גלידה בטעם גולאש, מישהו? לקוחות סקרנים נוהרים מכל רחבי הונגריה כדי לטעום את החוויה המוזרה של הקיץ – גלידריה קטנה המגישה גלידה בטעמי תבשילים הונגריים מסורתיים. רוברט ריינהרדט והטעמים מאתגרי החך שלו הפכו ללהיט בן לילה, ויצרו באזז ברשתות החברתיות.
"התחלנו עם גלידות בטעמי בירה ולביבות תפוחי האדמה. זה כבר הצחיק כמה אנשים", אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית, בן ה-44, המנהל את "חנות הממתקים של רוברטו" בעיר טטאבאניה מצפון לבודפשט. לאחר שקיבל בקשות ליצירת טעמים חדשים מאנשים באינטרנט, ריינהרדט החל להתנסות, וערבב מנות הונגריות מסורתיות כמו עוף בפפריקה, תבשיל כרוב ולביבות בשר דשנות, עם מגוון גלידות בסיסיות.

אבל הוא לא מגביל את עצמו למטבח ההונגרי, ומרחיב את התפריט שלו לטעמים אהובים מכל המינים כמו ספגטי בולונז וביצים מקושקשות עם בייקון. "הבנתי שאפשר ליצור ככה טעמים ממש טובים. זו לא בדיחה", אמר ריינהרדט, שמוכר את הגלידה שלו ב-500 פורינט (1.27 יורו) לכדור.
המחזור בחנות גדל "פי שלושה או ארבע" מאז שהתקשורת ההונגרית קיבלה לראשונה את הסקופ על הפינוקים יוצאי הדופן שלו, אמרה אשתו אינה. "אנחנו קצת המומים כי לא ציפינו שזה יהפוך ללהיט כזה", אמרה ל-AFP. "אנחנו כל הזמן מחפשים עובדים נוספים".

מרק גבינה ועגבניות מטוגנות
עד כה הגלידות המלוחות זכו לפופולריות בקרב לקוחות, אם כי חלקם הודו שהן בעלות טעם יותר "נרכש". "חשבתי שהן הולכות להיות מאוד יוצאות דופן, אבל הן טעימות ונהדרות", אמרה אילדיקו, מסאז'יסטית שסירבה למסור את שמה המלא, לאחר שדגמה בחינם את כל הטעמים לפני שבחרה גלידה. "מרק העגבניות, גבינת הכבשים עם השמיר והגבינה המטוגנת היו הכי טעימים", אמרה לסוכנות הידיעות הצרפתית והוסיפה כי בקרוב תחזור לעוד.
אחרים לא כל כך התלהבו. קריסטיאן קיס, עורך דין בן 43 מצפון מערב המדינה אמר שהוא כנראה לא יחזור עוד פעם. "הייתי חייב לבדוק את הרעיון המוזר הזה" הוא אמר והחמיא לאותנטיות של הטעמים. בנו זטני בן ה-10 פחות התרגש ואמר שזו "תחושה מאוד מוזרה" לטעום משהו מלוח, כשהלשון שלך "רגילה שזה מתוק".

בעוד שהדעות ברשתות החברתיות היו חלוקות, כאשר המתנגדים כינו את הגלידות החדשות "מגעילות", פוסטים על הטעמים המטורפים נצפו עשרות אלפי פעמים, וחלקם אף הגיעו למיליון צפיות. בהתבסס על הביקוש המתמשך למנות שלו, ריינהרדט מתכנן לפתוח חנות שנייה בבירה תוך שהוא ממשיך לספק את הטעמים החדשים שלו גם במהלך חודשי החורף.
