מייק ג'ק, קנדי בן 41, ניסה לקבוע שיא גינס על ידי אכילת 50 מהפלפלים החריפים ביותר בעולם. הפלפלים המדוברים ידועים כ"קרולינה ריפרס", שבעצמם מחזיקים בשיא גינס בהיותם הפלפלים החריפים ביותר על פני כדור הארץ. המטרה שלו: לאכול אותם כמה שיותר מהר.
כשהצלחת הייתה ריקה, חלפו שש דקות ו-49 שניות, וג'ק שבר את שיא הגינס.
"רציתי לעשות משהו גדול יותר", הוא אמר, וציין שהוא כבר שבר שיאים באכילת הכי הרבה פלפלים תוך שתיים או שלוש דקות. "הרגשתי שאני ידוע בתור הבחור המהיר שיכול לאכול פלפלים מהר אבל אולי לא הבחור עם הסיבולת. רציתי להראות שאני יכול לאכול כמות עצומה".

ג'ק לא גדל על מאכלים חריפים. בקולג', חבריו לדירה הכירו לו רטבים חריפים בייצור המוני, שלדעתו היו "די חריפים" באותה תקופה. ג'ק אהב אותם והתחיל לאכול יותר ויותר כך שהסיבולת שלו גדלה. כשהיה לו "כמעט יותר רוטב חריף מאשר אוכל בצלחת", הוא ידע שהוא צריך לסיים את הלימודים.
אבל לפני 20 שנה, רטבים חריפים מיוחדים לא היו זמינים בקלות, אמר ג'ק. הוא הלך למסעדה מקסיקנית מקומית בשם Under the Volcano, שבה היו רטבים חריפים של אל יוקטקו. הם היו הרטבים החריפים הראשונים שהוא מצא שהוכנו מפלפלי האבנרו. "בזמנו, חשבתי שהם היו חריפים בטירוף", הוא אמר.
דפוס מוכר נוצר. ג'ק היה מתחיל בהוספת כמה טפטופים על כל האוכל שהוא אוכל. כשהסיבולת שלו גדלה, הוא הוסיף עוד ועוד עד שהרוטב חריף שוב הציף את הצלחת שלו, מה שהוביל את ג'ק לחפש משהו אפילו יותר חריף.
בסביבות 2015, Mucho Burrito, רשת קנדית של מסעדות מקסיקניות, החלה להציע רוטב חריף עשוי מפלפלי "רפאים". לאחר שהתרגל לרוטב החריף הזה מאוחר יותר באותה שנה, ג'ק למד על אד קארי, היוצר של קרולינה ריפר. ג'ק הזמין רטבים חריפים מהעסק של קארי, חברת PuckerButt Pepper. שוב, טפטופים של רוטב חריף הפכו להתזות, שהפכו לבריכות. "בסופו של דבר יכולתי פשוט להשתמש בכמה מהרטבים הכי חריפים בעולם כמו שאנשים משתמשים בקטשופ", הוא אמר.
ואז, בסביבות 2017, חבר שמכיר את הזיקה של ג'ק לרטבים החריפים ביותר אמר לו שאנשים אוכלים פלפלי צ'ילי חריף ביוטיוב כמעין מחזה אינטרנטי וחשב שהוא צריך לנסות. ג'ק עשה זאת, ואכל את הקרולינה ריפר הראשון שלו. זה היה חריף, ללא ספק, אבל ג'ק לא חשב שזה היה חריף עד כדי כך.
אז הוא צילם עוד סרטונים, אכל שלושה, חמישה, 10 ואז 20 פלפלים בכל פעם. הוא הקים את ערוץ היוטיוב שלו "מייק ג'ק אוכל חריף!" שצבר מאז כמעט 30,000 מנויים ו-3 מיליון צפיות. בשלב מסוים, הוא חקר את כמות הריפרים הגדולה ביותר שמישהו אכל ברצף ומצא שהמספר עומד על 35, שנקבע במהלך אירוע באוסטרליה. אז ג'ק הקים אירוע צדקה לפרויקט הרעב ואכל 30.
בחיפוש אחר פסגות גבוהות יותר להעפיל אליהן, ג'ק התחיל לבדוק שיאי גינס הקשורים לאכילת פלפלים חריפים. הוא גילה שרובם מתמקדים בהיבט המהירות שמישהו מסוגל לצרוך מספרים קטנים מהם. ג'ק התחיל לתרגל אכילת מהירות וב-2019 שבר את שיא גינס הראשון שלו באכילת שלושה פלפלי רפאים בפחות מ-10 שניות. הוא המשיך לשבור 11 נוספים ועדיין מחזיק בחמישה מהם.
בשנה שעברה, ג'ק שם את עינו על משהו שאפתני יותר. הוא שבר שיאי גינס נוספים, שהתמקדו באכילת כמה שיותר פלפלים מסוג מסוים בפרק זמן קצר. הוא יצר קשר עם גינס כדי להעלות לחברה הצעה שיא חדש, ובסופו של דבר האחראי הבכיר על שיאי העולם הסכים ליצור אחד שג'ק הרגיש שיבחן את גבולותיו: לאכול 50 פלפלים של קרולינה ריפרס מהר ככל האפשר.

ב-5 בנובמבר, ג'ק הקים אירוע בחברת Forked River Brewing Company בלונדון, אונטריו. הוא לבש סרט אדום וגופייה תואמת שפרסמה את ערוץ היוטיוב שלו. בדרכו לשולחן עם צלחת של 50 פלפלי ריפרס, ג'ק לבש כפפות לטקס כמו רופא שמתכונן לניתוח. לפני שהתיישב לאכול, ג'ק תפס את המיקרופון כדי לפנות לעשרות התומכים שבאו לראות אותו עושה היסטוריה.
"אף אחד לא ניסה לשבור את את השיא הזה", אמר ג'ק לקהל, "כי הוא מטורף".
ג'ק החזיר את המיקרופון לנציג, סטר על פניו שוב ושוב כדי לדרבן את עצמו, התיישב על הכיסא והיה מוכן.
"צא!" הכריז הטיימר הרשמי.
ג'ק התחיל למלא את פיו בפלפלים שלכל אחד מהם ממוצע של 1.64 מיליון יחידות חריפות במדד סקוויל, יותר מפי 200 מהחלפיניו הצנוע. הוא בלע את הראשון תוך שש שניות. בתוך דקה שמונה פלפלים כבר היו מאחוריו. הוא הגיע ל-16 בשתי דקות, 23 בשלוש דקות ו-29 בארבע.
הקהל התחיל לקרוא, "קדימה! מייק! קדימה!". הוא אכל 36 תוך חמש דקות, כשהקהל מריע לו. שש דקות: 43 פלפלים. לפני שמלאו שבע דקות, ג'ק הוציא את הלשון כדי להוכיח לטיימר שאף אחד מ-50 פלפלי הקרולינה ריפרס לא נשאר בפיו. שיא העולם החדש עמד על שש דקות ו-49 שניות.
אשתו של ג'ק, ג'יימי, הושיטה לו מגבת, בה הוא השתמש כדי לנגב את אפו, את פיו ואת עיניו. ואז, 29 שניות אחרי שקבע שיא גינס חדש, ג'ק התחיל עם צלחת שנייה עם עוד 50 ריפרס.
תוך 11 וחצי דקות, הוא השתווה לשיאו האישי של 60 פלפלים. לאחר 32 דקות, ג'ק סיים את ה-100 שלו ועוד צלחת של 50 הופיעה. הוא המשיך לאכול.
אחרי שבילה שעה ושמונה דקות באכילת 135 מהפלפלים החריפים בעולם, ג'ק החליט לעצור. למרות שהוא היה רחוק 25 פלפלים "בלבד" משבירת שיא הגינס לכמות הפלפלים הגבוהה ביותר, הוא יותר מהכפיל את שיאו האישי הקודם.
והסיבה שג'ק הפסיק? הוא אמר שפשוט אין לו יותר מקום בבטן. ג'ק אמר שהוא השיג את מטרת היום שלו, שהייתה להמשיך עד ש"הגוף שלי ייפול". זו הסיבה שהוא עושה דברים שאחרים עשויים לראות כמטורפים.
"אני אוהב לדחוף את עצמי", הוא אמר, "ולראות כמה רחוק אני יכול להגיע".