יותר מ-100,000 חבילות של לחם פרוס הורדו מהמדפים (ריקול) ביפן לאחר שהתגלו חלקים מגופת חולדה בתוך שתיים מהן, כך אמר היום (רביעי) היצרן. ריקול למזון נחשב לנדיר ביפן, בה חלים סטנדרטים גבוהים של תברואה.
תאגיד פסקו שיקישימה אמר שהוא חוקר כיצד שרידי המכרסמים התגנבו למוצריו. החברה אמרה כי עד כה לא הייתה מודעת לכך שמישהו חלה לאחר שאכל את לחם ה"צ'וג'וקו" הלבן המעובד שלה, שנחשב מרכיב עיקרי בארוחת הבוקר היפנית.
בסביבות 104,000 אריזות של הלחם הורדו מהמדפים באי המרכזי של יפן, מטוקיו ועד אזור אאומורי הצפוני. "אנו רוצים להתנצל עמוקות על גרימת צרות ללקוחותינו", אמרה החברה בהצהרה ביום שלישי.
היום פסקו אישרה שחלקים של חולדה שחורה זיהמו את שתי החבילות. הם יוצרו על ידי יצרנית הלחם במפעל בטוקיו, שקו הייצור שלו הוקפא עד לסיום החקירה, מסרה פסקו. "נחזק את מערכת ניהול האיכות שלנו כדי להבטיח שלא תהיה הישנות", הוסיפה החברה.
ניקיון והיגיינה נתפסים ברצינות ביפן, אבל הרעלות מזון וריקולים עולים מדי פעם לכותרות. בשנה שעברה, רשת חנויות הנוחות סבן אילבן התנצלה והודיעה על ריקול לאחר שנמצא ג'וק בכדור אורז. שערוריית הבריאות האחרונה ביפן הייתה בגלל ריקול שהוכרז על ידי יצרנית התרופות "קובאיאשי פארמסוטיקל" על תוספי תזונה שנועדו להוריד את הכולסטרול. החברה אמרה בחודש שעבר שהיא חוקרת חמישה מקרי מוות שעלולים להיות קשורים למוצרים המכילים שמרי אורז אדומים, או "בני קוג'י".