חום יוני הורגש היטב בארצנו הקטנטונת אתמול, אף שהוא רק קדימון למידות החום שצפויות היום בכל רחבי ישראל. אולם לא רק כאן אנו סובלים מהחמסין: גל חום שוטף את אזור מזרח הים התיכון כולו, והוא מורגש גם בקרב שכנותינו.
אתמול נאלצה הממשלה ביוון להורות על סגירתם של כמה מאתרי התיירות העתיקים והאהודים בבירה אתונה עקב הימשכותו של גל חום קיצוני זה שלושה ימים. במקביל, קשישים נאלצו לחפש מקלט באתרים ממוזגים, שאינם נפוצים באירופה כשם שהם מצויים כאן בישראל.
אחד האתרים שנסגרו אתמול היה האקרופוליס המפורסם, שיושב על הגבעה הסלעית המשקיפה על עיר הבירה. הרוחות שנשבו מאזור צפון אפריקה השפיעו על מידות החום באיי יוון, שהגיעו אפילו ל-43 מעלות. תיירים רבים בעיר נראו מרווים את צימאונם במזרקות ברחבי אתונה, והם גם הרטיבו את פלג גופם העליון כדי להתרענן מעט. הרשויות בעיר פתחו חדרים ממוזגים בכל רחבי אתונה כדי לסייע לאוכלוסייה המקומית, ורבים נצפו שם כשהם משיבים על עצמם רוח בעזרת מאווררים ידניים.
בתי ספר יסודיים ופעוטונים נסגרו בחלקים רבים של יוון כדי להגן על התלמידים הרכים מהחום. השבוע נאלצו כבאים לעמול קשות ונותרו בכוננות גבוהה בזמן שהרוחות העזות היכו באיים היווניים. בניגוד לישראל, מחר החמסין הכבד ביוון צפוי להישבר מעט ועומס החום יוקל.
בשנים האחרונות חוותה יוון גלי חום שהציתו שרפות רבות, והיא נחשבת לאחת המדינות שנפגעו באופן החמור ביותר ביבשת מההתחממות העולמית. אתונה, עיר שבה מתגוררים 5 מיליון תושבים, נחשבת לאחת הערים הלוהטות באירופה. מדענים מתריעים שבשנים הקרובות עשויות מידות החום בעיר לעלות עוד יותר, ועד 2050 יגיעו לרמה ממוצעת של 2 מעלות יותר מהמצב כיום. אחת הדרכים שניסו הרשויות לבחון כדי להתמודד עם המצב היא נטיעה של 2,000 עצים חדשים בחלקים רבים של העיר.