צבא קוריאה הדרומית אמר היום (ב') כי הוא מזהה סימנים לכך שקוריאה הצפונית מתקינה רמקולים משלה לאורך הגבול החמוש בכבדות שלהם, יממה לאחר שבדרום השמיעו שידורי תעמולה נגד פיונגיאנג על הרמקולים משלהם, בפעם הראשונה מזה שנים, כאשר השכנות-היריבות מעורבות בלוחמה פסיכולוגית בסגנון מלחמה קרה.
חידוש שידורי הרמקולים של הדרום אתמול היה כנקמה על כך שהצפון שלח למעלה מ-1,000 בלונים מלאים בזבל מעבר לגבול במהלך השבועות האחרונים. בצפון תיארו את שליחת הבלונים שלה כתגובה לארגונים אזרחיים דרום קוריאנים המשתמשים בבלונים כדי להטיס עלוני תעמולה נגד צפון קוריאה מעבר לגבול. פיונגיאנג גינתה מזה זמן רב פעילויות כאלה מכיוון שהיא רגישה ביותר לכל ביקורת מבחוץ על השלטון האוטוריטרי של המנהיג קים ג'ונג און.
ההתמודדות עם הרמקולים והבלונים העמיקה את המתיחות בין הקוריאות מכיוון שהשיחות על השאיפות הגרעיניות של הצפון נותרו תקועים. בשיחות התכנון הגרעיני האחרונות שלהם בסיאול, פקידים אמריקנים ודרום קוריאנים סקרו קו מנחה לא ידוע הממפה את אסטרטגיות ההרתעה הגרעיניות שלהם כדי להתמודד עם האיומים הגוברים בצפון קוריאה. הם דנו גם בחיזוק האימונים הצבאיים המשולבים של בעלות הברית הכוללות נכסים אסטרטגיים של ארה"ב, אמרו משתתפים במסיבת עיתונאים.
צ'ו צ'אנג-רה, סגן שר ההגנה של דרום קוריאה למדיניות, וויפין נאראנג, ממלא מקום עוזר שר ההגנה של ארה"ב למדיניות החלל, סירבו להגיב כאשר התבקשו להעריך את האיום הנשקף מפעילות הבלונים של צפון קוריאה. הרמטכ"ל הדרום קוריאני לא התייחס למספר הרמקולים החשודים בצד הצפון קוריאני או היכן לאורך הגבול הם הותקנו, אך הוא כן אמר שהרמקולים עדיין לא הופעלו נכון להיום אחר הצהריים.

דרום קוריאה הפעילה אתמול את הרמקולים שלה לשידור ראשוני לצפון קוריאה, שכלל על פי הדיווחים חדשות, ביקורת על ממשלת צפון קוריאה ומוזיקת פופ דרום קוריאנית. שעות לאחר מכן הזהירה אחותו השליט קים כי הדרום יצר "מקדמה למצב מסוכן מאוד". היא אמרה שדרום קוריאה תהיה עדה ל"תגובה חדשה" לא מוגדרת מהצפון אם היא תמשיך בשידורים ולא תצליח למנוע מפעילים אזרחיים להטיס עלוני תעמולה נגד צפון קוריאה מעבר לגבול. "אני מזהיר בחומרה את סיאול לעצור מיד את הפעילויות המסוכנות שלה, שיגררו משבר חמור יותר", אמר קים יו ג'ונג באמצעות כלי תקשורת במדינה.
לי סונג ג'ון, דובר המטות המשולבים של דרום קוריאה, אמר שההערות של קים מייצגות איום מילולי מוגבר מצד צפון קוריאה, אך הוא לא סיפק הערכה ספציפית לגבי הפעולות שהצפון עשוי לנקוט. לי אמר שהדרום עורך שידורים באתרים שבהם לחיילים יש הגנה מספקת והם מצוידים להכות במהירות אם יותקפו. "(אנחנו) לא חושבים שהם יכולים להתגרות בנו כל כך בקלות", הוא אמר. הרמטכ"ל לא ציין את אזור הגבול שבו התקיים השידור אתמול או מה הושמע ברמקולים. נאמר כי כל שידור נוסף "תלוי לחלוטין בהתנהגותה של צפון קוריאה".
הדרום הוציא את הרמקולים מאזורי הגבול ב-2018, במהלך תקופה קצרה של מעורבות עם הצפון תחת הממשלה הליברלית הקודמת של סיאול. בהחלטה להפעיל מחדש את שידורי הרמקולים, משרד הנשיאות של דרום קוריאה עקץ את פיונגיאנג על ניסיון לגרום ל"חרדה והפרעה" בדרום והדגיש כי צפון קוריאה תהיה "האחראית הבלעדית" לכל הסלמה עתידית של המתיחות.
הצפון אמר כי קמפיין הבלונים שלו הגיע לאחר שפעילים דרום קוריאנים שלחו בלונים מלאים בעלונים נגד צפון קוריאה, כמו גם דיסק-און-קי מלאים בשירים ודרמות דרום קוריאניות פופולריות. פיונגיאנג רגישה מאוד לחומר כזה וחוששת שהוא עלול לגרום לדמורליזציה של חיילים ותושבים בקו החזית ובסופו של דבר להחליש את אחיזתו של המנהיג קים ג'ונג און בשלטון, אומרים אנליסטים.
בשנת 2015, כאשר דרום קוריאה החלה מחדש את שידורי הרמקולים בפעם הראשונה מזה 11 שנים, צפון קוריאה ירתה כדורי ארטילריה מעבר לגבול, מה שגרם לדרום קוריאה להשיב אש, על פי גורמים רשמיים בדרום קוריאה. לא דווח על נפגעים.