תושבים שגרים סמוך למרכז מחקר שימפנזים בגינאה תקפו את המתקן ביום שישי האחרון, לאחר שאישה טענה שאחד מהשימפנזים הרג את תינוקה, כך אמרו מנהלי המרכז.
לפי מנהלי המרכז, קהל זועם בזז את הבניין, השמיד והצית ציוד כולל רחפנים, מחשבים ומעל 200 מסמכים. עדי ראייה אמרו שהקהל פעל בתגובה לידיעה כי גופתו המושחתת של תינוק נמצאה במרחק של 3 ק"מ משמורת הטבע של הר נימבה, המוכרת כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו. אמו של הילד, סני זוגבה, סיפרה לרויטרס שהיא עבדה בשדה קסאווה כאשר שימפנזה ניגש אליה מאחור, נשך אותה ומשך את תינוקה לתוך היער.

אקולוג מקומי בשם עלידג'יו סילה אמר שהירידה באספקת המזון בשמורה דוחפת את השימפנזים לעזוב את האזור המוגן בתדירות גבוהה יותר, מה שמגביר את הסיכון להתקפות. המרכז למחקר אמר כי הוא תיעד שש התקפות שימפנזים על בני אדם בתוך השמורה מאז תחילת השנה.
יערות גינאה, ליבריה וסיירה לאון במערב אפריקה הם ביתה של אוכלוסיית השימפנזים המערביים הגדולה ביותר מין נמצא בסכנת הכחדה קריטית. מומחים מעריכים כי אוכלוסיית השימפנזים באזור פחתה ב-80 אחוזים בין השנים 1990 ל-2014, לפי האיגוד הבינלאומי לשימור הטבע. נשארו רק שבעה שימפנזים ביער בוסו בגינאה, שהוא חלק משמורת הר נימבה, ושוכן בסמוך לקהילות חקלאיות של אזור נזרקור.
שימפנזים זוכים לכבוד בגינאה, ובאופן מסורתי מקבלים מזון מתושבי האזור, מה שגורם לחלקם לצאת מהאזור המוגן ולהיכנס ליישובים אנושיים, שם הם לפעמים תוקפים. הרי נימבה הם גם בית לאחד ממאגרי עפרות הברזל הגדולים ביותר בגינאה, מה שמעורר דאגה בקרב פעילי סביבה לגבי השפעת הכרייה על השימפנזים.