שנה לאחר שמחבלי חמאס פלשו לתוך שטחי העוטף וטבחו ביותר מאלף בני אדם, 7 באוקטובר הפך לתאריך מכונן לא רק במדינת ישראל, אלא בעולם החופשי כולו. באירופה ובארצות הברית, הקהילות היהודיות המקומיות מציינות את היום הנורא שבו חייהם התהפכו ומבקשות לזכור את גבורת הנופלים. אלא שבזמן שיהודי התפוצות מבכים את אחיהם ואחיותיהם הישראלים, ממש כמה רחובות לידם, הכיכרות התמלאו היום בפרו-פלסטינים שבחרו לציין את היום הזה כדי להפגין נגד זכותה של ישראל להתקיים ולהגן על עצמה.
מועצת הסגנים של יהודי בריטניה ארגנה אתמול צעדה ברחבי בריטניה להנצחת קורבנות הטבח. האירוע המרכזי נערך בהייד פארק שבמרכז לונדון, עם שני אירועים נוספים בלידס ובמנצ'סטר. לפי הערכות, כ־30,000 איש לקחו חלק בצעדה. ממש במקביל, אלפים צעדו דרך הבירה לרחוב דאונינג כשמניפים דגלי פלסטין. מהר מאוד עימותים קשים פרצו בינם לבין משטרת לונדון, ולפחות 17 בני אדם נעצרו בחשד להפרת הסדר הציבורי.
בהמבורג שבצפון גרמניה כ־950 בני אדם ערכו הפגנה פרו פלסטינית ופרו לבנונית, וקראו בין היתר "לעצור את רצח העם", "לשחרר את פלסטין" ו"להסגיר את לבנון". באותו הזמן, התקיימו בעיר גם שתי הפגנות פרו ישראליות קטנות יותר. בברלין הבירה נערכה צעדה אלימה שהחלה בשער ברנדנבורג והסתיימה בבבלפלאץ. הרשויות בגרמניה ביקשו לגנות את טיב ההפגנה והצביעו על התגברות התקריות האנטישמיות בימים האחרונים.

ואם בגרמניה האווירה הייתה מתוחה, באיטליה האלימות חצתה את כל הגבולות. הפגנה פרו פלסטינית שהתקיימה ברומא בשבת האחרונה יצאה לגמרי משליטה: אלפי מפגינים לבושים בשחור ורעולי פנים השליכו אבנים, בקבוקים ופצצות נייר לעבר השוטרים, שהגיבו בגז מדמיע ובתותחי מים. כוחות הביטחון הצליחו לפזר את ההפגנה, אך לפחות 30 שוטרים ומפגינים נפצעו בעימותים הקשים.
בינתיים, בגטו היהודי שבלב העיר, חברי הקהילה היהודית נפגשו וציינו את האסון בדרכם הייחודית. הם התפללו בשקט ושרו מחובקים, כשרק בלון צהוב בידיהם. בסוף הטקס, שמי רומא התמלאו בנקודות צהובות קטנות וליבם של המשתתפים התמלאו בגעגוע ל־101 החטופים שעדיין מוחזקים בשבי החמאס. במילאנו הטקס התקיים בתוך הבית הכנסת הראשי, מתוך חשש שברחובות העיר תומכי הטרור יוכלו לפגוע במשתתפים.
הפגנות פרו פלסטיניות נערכו גם בצרפת, בדנמרק, בשוויץ, בדרום אפריקה ובהודו דווקא ביום השנה למתקפת החמאס חסרת התקדים, ואיך שלא – גם טיימס סקוור שבניו יורק התמלאה מפגינים שזעקו להפסקת אש בקריאות "עזה!", ורעש תופים. חלקם לבשו כאפייה, הניפו דגלי פלסטין ותמונת קרטון גדולה של ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו עם צבע אדום על פניו, המסמל את דמו של העם הפלסטיני.

במקביל כ־3,000 בני אדם הפגינו מול הבית הלבן שבוושינגטון. המוחים התאספו בפארק לאפייט, אותו פארק שבו נערכו הפגנות 2020 נגד הריגת ג'ורג' פלויד. "התנגדות מוצדקת נגד עם כבוש", הם קראו. אחד הדוברים שנאמו על הבמה הגדולה אף כינה את השבעה באוקטובר כ"היום שבו העזתים סוף סוף פרצו החוצה מהכלא שלהם".
80 שנה לאחר מלחמת העולם השנייה, מכחישי השואה מנסים לשכתב את ההיסטוריה ולהוכיח שהנאצים לא באמת רצחו שישה מיליוני יהודים. מכחישי השבעה באוקטובר לא חיכו אפילו שנה לפני שהתחילו לשנות את הנרטיב סביב הטבח הנוראי שביצע ארגון הטרור חמאס, וששינה לתמיד את מדינת ישראל ואת פני המזרח התיכון כולו. הציווי לזוכר את מה שהיה על מנת שלא יקרה שוב, הוא חשוב היום יותר מתמיד.