תוכניתה של ממשלת נמיביה לטבוח יותר מ-700 חיות בר כדי להתמודד עם הבצורת הקשה ביותר מזה עשרות שנים, מתנהלת על פי המתוכנן, כאשר 160 בעלי חיים כבר הומתו, כך מסר היום (שלישי) המשרד לאיכות הסביבה של נמיביה. הטבח הוכרז בשבוע שעבר, ומטרתו לחסוך במזון ומים שהחיות צורכות וכדי לספק בשר לאלפי האנשים הרעבים בגלל הבצורת.
התוכנית מבוצעת על ידי ציידים מקצועיים, ובמסגרתה יטבחו 30 היפופוטמים, 60 תאואים, 50 אימפלות, 83 פילים, 100 גנואים כחולים, 100 איילנדים ו-300 זברות. לפחות 157 מתוך 723 החיות המיועדות לאכילה הומתו עד כה, כך אמר דובר משרד הסביבה, רומיאו מויונדה, לסוכנות הידיעות הצרפתית. הזמן שייקח להשלים את התוכנית היה תלוי בגורמים שונים, אמר.

"המטרה שלנו היא לבצע את המבצע הזה באופן בר-קיימא תוך מזעור טראומה ככל האפשר. עלינו להפריד בין החיות שמיועדות להיות ניצודות מאלו שלא", אמר מויונדה. בהתאם לאיסור הבינלאומי על מכירת שנהב, החטים מהפילים שנשלפו יאוחסנו במחסנים ממשלתיים. "יותר מ-56 ק"ג של בשר כבר סופקו ללשכת ראש הממשלה", אמר מויונדה.
נמיביה הכריזה על מצב חירום בחודש מאי בגלל הבצורת, שפוגעת בכמה מדינות בחלק בדרומי של יבשת אפריקה. תוכנית המזון העולמית, ארגון הסיוע במזון של האומות המאוחדות והארגון ההומניטרי הגדול בעולם, אמר באוגוסט כי כ-1.4 מיליון נמיבים, כמעט מחצית מהאוכלוסייה, חווים חוסר ביטחון תזונתי חריף, כאשר גידול הדגנים צנח ב-53 אחוזים ומפלסי המים בסכרים ירדו ב-70 אחוזים בהשוואה לשנה שעברה.

חיסול חיות הבר זכה לביקורת על ידי ארגון זכויות בעלי החיים PETA, שאמר שהוא קצר רואי, אכזרי ולא יעיל בהשוואה להיקף הבצורת. "אנו מפצירים בנמיביה לשקול מחדש את הפעולות הללו", אמר סגן נשיא בכיר של PETA, ג'ייסון בייקר, במכתב לראש הממשלה, סארה קווגונגלווה-אמאדהילה, שפורסם באתר האינטרנט של הארגון. "התוכנית היא לא רק אכזרית אלא גם קצרת רואי בצורה מסוכנת ולא תהיה לה השפעה ארוכת טווח על הבעיות המורכבות הללו".
ההשמדה עלולה להוביל לחוסר איזון במערכות אקולוגיות, אמר בייקר. "הרג, אפילו של כמה פילים, עלול להרוס עדרים שלמים, להוביל לתמותה מוגברת בקרב הניצולים ולעימותים תכופים ומסוכנים יותר בין בני אדם לבעלי חיים", אמר במכתב.