עד סוף השנה, תאילנד תגדיר מחדש את הקנאביס כסם אסור, כך אמר אתמול (ג') ראש ממשלתה במה שנחשב סיבוב פרסה מדהים – רק שנתיים לאחר שהפכה לאחת המדינות הראשונות באסיה שביטלו את ההפללה של השימוש בסם למטרות פנאי. המהלכים מגיעים למרות הצמיחה המהירה של מגזר קמעונאי מקומי של מריחואנה, כאשר עשרות אלפי חנויות ועסקים הוקמו בתאילנד בשנתיים האחרונות בענף שצפוי להיות שווה כ-1.2 מיליארד דולר עד 2025.
"אני רוצה שמשרד הבריאות ישנה את הכללים ויגדיר מחדש את הקנאביס כחומר אסור", אמר ראש הממשלה סרתה ת'וויסין בפלטפורמת המדיה החברתית X. "על המשרד להוציא במהירות כלל שיאפשר את השימוש בו למטרות בריאות ורפואה בלבד".

קנאביס אושר לשימוש רפואי בשנת 2018 ולשימוש פנאי בשנת 2022 תחת הממשלה הקודמת, אך המבקרים טוענים כי תהליך אי ההפללה היה מהיר מדי, מה שגרם לבלבול עצום לגבי הכללים והתקנות.
דבריו של סרתה הגיעו בעקבות פגישה עם סוכנויות המעורבות במלחמה בסמים, שם הוא נשבע לנקוט עמדה נוקשה בנוגע לסמים אסורים והורה לרשויות לספק תוצאות ולהראות "התקדמות ברורה" ב-90 הימים הקרובים. "סמים זו בעיה שהורסת את עתיד המדינה, צעירים רבים מכורים. צריך לעבוד מהר, להחרים נכסים (של סוחרי סמים) ולהרחיב את הטיפול", אמר.
הוא גם ביקש מהרשויות להגדיר מחדש את כמות החזקת הסמים האסורה לפי החוק, ולשנותה מ"כמות קטנה" ל"גלולה אחת", כדי לאפשר אכיפה קפדנית יותר על ידי הרשויות. ממשלתו של סרתה אמרה מוקדם יותר כי היא רוצה לדחוף עד סוף השנה חוק קנאביס שיאסור שימוש פנאי במריחואנה ויאפשר שימוש בה למטרות רפואיות ובריאותיות בלבד. לא היה ברור מיד מתי הקנאביס יוגדר מחדש כסם אסור או אילו תהליכים חייבים להתרחש תחילה.

פראסיטצ'אי נונואל, מזכ"ל רשת "קנאביס העתיד של תאילנד", אמר שהפללה מחדש של קנאביס תהיה מהלך רע לכלכלה ויהווה מכה קשה לעסקים הקטנים ולצרכנים. "אנשים רבים גידלו קנאביס ופתחו חנויות קנאביס. אלה יצטרכו להיסגר", אמר לרויטרס. "אם תוצאות מדעיות מראות שקנאביס גרוע יותר מאשר אלכוהול וסיגריות אז הם יכולים לרשום אותו מחדש כחומר נרקוטי. אם קנאביס פחות מזיק, עליהם לרשום גם סיגריות ואלכוהול כסמים נרקוטיים".