התנועה למאבק באנטישמיות (CAM) תקפה את החלטת דרום אפריקה לעתור נגד מדינת ישראל בבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג (ICJ) באשמת רצח עם, עם הליכים בנושא החלטת ביניים אפשרית. "אין לגיטימיות בהאשמת אומה הנלחמת ברצח עם בביצוע אותו פשע. זה יהיה כמו להאשים את בעלות הברית במלחמת העולם השנייה בביצוע רצח עם נגד הנאצים", נמסר מטעם התנועה. "בניסיון לצבור נקודות פוליטיות פנימיות ולהשתלב בכמה מהמשטרים המרושעים והמדכאים ביותר עלי אדמות, דרום אפריקה לקחה את ישראל לבית הדין הבינלאומי", נכתב בהודעה.
"למרבה הצער, לדרום אפריקה יש היסטוריה בעייתית מאוד של ניצול מוסדות בינלאומיים למטרות פוליטיות צרות כדי לתקוף את העם היהודי, בעיקר כאשר הוועידה העולמית נגד גזענות (WCAR) קיבלה החלטה על ידי דרום אפריקה והרפובליקה האסלאמית של איראן, בין היתר, להשמיץ את המדינה היהודית ואת הנציגים היהודים שנכחו, תוך התעלמות וביטול אחריותה לקורבנות האמיתיים הרבים של גזענות ודיכוי ברחבי העולם. בנוסף, מציינים בתנועה, "דרום אפריקה סלקטיבית בצורה קיצונית בהאשמותיה ברצח עם, תוך התעלמות מהרצח ההמוני של היזידים, מאות אלפי הסורים שנטבחו על ידי המשטר שלהם, ואינספור ניסיונות רצח עם באפריקה", למעשה, דרום אפריקה הפגינה יחס מזעזע כלפי מבצעי רצח עם בפועל בעבר, בעיקר כאשר סירבה להישמע לפקודה של בית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC) ב-2015 לעצור את נשיא סודן לשעבר, עומר אל-בשיר, שאחראי למאות אלפי הרוגים במהלך הסכסוך בדרפור".

"לכן ברור שלדרום אפריקה אין אינטרס במניעת רצח עם, והיא רק שואפת להפיץ "עלילת דם" נגד המולדת הלאומית של העם היהודי, תוך מתן תמיכה מרומזת לכוונות ההשמדה של חמאס. בכך שהיא לוקחת את ישראל להאג, דרום אפריקה לא רק מנסה להשמיץ את ישראל, היא למעשה מזלזלת ומנמיכה את מעמדו של מוסד בינלאומי חשוב, ותוכיח שהאג רק הפך לעוד כלי נשק פוליטי בזירה הבינלאומית".
לדברי מנכ"ל CAM, סשה רויטמן דראטווה, "בעוד מספר שבועות, יצוין בעולם יום השואה הבינלאומי לציון הרצח ההמוני השיטתי של שישה מיליון יהודים בניסיון רצח עם של העם היהודי על ידי הנאצים. האמנה למניעה וענישה של פשעי רצח עם (CPPCG), נוסחה על אפר השואה כדי לוודא שהעולם מתכוון ל"לעולם לא עוד". ב-7 באוקטובר 2023, חמאס, ארגון טרור שאמנת היסוד שלו חותרת לרצח עם של העם היהודי, תקף באופן חד צדדי קהילות אזרחיות בישראל עם חוליות מוות שטובחות בפראות יותר מ-1,200 גברים, נשים וילדים וחטיפת עוד מאות, הרס ואונס. לדברי מנהיגי חמאס, זה היה אמור להיות רק הראשון מבין מעשי טבח רבים כאלה שיבצעו נגד העם היהודי".

"מאז אותו יום, ישראל נקטה בתגובה צבאית הגנתית כדי להבטיח שלא ניתן לזה לקרות. הלקח הגדול ביותר שלמד העם היהודי מהשואה הוא כשמישהו אומר שהוא רוצה להשמיד אותך, הוא מתכוון לזה ויש לנקוט בכל האמצעים הסבירים כדי לסכל את כוונותיו. זוהי התגובה החוקית, האתית והמנדטורית של ישראל לאיום הנשקף מחמאס וארגוני טרור אחרים, שתוקפים כעת את ישראל בשבע חזיתות. לכל אומה שתומכת בחמאס ומערערת את צעדי ההגנה של ישראל למניעת רצח עם נוסף של העם היהודי יש דם על הידיים, זה רק מדגיש עוד יותר את חובתה של ישראל להבטיח 'לעולם לא עוד'".
התנועה למאבק באנטישמיות (CAM) נוסדה בשנת 2019 והפכה מאז הקמתה לקול מוביל במאבק הבינלאומי באנטישמיות. התנועה מטפחת בריתות פורצות דרך, יוזמות וקשרים עם קובעי מדיניות ברמה הגלובלית, הלאומית והמקומית. עם פרוץ המלחמה הקימה התנועה קרן חירום לסיוע לקהילות שנפגעו מאירועי הטבח, שגייסה כבר למעלה ממיליון דולר למטרות קהילתיות שונות. כמנכ"ל התנועה משמש סשה רויטמן-דרטווה. דרטווה הקים את מדור הניו-מדיה בחטיבת דובר צה"ל וניהל אותה במהלך המבצעים "עמוד ענן", "צוק איתן", חטיפת ורצח שלושת הנערים ושחרור גלעד שליט. כמו כן עמד בראש יחידת המאבק בדה-לגיטימציה של ישראל בעולם במסגרת "הקונגרס היהודי העולמי".