רוסיה שיגרה מה שככל הנראה הוא "נשק חלל", והציבה אותו באותו המסלול של לוויין ממשלתי אמריקני, כך נמסר מהפנטגון.
"רוסיה שיגרה לוויין למסלול נמוך בכדור הארץ שלדעתנו הוא כנראה נשק חלל נגדי שמסוגל לתקוף לוויינים אחרים במסלול נמוך", אמר אתמול (ג') דובר חיל האוויר של הפנטגון פט ריידר והוסיף כי "נשק החלל הנגדי" הרוסי ששוגר ב-16 במאי הוצב "באותו מסלול כמו לוויין ממשלתי אמריקני".
ריידר הצהיר כי וושינגטון תמשיך לעקוב אחר המצב ומוכנה להגן על האינטרסים שלה. "יש לנו אחריות להיות מוכנים להגן ולהבטיח את התמיכה המתמשכת והבלתי מופרעת לכוח המשולב", הוא אמר.
מוקדם יותר אתמול, מוסקבה האשימה את ארצות הברית בניסיון להציב נשק בחלל לאחר שוושינגטון הטילה וטו על יוזמת אי-הפצת נשק רוסית באו"ם. "פעם נוספת הם הדגימו שהעדיפויות האמיתיות שלהם בתחום החלל החיצון אינן שמירה על חלל חופשי מנשק כלשהו, אלא הצבת נשק בחלל והפיכתו לזירה לעימות צבאי", אמרה דוברת משרד החוץ הרוסי, מריה זכרובה.

המעצמות העולמיות האשימו זו את זו שוב ושוב בניסיון לחמש את החלל בחודשים האחרונים. הן הציעו יוזמות אי-הפצה מנוגדות באו"ם כחלק מהמחלוקת. רוסיה הטילה וטו על היוזמה האמריקנית בחודש שעבר, בעוד שההצעה של מוסקבה נחסמה על ידי ארצות הברית, בריטניה וצרפת בהצבעה ביום שני.
השליח האמריקני רוברט ווד אמר שההצעה של רוסיה, שקראה לכל המדינות "לנקוט בצעדים דחופים למניעת הצבת נשק בחלל החיצון בכל עת", הייתה "הסחה" והאשים את מוסקבה ב"גזלייטינג דיפלומטי".
ווד הוסיף כי שנשק החלל הנגדי של רוסיה "כנראה מסוגל לתקוף לוויינים אחרים במסלול נמוך" וכי "רוסיה הציבה את הנשק החדש הזה במסלול של לוויין ממשלתי אמריקני. שיגור ה-16 במאי של רוסיה ממשיך את השיגורים הקודמים של מערכות נגד-חלל למסלול נמוך ב-2019 וב-2022".
בפברואר, הבית הלבן אמר שרוסיה מפתחת נשק נגד-לוויינים, שקיומו אושר לאחר שחברי קונגרס הזהירו מפני איום בלתי מוגדר אך רציני על הביטחון הלאומי.