הקרב באו"ם נמשך. אחרי הדיונים במועצת הביטחון – שהסתיימו ללא החלטה הקוראת להפסקת אש שהייתה מצרה את צעדיה של ישראל – היום ב-17:00 תתכנס העצרת הכללית לדיון חירום במלחמה בעזה.
כינוס החירום מתקיים לבקשת הקבוצה הערבית בהובלת ירדן וארגון המדינות המוסלמיות בהובלת מאוריטניה. בכינוס ינאם גם שר החוץ של איראן. הכינוס יימשך יומיים, וביום שישי אחר הצהריים תתקיים הצבעה על הצעת החלטה שהוגשה על ידי ירדן.
ממשלחת ישראל באו"ם נמסר כי "ההצעה המוטה והמעוותת, מתעלמת לחלוטין מקיומו של חמאס ואינה מזכירה אותו או את הטבח הברברי שביצע. ההצעה החד צדדית והמנותקת מהמציאות, קוראת להפסקת אש מיידית ואינה מתייחסת כלל לירי הטילים והרקטות על ישראל או לזכותה של ישראל להגן על עצמה". נזכיר כי השבוע התראיינה ראניה מלכת ירדן, הכחישה את עוצמת הזוועות שביצע חמאס בישראל והטיחה בישראל האשמות שקריות וקשות.
דיון העצרת היום ייפתח בנאום של הנציג הפלסטיני, ואחריו ינאם שגריר ישראל גלעד ארדן.
אמש, לאחר שנציגי רוסיה וסין הטילו וטו במועצת הביטחון על ההצעה האמריקנית שגינתה בחריפות את חמאס, קראה לשחרור מיידי של החטופים והכירה בזכות ההגנה העצמית של מדינות נגד טרור, נשא ארדן נאום נוקב. "איך מוסקבה הייתה מגיבה אם חוליות מוות של טרור היו מחסלות שכונות שלמות? איך בייג'ינג הייתה מגיבה אם ג'יהאדיסטים היו עורפים את ראשיהם ורוצחים את התינוקות שלכם? אני מאמין שרבים בעולם יודעים בדיוק איך הייתם מגיבים". הוא הזכיר גם את הוריו המבוגרים, שנאלצים בשבועות האחרונים לרוץ שוב ושוב אל המקלט, כד להגן על חייהם מהרקטות שיורה ארגון הטרור חמאס.
לאחר הווטו אתמול נגד ההצעה האמריקנית, הפרו-ישראלית, התקיימה הצבעה על הצעה רוסית שקראה להפסקת אש מיידית. אולם ההצעה של רוסיה לא קיבלה את הרוב הנדרש של לפחות 9 מדינות מבין 15 בחברות במועצת הביטחון, ולכן נפלה אף ללא שהאמריקנים היו צריכים להטיל עליה וטו. מי שהצביעו בעד ההצעה הרוסית הן איחוד האמירויות, סין, רוסיה וגבון.