הפגנות הסטודנטים נגד ישראל בעקבות המלחמה בעזה התפשטו לכמה מדינות. להלן סיכום של האירועים העיקריים.
ארצות הברית
מפגינים מחו ב-40 אוניברסיטאות לפחות ברחבי ארה"ב מאז 17 באפריל, ולעתים קרובות הם הקימו מחנות אוהלים כדי למחות על ההרוגים הרבים ברצועת עזה.
כמעט 2,000 בני אדם נעצרו, על פי כלי תקשורת בארה"ב, בהפגנות שמזכירות הפגנות נגד מלחמת וייטנאם. בימים האחרונים המשטרה פירקה בכוח כמה מפגשי סטודנטים כולל אחד באוניברסיטת ניו יורק – לבקשת מנהליה.
מפגינים התבצרו בתוך אוניברסיטת קולומביה, מוקד הפגנות הסטודנטים בניו יורק, והתלוננו על אכזריות משטרתית כששוטרים פינו את הפקולטה.
באוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס, מאות שוטרים פינו מחנה אוהלים, הפילו מחסומים ועצרו יותר מ-200 מפגינים.

עשרות שוטרים חמושים בציוד לפיזור מהומות השתמשו בתרסיסים כימיים כדי לפרק מאהל פרו-פלסטיני באוניברסיטת וירג'יניה, כך דיווח עיתון הסטודנטים "קאבלייר דיילי". שוטרים קרעו מטריות שכמה מהמפגינים החזיקו כמגן, נאבקו פיזית עם עם כמה מהם והרסו אוהלים, כך לפי סרטון שפרסם העיתון.
אוניברסיטת בראון ברוד איילנד הגיעה להסכם עם סטודנטים שיפרקו את מחנה האוהלים שלהם בתמורה לכך שהנהלת האוניברסיטה תדון בהפסקת הקשר עם "חברות המאפשרות ומרוויחות מרצח העם בעזה".
הנשיא ג'ו ביידן שבר את שתיקתו על ההפגנות ביום חמישי, והתעקש "הסדר חייב לנצח".
צרפת
ביום שישי, המשטרה פינתה בכוח מפגינים ממפגש פרו-עזתי בסיינס פו – בית הספר המוביל למדעי המדינה במדינה. גורמים רשמיים אמרו כי 91 בני אדם נעצרו. המנהל הזמני של סיינס פו, ז'אן בסרס, דחה את דרישת הסטודנטים לבחון את הקשרים של המוסד עם אוניברסיטאות ישראליות.
מחוץ לאוניברסיטת סורבון הסמוכה, איגוד הסטודנטים היהודים בצרפת הקים ביום שישי "שולחן דיאלוגים". "לסטודנטים יהודים יש את מקומם בדיאלוג הזה", אמרה ג'ואן ספר, אמן קומיקס שהוזמן כמרצה אורח. לדבריו, הוא מבין מדוע סטודנטים "מתקוממים על מה שקורה במזרח התיכון".

באוניברסיטת פריז-דופין, אסרו המנהלים על כנס בהשתתפות רימה חסן, מומחית פלסטינית-צרפתית למשפט בינלאומי, שגינתה את "רצח העם" בעזה. האיסור שנקבע בטענה שיש סיכון לאי סדר ציבורי, בוטל על ידי בית המשפט.
נשיא צרפת עמנואל מקרון גינה בשבת את עצירת ההפגנות בסיינס פו ובאוניברסיטאות צרפתיות אחרות ש"מנעו דיון".
גרמניה
המשטרה פעלה ביום שישי ופינתה מפגינים מחוץ לאוניברסיטת הומבולדט במרכז ברלין. מספר מפגינים פונו ב"כפייה" לאחר שסירבו לעבור למקום אחר, לפי הודעת המשטרה.
ראש עיריית ברלין, קאי וגנר, מתח ביקורת על המחאה, ואמר ב-X, לשעבר טוויטר, כי העיר לא רוצה לראות אירועים כמו אלו שבארצות הברית או בצרפת.

קנדה
סטודנטים הפגינו נגד המלחמה בעזה במספר ערים, כולל מונטריאול, אוטווה, טורונטו ו-ונקובר. מאות מפגינים הצטרפו למחנה האוהלים הראשון והגדול ביותר, באוניברסיטת מק'גיל במונטריאול, לנוכח איומי הפינוי של המשטרה. הם נשבעו להישאר שם עד שמק'גיל תנתק את כל הקשרים הפיננסיים והאקדמיים עם ישראל. מנהלי האוניברסיטה אמרו ביום רביעי שהם רוצים לפנות את מחנה האוהלים באופן מיידי, בטענה שמפגינים מסוימים אינם חברים בגוף הסטודנטים.
אוסטרליה
מאות מפגינים משני המחנות – בעד ונגד ישראל – ניצבו אחד מול השני ביום שישי באוניברסיטת סידני, כשהם צועקים סיסמאות ומניפים דגלים. פרט לכמה חילופי דברים סוערים, המחאה והמחאה הנגדית עברו בשלום. מפגינים נגד ישראל שוהים כבר 10 ימים במאהל שהוקם על מדשאה מול האוניברסיטה. הם רוצים שהיא תנתק את הקשרים עם מוסדות ישראלים ותדחה מימון מחברות נשק.

אירלנד
סטודנטים באוניברסיטת טריניטי קולג' בדבלין הקימו מאהל מחאה ביום שישי, ותיארו את המחאה כ"מאהל סולידריות עם פלסטין".
מקסיקו
עשרות סטודנטים מהאוניברסיטה הגדולה במדינה, UNAM, הקימו ביום חמישי מחנה בבירה, תחת הכותרת "שחררו את פלסטין" ו"מהנהר לים, פלסטין תשוחרר". הם רוצים שממשלת מקסיקו תנתק כל קשר עם ישראל.
שוויץ
כ-100 סטודנטים שוהים מאז יום חמישי בכניסה לאחד הבניינים באוניברסיטת לוזאן, כשהם קוראים לחרם אקדמי על ישראל ולהפסקת אש מיידית בעזה. המחאה אמורה להימשך עד יום שני.