דונלד טראמפ אמר אמש (רביעי) כי סגנית הנשיא קמאלה האריס החליטה "להפוך לשחורה" למען רווח פוליטי, כשהוא תוקף את יריבתו במרוץ לבית הלבן במהלך חילופי דברים סוערים עם עיתונאים אפרו-אמריקנים בשיקגו. ההערות השנויות במחלוקת של הנשיא לשעבר מסמנות הסלמה בהתקפותיו נגד האריס, שאותה האשים בכך שהיא הזדהתה כהודית, אבל אז, "לפתע היא עשתה תפנית, והפכה לשחורה".
האריס, מזדהה מזה זמן רב כאישה שחורה ואף למדה באוניברסיטה שבאופן היסטורי נחשבת לשחורה. "אז אני לא יודע, האם היא הודית או שהיא שחורה?" שאל טראמפ במהלך ראיון סוער בוועידת האגודה הלאומית של העיתונאים השחורים. האריס גינתה מאוחר יותר את ההתקפות וכינתה אותם "אותו מופע ישן" של "פילוג וחוסר כבוד" מצד טראמפ.

ההערות הקרביות של טראמפ, שהיה להוט לשפר את ביצועיו אצל מצביעים שחורים, עשויות לשלוח גלי הלם במרוץ לבית הלבן. הם מגיעות כשהנשיא לשעבר, שהורשע לפני חודשיים בהונאה חמורה הקשורה בתשלומים לכוכבת פורנו, נאבק לגבש אסטרטגיה חדשה פחות מ-100 ימים לפני הבחירות.
מאוחר יותר ביום רביעי הוא ערך עצרת בפנסילבניה, מדינת מתנדנדת שבה שרד בקושי את ניסיון ההתנקשות שאירע מוקדם יותר החודש, והמשיך במתקפה המילולית נגד יריבתו. "כל מה שקשור בהשקת הקמפיין של קמאלה האריס – מזויף", הוא אמר לקהל, והוסיף שהאריס "ניסתה לאמץ מבטא דרומי חדש" כשהיא נאמה ביום שלישי בעצרת גדולה באטלנטה, ג'ורג'יה.

"הניגוד בינינו לא יכול להיות בולט יותר", אמר. "מצד אחד יש בובה של השמאל הרדיקלי שהיא פייק, פייק, פייק, ומצד שני יש נשיא שנלחם, נלחם, נלחם (fight fight fight – כקריאתו לאחר ניסיון ההתנקשות) למען אמריקה".
ריצתו של טראמפ לבית הלבן הפכה לכאוס ב-21 ביולי כאשר הנשיא ג'ו ביידן, בן 81, הסיר את מועמדותו, ותמך בהאריס כמועמדת הדמוקרטית. טראמפ, שהציב את בריאותו של ביידן בלב קמפיין הבחירות, מוצא את עצמו כעת מול מישהי שצעירה ממנו בכמעט שני עשורים ושימשה כסגנית הנשיא השחורה, והאסייתית – הראשונה.

הטלטלה אילצה את טראמפ והרפובליקנים לכייל מחדש את הקמפיין במהירות, ונראה שהם מנסים להחליט על קו התקפה, מכיוון ש"קאמלה הצוחקת", "קאמלה השקרנית" ו-"קאמלה המשוגעת" לא ממש תפסו.
טראמפ והרפובליקנים פתחו במתקפות פוליטיות מסורתיות יותר, והדגישו את תמיכתה של האריס בעמדות בהן נקטה בזמן שניסתה לפלס נתיב בתחרות הצפופה של המועמדים לנשיאות הדמוקרטית ב-2020. האריס, מסתבר, כבר לא תומכת בביטול ביטוח הבריאות הפרטי או בתוכנית רכישה חוזרת של נשק על ידי הממשלה. היא גם התנערה מעמדות נגד קידוחי נפט בלחץ מים ובעד הרחבת בית המשפט העליון.