הקרן למאבק באנטישמיות תתפוס מקום מרכזי בסופרבול שיתקיים הלילה (א'), אירוע הספורט הגדול בארצות הברית (ואחד הגדולים בעולם) אשר כ-100 מיליון אנשים צפויים לצפות בו.
הקרן של רוברט קראפט השיקה את קמפיין "StandUptoJewishHate#" בשנה שעברה כדי להעלות את המודעות לאנטישמיות ולחשיבות ההתנגדות לה. כעת, היא מתכננת להביא את הקמפיין הזה לפרסומת המחצית של הסופרבול, שנחשבת לפרסומת הטלוויזיה היוקרתית והנצפית ביותר בעולם.
פרסומת הסופרבול של הקרן מציגה את קלרנס בי ג'ונס, עורך הדין לשעבר והיועץ של מרטין לותר קינג, ג'וניור, שניסח את נאום "יש לי חלום" המפורסם של קינג למצעד בוושינגטון ב-1963. הוא וקראפט ניהלו שיחה על הברית ההיסטורית של האפרו-אמריקנים והיהודים בפוליטיקה של ארה"ב, על פי סרטונים שפורסמו באינטרנט על ידי הקרן. "אתה יודע איך לגרום לגבר בן 93 לבכות", אומר ג'ונס לקראפט, לאחר שהבעלים היהודי של קבוצת הפוטבול ניו אינגלנד פטריוטס הודיע לו שהשיחה שלהם תופיע בפרסומת של הסופרבול.
הפרסומת, שמומחי תעשיית זמן האוויר שלה מעריכים שעלותה 7 מיליון דולר, מגיעה על רקע המלחמה בעזה, שמאז תחילתנ נרשמה עלייה דרמטית באירועי באנטישמיות במדווחים בארצות הברית ומחוצה לה. "מה שאנחנו הולכים לעשות אחרי הפרסומת הזו זה לבנות גשרים כדי לקבל יותר אהבה ולהכניע את השנאה שמתרחשת", אמר קראפט לג'ונס במהלך השיחה. הוא הוסיף כי "אני מקווה שזה יעזור לעשות עבור אמריקה את מה שאנחנו צריכים לעשות. תשמור על עצמך אחי".
טרה לוין, נשיאת הקרן של קראפט, אמרה כי הפרסומת נועדה לחבר בין אנטישמיות לצורות אחרות של גזענות: "התפיסה הזאת מתרכזת בכל שנאה, שהרי כל שנאה משגשגת על השתיקה של אחרים, והיא מעמידה את השנאה היהודית בשיחה עם צורות אחרות של שנאה. המושג הזה של עמידה בפני שתיקה הוא משהו שלד"ר ג'ונס, שמופיע בפרסומת, ולרוברט קראפט, יש כמובן רגשות חזקים מאוד כלפי".
הקרן למאבק באנטישמיות רכשה פרסומות טלוויזיה בעבר, כולל במהלך משחקי ה-NFL, אך לוין אמרה כי פרסומת הסופרבול מהווה את "ההזדמנות הגדולה ביותר להגיע לאמריקנים ברחבי המדינה".
קראפט השיק את הקרן למאבק באנטישמיות ב-2019, ואמר כי ישקיע 20 מיליון דולר מכספו, בנוסף למיליון דולר שקיבל עבור זכייתו בפרס "בראשית", המעניק כבוד ליהודים בולטים שמשפיעים לטובה. מאז, הקרן ניהלה קמפיינים להעלאת מודעות, כינסה שיחות עם ספורטאים ואמנים על אנטישמיות וחילקה סיכות כחולות שהעונדים יכולים לעטות אותן כדי לציין סולידריות עם יהודים. זה גם עורר שאלות לגבי האם מודעות טלוויזיה הן השימוש הטוב ביותר במשאבים שמטרתם לשמור על ביטחון היהודים בארה"ב.
הפרסומת היא אחת מני כמה שלוין אמרה שהקרן מפיקה כחלק מהמסע שלה להעלאת המודעות לאנטישמיות. פרסומת אחרת, שצולמה בבית כנסת בטורונטו, מתארת את סיפורה האמיתי של כנסייה במדינת מסצ'וסטס שקיבלה את המתפללים מבית הכנסת הסמוך בו נערכה בת מצווה, אשר פונה בגלל איום על פצצה.
ה-Canadian Jewish News דיווח בשבוע שעבר שהפרסומת תופיע במהלך הסופרבול. בראיון לכלי החדשות אמר הרב מיכאל דולגין, המופיע בה, שהבמאי אמר לו כי "גם אם נשפיע ונשנה את דעתו של אדם אחד, אז הכל היה שווה את זה".
פרסומות אחרות שיוצגו במהלך הסופרבול יפנו את תשומת הלב לחטופים בעזה. פרסומות שמפיקה ממשלת ישראל ישודרו במקומות מסוימים שצופים בסופרבול צפויים לראות, כולל בסטרימינג של חברת Paramount ובמדיה החברתית. אחד מהם מתמקד באבות שמופרדים מילדיהם, בפנייה למיליוני האבות שצופים בפוטבול. פרסומת אחרת מציגה את הניגוד בין קהל רועש במשחק כדורגל לבין היעדרותם של החטופים לפני שהיא מסיימת עם המשפט "החזירו אותם הביתה".
פורום משפחות החטופים השיק פרסומת משלו המפנה את תשומת הלב לנושא. היא מציגה את השחקן היהודי מייקל רפפורט, שסייר בישראל אחרי הטבח ב-7 באוקטובר, שיופיע ברשתות החברתיות.