סקר שקיים המכון למדיניות העם היהודי בקרב יהודי ארה"ב מצביע על תמיכה גורפת בישראל. מהנתונים עולה כי כ-60% מהיהודים שנסקרו הביעו כעס וחרדה מהמלחמה שנכפתה על ישראל. רבים חשים צורך לתרום למאמץ המלחמתי ולסייע למדינת ישראל. כ-80% מהנשאלים ביטאו תמיכה אקטיבית בישראל בדרכים שונות כמו תרומות והבעת תמיכה פומבית.
בנושא זה, ישנו פער משמעותי בין יהודים שביקרו או חיו בישראל בעבר, ששיעור התמיכה האקטיבית שלהם גבוה מאוד, לעומת מי שמעולם לא ביקרו בישראל, שם שיעור התמיכה האקטיבית שלהם נמוך יותר. מקרב מי שחיו בישראל או ביקרו בה יותר מפעם אחת שיעור התמיכה האקטיבית מתקרב לתשעים אחוז, מקרב מי שביקרו פעם אחת בישראל שיעור התמיכה האקטיבית הוא כשמונים אחוז, ומקרב מי שמעולם לא ביקרו בישראל – שהם כמחצית מכלל יהודי ארה"ב – התמיכה האקטיבית עומדת על מעט פחות משישים אחוז (59%).
היהודים מזהים את ישראל כמדינה שמנהלת מלחמה "מוסרית" יותר ממדינות אחרות. לצד הדאגה לישראל, קיימת גם דאגה רבה לביטחונם האישי במקומות בהם הם חיים בארה"ב. יותר מ-70% דיווחו על ירידה בתחושת הביטחון האישי שלהם בעקבות המלחמה. 74% מהמשיבים מעריכים את ההסברה הישראלית כ"די טובה" עד "טובה".
מהמכון נמסר כי ממצאי הסקר הוצגו בפני משרד התפוצות וכן בפני פורום המטה הכללי של צה"ל. הוא נערך בידי שמואל רוזנר ונח ספקלוב, עמיתי מחקר בכירים במכון. פרופ׳ ידידיה שטרן, נשיא המכון, אומר כי "יהודי ארה"ב עוקבים אחר המתרחש בישראל ומושפעים ממנו באופן ישיר. אנו רואים תמיכה רחבה בישראל בקרב יהודי אמריקה, אך גם חרדה ופגיעה בתחושת הביטחון האישי כתוצאה מהמלחמה. יש להמשיך ולחזק את הקשר בין ישראל ליהודי התפוצות, תוך הבנה למצוקותיהם וחיזוק תחושת שותפות הגורל והאחדות בינינו".
כ-50% מהנשאלים בסקר העידו על עצמם כי הם ליברלים או מאוד ליברלים. כעשרים אחוז הגדירו את עצמם מרכז והשאר נוטים לכיוון השמרני. נתון זה אינו רחוק מהחלוקה המקובלת של יהודים על פי מפתח פוליטי. משתתפי הסקר נטו לבקר בישראל בשיעור גבוה יחסית לממוצע יהודי ארה"ב. כרבע מהם לא ביקרו בישראל, לעומת כמחצית מכלל יהודי ארה"ב. גם שיעור היהודים שאין להם קשר לקהילה ולתנועות היהודיות נמוך בסקר לעומת הממוצע בקרב יהודי ארה"ב, וכן שיעור הנשואים נישואים מעורבים (מעל 50% מכלל יהודי ארה"ב). עם זאת, גם מקרב הקבוצות שאינן מיוצגות בסקר המדד בהתאם לממוצע מכלל יהודי ארה"ב, התקבלו על פי הנטען תשובות ממספר גבוה מספיק של משיבים כדי לזהות מגמות מובהקות ופערים בינן לבין קבוצות אחרות.
אפשר להוסיף: שר החוץ אלי כהן נפגש הבוקר עם ראשי ועידת הנשיאים. שר החוץ כהן הודה לראשי הקהילות היהודיות על עמידתם האיתנה לצד מדינת ישראל וביקש את סיועם בהשגת תמיכה מדינית לחיסול שלטון החמאס ברצועת עזה. השר כהן הדגיש כי גורמים אנטישמיים רבים מנצלים את המצב כדי לתקוף את ישראל ואת הקהילות היהודיות ברחבי העולם ועל העולם כולו להילחם בתופעה.
שר החוץ כהן: "בשעתנו הקשה, תמיכת ראשי הארגונים היהודיים במדינת ישראל מסייעת לנו להתמודד עם המשבר העמוק ביותר שחווה העם היהודי מאז השואה. בהמשך לביקורו של נשיא ארה"ב ביידן, הגעת משלחת הסולידריות של אחינו ואחיותינו לישראל בימים אלה, כמו גם הגשת סיוע לאזרחינו, היא הוכחה לכך שעם אחד אנחנו.
אנחנו רואים בדאגה את ההתגברות בגילויי האנטישמיות בכל העולם בעקבות המלחמה, כמו גם במוסדות אקדמיים בארה"ב ואיומים מעשיים על קהילות יהודיות ברחבי העולם. שוחחנו על המהלכים המשותפים שנוכל לבצע על מנת להילחם באותם גילויים קשים ואנטישמיים".
שר החוץ אלי כהן נפגש עם משלחת סולידריות של 50 מראשי הקהילות היהודיות המרכזיות בארה"ב. בשיחה עמם הביע הערכה לתמיכה העצומה שמדינת ישראל מקבלת מאחינו ברחבי העולם והדגיש כי המערכה נגד הטרור והמאבק באנטישמיות הם משותפים לכולם.