סין אישרה את הקמת תחנת הכוח ההידרו-אלקטרית הגדולה בעולם, פרויקט שאפתני שיכול להשפיע על מיליונים בהודו ובבנגלדש. הסכר, שייבנה בקטע התחתון של נהר יארלונג צאנגפו, צפוי לייצר 300 מיליארד קילוואט-שעה של חשמל בשנה, על פי הערכה שסיפקה חברת Power Construction Corp of China בשנת 2020. הכמות הזו גדולה פי שלושה מיכולת הייצור המתוכננת של סכר שלושת הערוצים, aהוא כיום הסכר הידרו-אלקטרי הגדול בעולם, שנמצא במרכז סין.
על פי סוכנות הידיעות הרשמית שינחואה, הפרויקט ישחק תפקיד מרכזי בהשגת יעדי הפחתת פליטות הפחמן של סין ובנייטרליות הפחמנית, ימריץ תעשיות קשורות כמו הנדסה, וייצור מקומות עבודה בטיבט.

המקטע בנהר יארלונג צאנגפו בו ייבנה הסכר כולל נפילה דרמטית של 2,000 מטרים בטווח קצר של 50 קילומטרים, ומציע פוטנציאל הידרו-אלקטרי אדיר כמו גם אתגרים הנדסיים ייחודיים. עלויות ההקמה, כולל עלויות התכנון, צפויות לעלות על עלויות בניית סכר שלושת הערוצים, שעמדו על 34.83 מיליארד דולר. סכום זה כלל את יישובם מחדש של 1.4 מיליון איש שנעקרו, והיה יותר מפי ארבע מההערכה הראשונית שעמדה על 7.8 מיליארד דולר.
הרשויות לא ציינו כמה אנשים ייעקרו בשל הפרויקט בטיבט ואילו השפעות יהיו לו על המערכת האקולוגית המקומית, הנחשבת לאחת מהעשירות והמגוונות ביותר באזור הרמה הטיבטית. אך לפי גורמים רשמיים בסין, פרויקטים הידרואלקטריים בטיבט, שלפי ההערכות מחזיקים ביותר משליש מהפוטנציאל ההידרואלקטרי של סין, לא ישפיעו בצורה משמעותית על הסביבה או על אספקת המים במורד הנהר.

עם זאת, הודו ובנגלדש הביעו חשש לגבי הסכר, שכן הפרויקט עשוי לשנות לא רק את המערכת האקולוגית המקומית אלא גם את זרימת הנהר ואת מסלולו. נהר יארלונג צאנגפו הופך לנהר הברהמאפוטרה כשהוא יוצא מטיבט וזורם דרומה אל מדינות ארונאצ'ל פרדש ואסאם שבהודו ולבסוף נכנס לבנגלדש.
סין כבר החלה בייצור חשמל הידרואלקטרי בקטעים העליונים של נהר יארלונג צאנגפו, שזורם ממערב למזרח טיבט, והיא מתכננת פרויקטים נוספים במעלה הנהר.
