סקרים צופים כי הימין באירופה יתחזק בבחירות לאיחוד האירופי בחודש הבא, שיעניקו לו השפעה רבה יותר על הפוליטיקה של בריסל גם אם למפלגות הזרם המרכזי עדיין יהיה משקל גדול יותר.
כ-370 מיליון מצביעים נקראים להצביע ב-27 מדינות האיחוד האירופי ב-6-9 ביוני כדי לבחור את 720 המחוקקים שיישבו בפרלמנט האירופי הבא. בעוד שהסקרים מצביעים על התחזקות מפלגות הימין, הזרם המרכזי בפרלמנט – המורכב משלוש קבוצות: מפלגת ה-EPP שנחשבת מרכז-ימין, הסוציאליסטים והדמוקרטים הנוטים לשמאל, ומפלגת המרכז "חידוש אירופה" – עדיין צפויות לזכות ברוב המושבים.
שלוש הקבוצות האלה רגילות להתפשר ביניהן כדי להשיג את הרוב הדרוש כדי להעביר חוקים. עם זאת, השאלה היא עד כמה ה-EPP – מפלגת העם האירופית, של נשיאת הנציבות האירופית הנוכחית אורסולה פון דר ליין – תפתח את דלתה לימין?

פון דר ליין, ששואפת לשמור על תפקידה לאחר הבחירות, שללה עסקאות עם מפלגות ימין האוהדות את נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. הן מיוצגות בקבוצת "זהות ודמוקרטיה" של הפרלמנט הכוללת את מפלגת העצרת הלאומית של מרין לה פן הצרפתית וה-AfD של גרמניה.
אבל פון דר ליין רמזה שהיא עשויה להיות פתוחה לעבוד עם מפלגות הימין המתנגדות לפוטין, "קבוצת השמרנים והרפורמיסטים" (ECR) האירופיים בראשות ראש ממשלת איטליה ג'ורג'יה מלוני.
פסקל ג'ואנין, ראש צוות חשיבה של קרן רוברט שומאן, אמרה כי מפלגות הימין "יזכו להצלחה אבל לא ינצחו".
מלוני מתמודדת באופן סמלי כמועמדת המובילה לפרלמנט האירופי עבור מפלגתה "אחים איטליה". עם זאת, היא לא תתפוס מקום, שכן בית המחוקקים אוסר מחברי הפרלמנט מלהיות גם בתפקידים ציבוריים בארצם. היא אמרה שהיא רוצה "רוב המאחד את הכוחות בימין, כדי לשלוח את השמאל לאופוזיציה". אם ה-EPP עשתה ברית עם ה-ECR, זה יפגע בהסדר שלה עם הסוציאליסטים והדמוקרטים ועם "חידוש אירופה".

"כשמסתכלים על הסקרים היום, אי אפשר לשקול קואליציה יציבה אחרת" מאשר ההרכב המיינסטרים המשולש הקיים, אמרה ג'ואנין. הסקרים מצביעים על כך שה-EPP תישאר הקבוצה הגדולה ביותר בפרלמנט, ואחריה הסוציאליסטים והדמוקרטים, אם כי שניהם ככל הנראה יאבדו מושבים.
המקום שלישי הוא הימור פתוח. "חידוש אירופה" – הכוללת את מפלגת הרנסנס של נשיא צרפת עמנואל מקרון – עלולה לאבד את המקום הזה לקבוצת הימין. אבל, גם אם זה יקרה, שיתוף פעולה בין ה-EPP, הסוציאליסטים והדמוקרטים, ו"חידוש אירופה" עדיין יבטיח רוב, אמרה ג'ואנין.
מלוני, לעומת זאת, "תרצה לקבל כמה משרות (באיחוד האירופי), להשפיע על מדיניות שחשובה בעיניה, כמו הגירה, ולהכריע בסוגיות חשובות" על ידי שימוש במושבים של הקבוצה שלה כדי להעלות דרישות בתמורה לתמיכה, אמרה האנליסטית.
שני מומחים נוספים ממכון ז'אק דלורס, נטלי בראק ואווניג מארי, אמרו כי הם מאמינים שהקואליציה המשולשת תמשיך לשלוט בפרלמנט גם לאחר הבחירות. אבל, הם אמרו, יכולות להיות בריתות אד-הוק בין ה-EPP וה-ECR. השגת רוב, עם זאת, עדיין תזדקק לתמיכה מ"חידוש אירופה" או קבוצת זהות ודמוקרטיה (ID), מה שלא בטוח שיקרה, הם אמרו.
מומחית אחרת, דניאלה שוורצר, אמרה במהלך דיון שנערך על ידי צוות החשיבה של מרכז המדיניות האירופי, שנציגי הימין יגיעו "עם אג'נדה שמטילה ספק בחלק מההישגים של האיחוד האירופי, אבל גם תקשה הרבה יותר לקבל החלטות מסויימות".
באשר למיזוג אפשרי של שתי קבוצות הימין בפרלמנט, אנליסטים מאמינים כי לא סביר שזה יקרה, בהתחשב במחלוקות היסודיות.

ב-ECR יש מפלגות שהיו, או הינם כיום, בממשלה, ציינה ג'ואנין. "הם אנשים שמסכימים לפרויקט האיחוד האירופי, הם לא אנטי-איחוד האירופי כמו קבוצת ID", הוסיפה. "הם תומכים באוקראינה – ההיפך מקבוצת ID, שהיא יותר פרו-פוטין". דבר אחד שלא ידוע הוא – האם ה-ECR עשוי לקבל בברכה את מפלגת פידס של ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן, שהוא מנהיג האיחוד האירופי הקרוב ביותר לפוטין.
ההגירה, נושא שהימין מקדיש לו תשומת לב, אינו נושא מוביל בקרב ציבור הבוחרים באירופה. הוא מדורג במקום השביעי ברשימת הדאגות, מאחורי המאבק בעוני, אבטלה, בריאות וביטחון האיחוד האירופי, על פי הסקר האחרון של יחידת היורוברומטר של האיחוד האירופי.
המאזן הפוליטי שיקבע בבחירות לאיחוד האירופי יעזור לקבוע מי יקבל את המשרות הבכירות של הגוש, בראש הנציבות האירופית, המועצה האירופית והפרלמנט האירופי.