מטפס נפאלי בן 54, המכונה "איש האוורסט", העפיל היום (ג') לפסגת ההר הגבוה בעולם בפעם ה-30, שלושה עשורים לאחר ההעפלה הראשונה שלו.
קאמי ריטה שרפה, ששבר את השיא של עצמו לאחר שטיפס לפסגת הר האוורסט בגובה 8,849 מטר בפעם ה-29 בתחילת החודש, אמר בעבר כי הוא "רק עובד" ולא תכנן לשבור שיאים.
"קאמי ריטה הגיע לפסגה הבוקר. כעת הוא קבע שיא חדש עם 30 העפלות לפסגת האוורסט", אמר מינגמה שרפה מ-Seven Summit Treks, מארגן המשלחת שלו. אבל החגיגות פינו את מקומן לחדשות על מותו של מטפס הרים רומני, והיעדרותם של מטפס בריטי ומדריך נפאלי. מקרי המוות האחרונים מדגישים את הסיכונים של ספורט הטיפוס, במיוחד כאשר מדובר באוורסט.
שרפה עמד לראשונה על פסגת הר האוורסט ב-1994 כשעבד עבור משלחת מסחרית. מאז הוא טיפס על האוורסט כמעט כל שנה, והדריך מטפסים אחרים שהעפילו גם הם לפסגה. "אני שמח על השיא, אבל שיאים נשברים בסופו של דבר", הוא אמר לאחר הטיפוס ה-29 שלו ב-12 במאי. "אני יותר שמח שהטיפוסים שלי עוזרים לנפאל להיות מוכרת בעולם".
"החליקו ונעלמו"
בשנה שעברה, שרפה טיפס על האוורסט פעמיים כדי "להחזיר" את השיא שלו, לאחר שמדריך אחר, פסנג דאווה שרפה, השווה את מספר ההעפלות שלו. הוא גם כבש פסגות אחרות מעל גובה של 8,000 מטר, כולל ההר השני בגובהו בעולם, "K2" בפקיסטן.
הצלחתו של שרפה להגיע לפסגה מגיעה בזמן שמספר ההרוגים הרשמי של העונה עלה לחמישה. מטפס רומני מת במהלך ניסיון לעלות על לוצה, ההר הרביעי בגובהו בעולם, אמר מארגן המשלחת שלו. "הוא נמצא מת באוהל שלו במחנה מספר שלוש ביום שני בבוקר על ידי המדריך שלו", אמר מוהן למסל מ-Makalu Adventure.

האוורסט ולוצה חולקים את אותו המסלול, עד שהם נפרדים אחד מהשני בגובה 7,200 מטר. "אנחנו עושים מאמצים להוריד את גופתו בחזרה למטה", אמר למסל.
כמו כן, ממחלקת התיירות של נפאל נמסר כי מטפס בריטי בן 40 והמדריך הנפאלי בן ה-21 שלו נעדרים מאז יום שלישי בבוקר, עם הירידה מפסגת האוורסט. "המטפס והמדריך שלו החליקו ונעלמו ליד הפסגה הדרומית ליד קאנגשונג פייס", אמר גורם במחלקת התיירות, נאראין פראסד חנאל. הם נראו לאחרונה בגובה של כ-8,750 מטרים, ושישה מדריכי הרים מנוסים מחפשים אחר הזוג, הוסיף חנאל.
תעשייה רווחית
מוקדם יותר החודש, שני מטפסים מונגולים נעדרו ונמצאו מאוחר יותר מתים לאחר שהגיעו לפסגת האוורסט. שני מטפסים נוספים, אחד צרפתי ואחד נפאלי, מתו העונה במקאלו, הפסגה החמישית בגובהה בעולם.
נפאל הנפיקה השנה יותר מ-900 אישורים להרים שלה, כולל 419 עבור האוורסט, והרוויחה יותר מ-5 מיליון דולר בתמלוגים. כ-500 מטפסים והמדריכים שלהם כבר הגיעו לפסגת האוורסט לאחר שצוות לתיקון חבלים הגיע לפסגה בחודש שעבר. השנה גם סין פתחה מחדש את הנתיב הטיבטי לפסגת ההר לזרים, לראשונה מאז סגרה אותו ב-2020 בגלל מגיפת הקורונה.
נפאל היא ביתם של שמונה מ-10 הפסגות הגבוהות בעולם, ומקבלת בברכה מאות הרפתקנים בכל אביב, כאשר הטמפרטורות מתחממות מעט והרוחות בדרך כלל נרגעות. בשנה שעברה, יותר מ-600 מטפסים הגיעו לפסגת האוורסט אבל זו הייתה גם העונה הקטלנית ביותר בהר, עם 18 הרוגים.