איראן תקיים שיחות גרעיניות עם צרפת, בריטניה וגרמניה ב-13 בינואר בשוויץ, כך דיווחו כלי תקשורת מקומיים היום (ד'), בציטוט קאזם גהירבאבאדי, סגן שר החוץ לעניינים משפטיים ובינלאומיים שהודיע רשמית כי "סבב השיחות החדש בין איראן לבין שלוש המדינות האירופיות יתקיים בז'נבה ב-13 בינואר". הוא הוסיף כי מדובר ב"שיחות ייעוץ בלבד, לא במשא ומתן".
ב-17 בדצמבר, שלוש המדינות האירופיות האשימו את איראן בהגדלת מלאי האורניום המועשר לרמות חסרות תקדים ללא "שום הצדקה אזרחית מהימנה". הן גם העלו את האפשרות של השבת הסנקציות נגד איראן כדי למנוע ממנה להמשיך לפתח את תוכנית הגרעין שלה.

בתגובה לכך, הדיפלומט הבכיר של איראן,
אמר כי מדינתו "מוכנה למשא ומתן הוגן ומכובד" עם המערב. "במקום הסרת הסנקציות, אנו יוצרים יותר אמון באופייה השליו של תוכנית הגרעין האיראנית", צוטט אומר היום בסוכנות הידיעות "תסנים".
"אם הצד השני לא יאהב את הנתיב הזה, טבעי שנלך בדרך שלנו, כפי שעשינו בשנים האחרונות," הוסיף שר החוץ.
בשנים האחרונות, איראן הגבירה את ייצור האורניום המועשר שלה כך שהיא המדינה הלא-גרעינית היחידה המחזיקה אורניום מועשר לרמה של 60%, לפי סוכנות האנרגיה האטומית הבינלאומית (IAEA). רמה זו מתקרבת מאוד ל-90% הנדרשים ליצירת פצצה אטומית.

ב-29 בנובמבר, איראן קיימה פגישה דיסקרטית עם שלוש המעצמות האירופיות בז'נבה, אותה תיאר גהראבאדי בזמנו כ"גלויה."
איראן מתעקשת על זכותה לאנרגיה גרעינית למטרות של שלום ומכחישה באופן עקבי כל שאיפה לפיתוח נשק גרעיני. ייתכן כי חלק מן ההוכחה לכך מתבטאת בפסיקה דתית (פתווה) של המנהיג העליון, האייתוללה עלי חמינאי, אשר לו המילה האחרונה בכל ענייני המדינה, האוסרת על נשק גרעיני.
ביום שני בערב, ראש הביטחון של איראן, עלי אכבר אהמדיון, ציין כי איראן "לא שינתה" את הדוקטרינה הגרעינית שלה נגד פיתוח נשק גרעיני.

יש לציין כי השיחות ב-13 בינואר יתקיימו שבוע לפני חזרתו של דונלד טראמפ לבית הלבן.
כזכור, בשנת 2015, איראן והמעצמות העולמיות – כולל צרפת, בריטניה וגרמניה – הגיעו להסכם שהקל על הסנקציות הבינלאומיות על טהראן בתמורה להגבלות על תוכנית הגרעין שלה, אבל ארצות הברית, במהלך כהונתו הראשונה של טראמפ, נסוגה באופן חד-צדדי מההסכם ב-2018 והחזירה סנקציות כלכליות. כעת ישנו ניסיון להשיב את ההסכם,אך איראן לא מודים בניסיון הזה בפה מלא.