ענקית המזון פררו הודיעה היום (שלישי) על ההשקה הקרבה של הגרסה הטבעונית לממרח אגוזי הלוז הפופולרי – נוטלה. החברה תשיק את המוצר באיטליה, צרפת ובלגיה, ולדבריה המהלך נוצר בתגובה לשינוי העדפות הצרכנים. נוטלה הטבעונית לא תכיל עוד מרכיבי חלב, שאמורים להיות מוחלפים בסירופ חומוס ואורז, אמרה חברת פררו בהצהרה לתקשורת.
"לא נעשו פשרות" בנוגע לטעם של נוטלה, שהושקה לפני 60 שנה ומשווקת בכ-170 מדינות, אמרה החברה האיטלקית. המוצר החדש אמור להיות זמין החל ממחר (ד'), נאמר בהצהרה. "יותר ויותר צרכנים בוחרים להפחית, או להפסיק לצרוך, מוצרים מהחי", נכתב. עם זאת, אנשים הרגישים ללקטוז צריכים להיזהר מאכילת נוטלה מהצומח כיוון שהיא מיוצרת במפעלים שבהם נעשה שימוש במרכיבי חלב למוצרים אחרים, אמרה פררו, המחזיקה גם במותגים קינדר ופררו-רושר.

יחד עם חברות מזון אחרות, פררו ספגה בעבר ביקורת על השימוש בשמן דקלים לייצור נוטלה. המבקרים טוענים שבכך היא מעודדת את כריתת היערות הטרופיים לצורך הקמת מטעי דקלים. בתגובה לביקורת יצרה החברה נתיב אספקה "נפרד" לשמן דקלים, שלדבריה מאפשר התחקות אחר מסלול אספקת שמן הדקלים ממקורו ועד להגעתו אל המפעלים. בכך ניתן "להבטיח שהוא לא מגיע ממטעים שנוצרו ע"י כריתת יערות". ממרח נוטלה רגיל מכיל סוכר, שמן דקלים, אגוזי לוז, חלב, קקאו, לציטין וונילין, לפי חברת פררו.
לממרח יש קהל מעריצים מושבע ברחבי העולם, והבלוגרית האמריקנית שרה רוסו השיקה בשנת 2007 את יום הנוטלה העולמי, שנחגג מדי 5 בפברואר כאשר מעריצים חולקים תמונות ורעיונות למתכונים. בין היוזמות בהשראת נוטלה, היה פרויקט אפיית "פיצת נוטלה" באורך שיא, מוקדם יותר השנה בסידני, שהגיעה לאורך של 100 מטר.