דרום קוריאה הורתה ביום שני על "ביקורת מקיפה" על כל מטוסי בואינג 737-800 המופעלים על ידי חברות התעופה במדינה, לאחר שמטוס של חברת "Jeju Air" התרסק אתמול (א') במהלך נחיתה והתפוצץ בלהבות, מה שגרם למותם של 179 נוסעים.
פקידים אמריקאיים לבטיחות תעופה וצוותים מחברת בואינג, יצרנית המטוסים, שהייתה במצוקה לאחר תאונות קודמות, הגיעו כדי להצטרף לחקירה של אסון התעופה הקטלני ביותר שהתרחש על אדמת דרום קוריאה, שתחילה ייחסו אותו להתנגשות עם ציפורים.
הבואינג 737-800, שהסיע 181 אנשים מתאילנד לדרום קוריאה, שלח קריאת "מיידיי" לפני שנחת נחיתת חירום והתנגש במחסום, ואז התפוצץ ללהבות. כולם על טיסה 2216 של "Jeju Air", נהרגו, מלבד שני דיילים שנמשכו מההריסות.

דרום קוריאה פתחה בשבעה ימי אבל, דגלים הורדו לחצי התורן, והנשיא בפועל, צ'וי סאנג-מוק, טס לאתר התאונה בדרום-מערב מואן כדי לקיים טקס זיכרון.
סאנג-מוק, שנכנס לתפקידו רק בשבוע שעבר, אמר כי הממשלה עושה "כל מאמץ" לזיהוי הנפגעים ולתמוך במשפחות השכולות. עוד הוא אמר כי תיערך "חקירה יסודית לגבי סיבת התאונה". הוא גם ציין כי דרום קוריאה תבצע "בדיקת בטיחות דחופה של מערכת תפעול המטוסים הכוללת" כדי למנוע אסונות תעופה בעתיד.
לדרום קוריאה יש עבר מפואר של בטיחות תעופה, ושני מכשירי הקלטה מטיסה 2216 — מקליט נתוני הטיסה ומקליט הקולות בקוקפיט — כבר נמצאו. עד כה, הרשויות זיהו 146 קורבנות באמצעות ניתוח DNA או איסוף טביעות אצבעות.

משפחות הקורבנות שהו בלילה בנמל התעופה באוהלים מיוחדים שהוקמו בלובי של שדה התעופה לאחר יום ארוך וכואב של המתנה לעדכונים על יקיריהם. "איבדתי את בני במטוס הזה," אמר גבר זקן שהמתין בלובי שדה התעופה, והוסיף כי גופתו של בנו עדיין לא זוהתה.
הנוסעים, בגילאים של 3 עד 78, היו כולם דרום קוריאנים מלבד שניים שהיה להם רקע תאילנדי, כך אמרו הרשויות.
חברת התעופה כינסה מסיבת עיתונאים בסיאול עם בכירים בחברה ואמרה שהיא "מתנצלת בכנות", עת שהבכירים הורידו את ראשם.
קולות של ביקורת הולכים ונרקמים בין מומחים המנתחים את סרטוני הווידאו הדרמטיים של נחיתת טיסה 2216, שמתמקדים בשאלה אם בניית נמל התעופה יכלה לשחק תפקיד בתאונה.

קים קוואנג-איל, פרופסור למדעי התעופה באוניברסיטת סילה וטייס לשעבר, אמר שהוא "היה מופתע מאוד" כשצפה בסרטון שבו המטוס מבצע נחיתה חירומית מיומנת, אך לאחר מכן פוגע בקיר.
"לא היה צריך להיות שום מבנה מוצק באזור הזה בכלל," הוא אמר לסוכנות הידיעות AFP. "באופן כללי, בסוף מסלול הנחיתה אין שום מכשול מוצק כזה — זה בניגוד לסטנדרטים הבינלאומיים של בטיחות תעופה," הוסיף.
"המבנה שהיו בו גרם למטוס להתנגש ולהתפוצץ. בנמל התעופה, בדרך כלל יש רק גדרות, שהן רכות ולא יגרמו לנזק משמעותי. המטוס יכול היה להחליק עוד ולהפסיק באופן טבעי. המבנה המיותר מצער מאוד".