נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, אמר ביום חמישי שהוא תומך בקמלה האריס בבחירות לנשיאות ארה"ב שיתקיימו בנובמבר הקרוב. הוא אמר זאת בצורה צינית, כנראה, יום לאחר שארצות הברית פרסמה כתבי אישום המאשימים את מוסקבה בהתערבות בבחירות.
פוטין מרבה להעיר על נושאים פוליטיים וחברתיים בארצות הברית, לעתים קרובות בצורה מלגלגת. בשנה שעברה הוא אמר שהמערכת הפוליטית בארה"ב "רקובה" ושוושינגטון לא יכולה לבקר מדינות אחרות על חוסר דמוקרטיה.
גורמים אמריקנים רשמיים הזהירו שוב ושוב מפני מאמצים של מעצמות זרות להתערב בבחירות הקרובות בארה"ב, והאשימו את מוסקבה בניסיון להשפיע על טופסי ההצבעה בארה"ב עוד בבחירות 2016 בין טראמפ להילרי קלינטון.

"קודם כל, ביידן המליץ לכל תומכיו לתמוך בגברת האריס", אמר פוטין כשענה לשאלות עיתונאים בפורום הכלכלי המזרחי של רוסיה בוולדיווסטוק. ביידן פרש מהמרוץ ביולי על רקע חששות לגבי גילו ובריאותו, והביע תמיכה בסגניתו האריס לתפקיד נציגת המפלגה הדמוקרטית בבחירות לנשיאות. "הנה, גם אנחנו הולכים לעשות את זה, אנחנו הולכים לתמוך בה", אמר פוטין לקהל, בחיוך עקום.
"היא צוחקת בצורה ככל כך מדבקת שזה מראה שהכל בסדר איתה", אמר המנהיג הרוסי. "טראמפ הטיל על רוסיה סנקציות רבות יותר מכל נשיא שהטיל עלינו סנקציות אי פעם בעבר, ואם האריס תנצח, אולי היא תמנע מפעולות כאלה". בפברואר, פוטין העדיף את ביידן על טראמפ, וכינה את הנשיא הנוכחי "צפוי יותר". בתגובה, הבית הלבן קרא לפוטין "להישאר מחוץ" לבחירות בארה"ב.
תגרום לכולם להצטמרר
טראמפ אמר שהוא יסיים את הסכסוך באוקראינה תוך "24 שעות" אם ייבחר מחדש ואמר שפוטין "חכם מאוד" על כך שהערים שוב ושוב על ארצות הברית. פוטין אמר ביולי כי הוא לקח את הערותיו של טראמפ על סיום מהיר של הלחימה "די ברצינות", וגינה את הרשעותיו של איל הנדל"ן לשעבר בארה"ב כ"רדיפה". ההערות של שני המנהיגים עוררו חשד שפוטין מעדיף את טראמפ כנשיא, אבל הקרמלין התעקש שכל מי שינצח לא ישפיע על הסכסוך באוקראינה.
דבריו של פוטין הגיעו יום לאחר שארצות הברית הפלילה שני עובדים של רשת החדשות הרוסית המנוהלת על ידי המדינה – RT, והטילה סנקציות על עורכיה הבכירים. משרד האוצר האמריקני הטיל סנקציות על 10 האנשים ושני גופים ביניהם גם העורכת הראשית של RT, מרגריטה סימוניאן, וסגניתה אליזבטה ברודסקיה.

וושינגטון האשימה אותם בניסיון להשפיע על ההצבעה הקרובה בארה"ב, האשמה שהוקעה כשקרית על ידי משרד החוץ הרוסי. "זהו מסע הסברה… שהוכן זמן רב מראש ושנדרש לקראת השלב האחרון של קמפיין הבחירות", אמרה דוברת משרד החוץ, מריה זכרובה, לסוכנות הידיעות הממלכתית RIA נובוסטי. היא הוסיפה כי "כמובן שמתוכננת (תגובה)", והזהירה שהיא תהיה קשה ושהיא תגרום ל"כולם להצטמרר".
רוב כלי התקשורת בארה"ב צמצמו או החזירו את העובדים שלהם מרוסיה מאז שמוסקבה פתחה במתקפה באוקראינה, על רקע חוקים הפוגעים בדיווח עצמאי על המתקפה.