עורבים" והאחרון שלו, "שורשי עצים". על אחת כמה וכמה מפתיע שהתקופה הזו מעולם לא קיבלה חלון ראווה ייעודי, אמר כריסטוף לריבולט, נשיא מוזיאון ד'אורסיי.
– וינסנט וירטואלי –
בין הלהיטים הוא חדר המוקדש לפנורמות "הריבוע הכפול" שלו, מהפכה טכנית שבה משתמשים בבדי קנבס ארוכים ודקים מאוד, שבישרו על המסך הרחב של הקולנוע. אולי מתאים, אם כן, שהתערוכה תסתיים בטכנולוגיות מודרניות, שהופכות נפוצות יותר ככל שתערוכות מנסות למשוך קהל צעיר יותר.
בנוסף לצ'אטבוט של ואן גוך, מבקרים יכולים גם לעטות קסדות מציאות מדומה כדי להיכנס למטבח של ד"ר גאשה, שם בילה ואן גוך בשבועות האחרונים לחייו, לצאת לטיול סוריאליסטי סביב גרסה ענקית של פלטת הצבעים שלו ולצלול לתוך שורשי העצים של הציור האחרון שלו. הקסדה המתקדמת של החברה הטיוואנית Vive Arts יכולה לעקוב אחר ידי המשתמשים – ללא צורך בחיישנים על כף היד – ומאפשרת להם לאסוף פריטים בעולם הווירטואלי ולשחק עם כדוריות צבע.
ה-AI, לעומת זאת, מציג כמה ממחלות הילדות של הטכנולוגיה המתהווה. כשנשאל לגבי הצבע האהוב עליו, וינסנט הוירטואלי היה בטוח מאוד (צהוב). אבל הוא נאבק לזהות אנשים חשובים בחייו, ולא מצליח לקלוט את שמו של ד"ר גאשה כשנשאל על ידי עיתונאי צרפתי.
"זה מזהה מילים בשפה הצרפתית אבל אנחנו עדיין צריכים לכוונן את ה-AI כך שהוא יבין טוב יותר שמות עצם נכונים", אמר כריסטוף רנודינו, ראש "ג'מבו מאנה", הסטארט-אפ בשטרסבורג שתכנן את המכונה. "הניסוי הזה יאפשר לנו לשפר את המודל", הוסיף.