חיילי צבא בוליביה מילאו את כיכר מוריו בלה-פס וכלי רכב משוריינים פרצו לארמון הממשלה שלשום אחר הצהריים, במה שבכירי הממשלה כינו "ניסיון הפיכה" של חלקים מהצבא. החיילים נסוגו בסופו של דבר. "המדינה ניצבת שוב בפני אינטרסים שמבקשים להפיל את הדמוקרטיה הבוליביאנית", הודיע הנשיא לואיס ארסה, מוקף בחברי הקבינט, בעוד הכיכר מלאה חיילים. הוא אמר שממשלתו "תעמוד איתן נגד כל ניסיון הפיכה" וקרא לעם הבוליביאני להתגייס "למען הדמוקרטיה".
גנרל חואן חוזה זונייגה, שפוטר השבוע מתפקיד מפקד צבא בוליביה, נכנס לפלאסיו קמאדו, התייצב מול ארסה פנים אל פנים ודחה את הוראת הנשיא להסיג את כוחותיו. מוקף בחיילים הוא אמר שהצבא מתכוון "לבנות מחדש את הדמוקרטיה, ולהפוך אותה לדמוקרטיה אמיתית, ולא אחת שמונהגת בידי אותם אנשים במשך שלושים-ארבעים שנה". זונייגה פוטר ביום שלישי אחרי שאמר בריאיון טלוויזיה שאין להתיר לאיוו מוראלס, נשיא בוליביה מ-2006 עד 2019, להתמודד לנשיאות שוב. יום לאחר פיטוריו פרץ הכאוס בלה-פס.
בזמן שהחיילים הציפו את הכיכר ופרצו לארמון הממשלה, הנשיא ארסה, ששירת בתור שר האוצר של מוראלס כשאיש השמאל האיקוני כיהן כנשיא, מינה מפקדים חדשים לצבא, לצי ולחיל האוויר, וציווה על כל הכוחות לשוב ליחידותיהם. בתוך פחות משעתיים הם נסוגו מארמון הממשלה. זונייגה נעצר לאחר זמן קצר בעודו יוצא ממטה הצבא.
בעת מעצרו הוא אמר לכתבים שארסה הורה לו "להוציא לרחובות את המשוריינים שלו". "הנשיא אמר לי שהמצב דפוק", טען זונייגה, וציטט את דבריו לכאורה של הנשיא: "השבוע הזה יהיה מכריע, הכרחי להכין משהו שיגביר את הפופולריות שלי". ארסה התקשה לאחרונה להגיב למשבר הכלכלי ולמחסור בדולרים במדינה, והכעס על יוקר המחיה העולה גבר. רשויות התביעה הודיעו שנפתחה חקירה פלילית נגד זונייגה באשמת טרור ובמעורבות בהתקוממות חמושה.
לאחר שהכיכר נוקתה מחיילים וממשוריינים, ארסה, המכונה גם "לוצ'ו", פנה לקהל המריע מן המרפסת בקאסה גראנדה, הבניין הצמוד לארמון הממשלה. בעודו מניף את דגל בוליביה, הוא הודה לעם הבוליביאני, למשטרה ולחברי הצבא שנשארו נאמנים לחוקה. הוא שיבח את תגובת ממשלתו ש"הדפה את ניסיון ההפיכה". "אנחנו נשארים כאן בקאסה גראנדה, ששלחתם אותנו אליו", הוא אמר להמון. "היחידים שיכולים לסלק אותנו מכאן הם אתם".
הקהל בכיכר קרא קריאות תמיכה בארסה: "לוצ'ו לא לבד!". אבל בפלאזה מוריו היו גם מי שהאשימו אותו ב"הפיכה עצמית". "לוצ'ו רימה אותנו!", קראו מבקריו של הנשיא, והאשימו אותו בביום הפגנת כוח במאמץ לחזק את עמדתו במפלגה המפוצלת בינו ובין הבוס הקודם שלו, מוראלס.
לפני שהחיילים פרצו לארמון, ארסה גינה את תנועת הכוחות ה"בלתי רגילה" בכיכר ואמר ש"יש לכבד את הדמוקרטיה". חיילים חמושים בכבדות ירו רימוני גז וכדורי גומי על הקהל, ופצעו לפחות אדם אחד. מוראלס קרא לגיוס לאומי "להגנת הדמוקרטיה נגד ההפיכה הצבאית". גם מנהיגים זרים מימין ומשמאל גינו את ניסיון ההפיכה, והמועצה לביטחון לאומי של ארה"ב הודיעה שהיא עוקבת בקפידה אחר ההתרחשויות וקראה להרגעת הרוחות.