אולה קוזאק חוגגת. בת ה-11, שאוהבת מוזיקה וציור, מצפה שיהיה לה יותר זמן פנוי לתחביביה לאחר שממשלת פולין הורתה להגביל את כמות שיעורי הבית בכיתות הנמוכות במערכת החינוך במדינה.
"אני מאושרת", אמרה תלמידת כיתה ה', המתגוררת בפרבר של ורשה עם הוריה ואחיה הקטנים. הקירות בחדר השינה שלה מכוסים ביצירות אומנות מעשי ידיה, ועל שולחנה היא שומרת תמונה ממוסגרת של קורט קוביין שהיא ציירה. "רוב האנשים בכיתה שלי היו מעתיקים בבוקר את שיעורי הבית ממישהו שהכין אותם או שהיו מעתיקים אותם מהאינטרנט. זה לא היה הגיוני", היא אמרה.

ממשלתו של ראש הממשלה דונלד טוסק חוקקה החודש את האיסור על שיעורי בית על רקע דיון רחב על הצורך במודרניזציה של מערכת החינוך בפולין, שלדברי המבקרים שמה דגש רב מדי על שיטות לימוד קלאסיות ושיעורי בית, ולא מספיק על חשיבה ביקורתית ויצירתיות.
על פי החוק, מורים אינם רשאים עוד לתת שיעורי בית לילדים בכיתות א' עד ג'. בכיתות ד' עד ח', שיעורי הבית הם כעת אופציונליים ואסור לשקלל אותם עבור הציון הסופי של התלמידים.
לא כולם אוהבים את השינוי – ואפילו הוריה של אולה חלוקים. "אם יש משהו שיגרום לתלמידים ליהנות יותר בבית הספר, אז זה כנראה יהיה טוב גם לתלמידים וגם לבית הספר", אמר אביה, פאבל קוזאק. אשתו, מגדה, הייתה סקפטית. "אני לא מרוצה, כי (שיעורי בית) הם דרך להבין את החומר הנלמד", היא אמרה. "זה גם עוזר להישאר במעקב של מה שהילד באמת למד ומה קורה בבית הספר". אחיה של אולה ג'וליאן, תלמיד כיתה ג', אומר שהוא רואה את שני הצדדים.

ויכוחים על הכמות הנכונה של שיעורי בית נפוצים ברחבי העולם. בעוד שמחקרים מסוימים הראו תועלת מועטה לשיעורי בית עבור לומדים צעירים, מומחים אחרים אומרים שזה יכול לעזור להם ללמוד כיצד לפתח הרגלי לימוד ותפיסות אקדמיות.
סלאבומיר ברוניארץ, ראש הסתדרות המורים הפולנית, אמר שבעוד שהוא הכיר בצורך להקל על התלמידים, חוקי שיעורי הבית החדשים הם שינוי שנכפה מלמעלה ללא התייעצות מספקת עם מחנכים. "באופן כללי, המורים חושבים שזה קרה בחיפזון גדול מדי", הוא אמר.
ברוניארץ טען כי הסרת שיעורי בית יכולה להרחיב את הפערים החינוכיים בין ילדים שיש להם תמיכה חזקה בבית לבין אלה ממשפחות עניות יותר עם פחות תמיכה וציפיות נמוכות יותר. במקום זאת, הוא מאמין שיש לבצע שינויים רחבים יותר בכל תכנית הלימודים.

חוקי שיעורי הבית הועלו על נס לקראת הבחירות לפרלמנט בשנה שעברה, כאשר ילד בן 14, מאצ'יק מטושבסקי, קם בעצרת קמפיין ואמר לטוסק בפני קהל ארצי שלילדים "אין זמן לנוח". הילד אמר שזכויותיהם מופרות עם כל כך הרבה שיעורי בית בסופי שבוע וכל כך הרבה מבחנים בתחילתם. מאז, הציג ראש הממשלה את הנער בסרטוני מדיה חברתית והפך אותו לפנים של השינוי הפתאומי.
שרת החינוך, ברברה נובאקה, אמרה שהשינוי נבע ממחקר על בריאות הנפש של ילדים. מתוך מבחר הלחצים השונים שילדים מתמודדים איתם, היא אמרה, "זה שניתן היה להסיר הכי מהר היה נטל שיעורי הבית".
פאסי סהלברג, מחנך וסופר פיני בולט, אמר שהערך של שיעורי בית תלוי במשימות שהם כוללים ובאופן שבו הם קשורים ללמידה הכוללת. הצורך בשיעורי בית יכול להיות "מאוד אינדיבידואלי והקשרי, אנחנו צריכים לסמוך על המורים שלנו שיחליטו מה טוב עבור כל ילד", אמר סהלברג.

בדרום קוריאה, נקבעו מגבלות שיעורי בית לבתי ספר יסודיים בשנת 2017, על רקע החשש שהילדים היו תחת לחץ רב מדי. עם זאת, בני נוער במדינה האובססיבית לחינוך, לעתים קרובות נאלצו ללמוד אל תוך הלילה ולהיעזר בשיעורים פרטיים כדי לעמוד בדרישות של מבחני קבלה תובעניים לבתי הספר והאוניברסיטאות.
בארה"ב, מורים והורים מחליטים בעצמם כמה שיעורי בית להקצות. חלק מבתי הספר היסודיים ביטלו את שיעורי הבית לחלוטין כדי לתת לילדים יותר זמן לשחק, להשתתף בפעילויות ולבלות עם משפחתם. הנחיה המופצת על ידי איגודי מורים בארה"ב ממליצה על תוספת של 10 דקות של שיעורי בית בכל כיתה, כלומר 10 דקות בכיתה א', 20 דקות בכיתה ב' וכן הלאה.
חשוב שילדים ילמדו ששליטה במשהו "דורשת בדרך כלל תרגול, הרבה תרגול", אמר סהלברג. אם צמצום שיעורי הבית יוביל את הילדים וההורים לחשוב שציפיות בית הספר למצוינות יופחתו, "דברים ישתבשו".