מפלגת הימין הצרפתית האיחוד הלאומי עולה בסקרים, שלושה ימים לפני הבחירות לאספה הלאומית שעשויות להכריע את עתידה הפוליטי של צרפת. בהתאם לתוצאות, הנשיא עמנואל מקרון עשוי להתמודד עם ראש ממשלה לעומתי ממפלגה מנוגדת לזו של מפלגתו, או עם אספה לאומית מפוצלת שתתקשה לייצר רוב לכל החלטה.
לפי הסקרים, המצביעים עשויים להעניק למפלגתה של מארין לה־פן 35 אחוזי תמיכה בסיבוב הראשון ביום ראשון. ברית השמאל צועדת במקום השני עם 29 אחוזים, ומפלגת המרכז של מקרון שלישית עם השאריות – 20 אחוזים בלבד.
כשפיזר את הפרלמנט והורה על בחירות בזק לאחר הצלחת האיחוד הלאומי בבחירות לפרלמנט האירופי ב־9 ביוני, מקרון קיווה להציג לבוחרים בחירה ברורה – האם למסור את צרפת לימין או לא. אבל מערכת הבחירות הזריזה "לא הייתה יכולה להסב לאחור את המגמה העיקרית", אמר לעיתון לה־מונד ברייס טנטורייה, סמנכ"ל חברת הסקרים איפסוס, "הגוש של האיחוד הלאומי חזק להפליא".
אפילו הסוקרים הוותיקים בצרפת מתקשים לתרגם את רמת התמיכה בכל מפלגה לתוצאות במונחי מושבים באספה הלאומית, משום שבריתות חדשות עשויות להיווצר בסבב ההצבעה השני, ב־7 ביולי, לאחר סינון המועמדים בסיבוב הראשון.
שיעור הצבעה גבוה מהרגיל עשוי גם הוא להשפיע על התוצאות. כשני שלישים מהמצביעים מתכננים לגשת לקלפיות, השיעור הגבוה ביותר מאז 1997.
ביום חמישי חזתה חברת הסקרים האריס בין 250 ל־305 מושבים לאיחוד הלאומי, מתוך 577 באספה הלאומית כולה – רוב מוחלט בפרלמנט הצרפתי. חברת הסקרים אייפופ טענה שהמפלגה עשויה להשיג רק 260 מושבים, פחות מהרוב הדרוש של 289 מושבים.
לה־פן כבר מתכננת כיצד לפעול אם תזכה ברוב מוחלט שיעניק בידיה את היכולת להרכיב את הממשלה, ואמרה לעיתון טלגרם שהגדרת הנשיא בתור המפקד העליון של הכוחות המזוינים היא תואר כבוד, "משום שראש הממשלה מחזיק בכוח הארנק".
לפיכך, אמרה, "הנשיא לא יוכל לשלוח כוחות לאוקראינה", וכך ערערה את אזהרתו של מקרון לרוסיה שצרפת שומרת את כל האפשרויות פתוחות בנוגע לפלישה של הרוסים לשכנתם. מועמדה של לה־פן לראשות הממשלה, ז'ורדן ברדלה, נשבע לא לשלוח לקייב טילים ארוכי טווח שיכולים לפגוע באדמת רוסיה, בניגוד למדיניות של מקרון.
האיחוד הלאומי גם אמר שלא יסכים להרכיב את הממשלה בלי רוב מוחלט, מה שיאפשר תרחיש שבו שום מפלגה לא תוכל להשביע ראש ממשלה מטעמה.
ראש הממשלה גבריאל אטאל, שמונה לפני חודשים אחרים בידי מקרון והוא ראש הממשלה הצעיר ביותר בתולדות צרפת, התייצב אמש לעימות פומבי בטלוויזיה מול ברדלה ומול מנהיג המפלגה הסוציאליסטית אוליבייה פאור, בניסיון אחרון להשפיע על התוצאות. מסעות התעמולה יופסקו באופן רשמי ממחר ועד סגירת הקלפיות ביום ראשון בלילה. המסרים שהציג אטאל שלשום, יום לפני העימות, היו זהים לאלה שהובילו את מסע הבחירות שלו: הוא ביקש מהמצביעים לדחות את האיחוד הלאומי, ש"מתייג" חלקים מהאוכלוסייה ואת ברית השמאל ש"מעודדת מגזריות".
המסרים של ברדלה מתמקדים בהבהרת תוכניותיו הכלכליות, לאחר שהתקשה להסביר כיצד יסב לאחור את תוכניות הפנסיה הלא פופולריות של מקרון, או כיצד יממן את הפטור ממס שהבטיח לאזרחים בני פחות משלושים. ביום רביעי הוא נאלץ לומר ש"מובן שתהיה תקרה" על הפטור ממס, אחרי שנשאל כיצד ימוסה הכדורגלן הכוכב של צרפת קיליאן אמבפה, בן 25, שמרוויח מיליונים מדי שנה.