ילדה יפנית בת 10 הפכה לאדם הצעיר ביותר המוסמך להכין דג מסוג "פוּגוּ" – מעדן שיכול להרוג אם חלקיו הרעילים לא מוסרים כראוי. קארין טבירה, תלמידה בכיתה ה', עברה בקיץ מבחן שנותן לה את הסמכות לחתוך ולהוציא את הקרביים של הדג כך שיהיה אפשר לאכול אותו.
לאחרונה היא השתמשה בכישורים החדשים שלה כדי להגיש מגש של פרוסות דקות של סשימי פוגו למושל אזור דרום קוממוטו שבו היא מתגוררת. "שמחתי כשהמושל אמר 'אוישי'", כלומר טעים ביפנית, אמרה לכתבים באירוע שבו טאקאשי קימורה אכל את המנה.

טבירה הייתה בין 60 הנבחנים – רובם שפים מקצועיים – שעברו את המבחן במחוז יאמאגוצ'י הקיץ, מתוך 93 אנשים שניסו. מעבר המבחן היה חלק מ"חופשת קיץ שמחה", אמרה.
דג הפוגו מוגש לעתים קרובות בצורה גולמית במסעדות יוקרה ביפן, שם שפים חייבים להחזיק ברישיון המוכיח שהם יכולים להוציא בבטחה את האיברים המכילים רעל קטלני. מדי פעם, אנשים חסרי רישיון אוכלים פוגו שדגו בים ומתים.
מחוז יאמאגוצ'י לא דורש מהנבחנים לרישיון הכנת פוגו להיות מעל גיל מסוים, אבל באזור קוממוטו, היכן שטבירה מתגוררת, היא יכולה להכין מנות פוגו רק בליווי מבוגר מורשה.
טבירה שמעה מהחדשות שתלמידת כיתה ו' באזור אחר עברה את המבחן, והיא התחילה להתאמן למבחן בפברואר בפוקונארי, חווה לגידול דגים וחנות סיטונאית בקוממוטו.
היא השתמשה בפטיש כדי לתקוע את סכין הקצבים שלה דרך עצמות הפוגו הקשוחות, ו"נאלצה לעמוד על שרפרף כדי להגיע אל דלפק המטבח", אמר יוקי היראו, בכיר בפוקונארי לסוכנות הידיעות הצרפתית. "אפילו הצוות הבוגר שלנו יכול להיכשל במבחן. שילדה בת 10 תעבור את המבחן בפעם הראשונה, זה מדהים", אמר.