עשור לאחר שחמושים פרצו למשרדי עיתון הסאטירה "שארלי הבדו" במתקפה קטלנית שזעזעה את צרפת עד היסוד, המדינה תציין היום יום זיכרון לקורבנות ולהתמודדות עם האתגרים המשתנים של חופש הביטוי והטרור.
הנשיא עמנואל מקרון וראש עיריית פריז, אן הידלגו, מובילים טקסי זיכרון במיקום המתקפה, שבה נהרגו 12 אנשים, כולל כמה מהקריקטוריסטים האהובים ביותר של צרפת, ב-7 בינואר 2015. בין המונצחים נמצא גם אחמד מרבאת, שוטר שנורה למוות ברחוב בזמן שהגן על העיתון.
הטבח, שבוצע על ידי שני אחים שהצהירו נאמנות לאל-קאעידה, סימן את תחילתה של תקופה עגומה חדשה בצרפת, עם גל של אלימות קיצונית שדחף את המדינה לבחון מחדש את סדרי העדיפויות שלה בתחום הביטחון ואת מחויבותה לחופש הביטוי.
בדברים שנשא ביום השנה, צייר שר הפנים ברונו רטאיו תמונה קודרת של נוף הביטחון הנוכחי בצרפת. "צרפת התחמשה מחדש באופן משמעותי, אך האיום עדיין קיים," הזהיר בראיון ל-RTL, כשהתייחס גם לסכנות מבחוץ. "האיום שינה את אופיו," הסביר רטאיו. "כיום הוא בעיקר פנימי – צעירים שמקצינים דרך המדיה החברתית. רק בשנה שעברה שירותי הביטחון שלנו סיכלו תשעה פיגועים, המספר הגבוה ביותר מאז 2017."

רטאיו הזכיר פיגועים אחרונים באירועים ציבוריים בגרמניה ובניו אורלינס כהזכרים כואבים מדוע צרפת חייבת לשמור על "רמת זהירות".
המתקפה על "שארלי הבדו," שבוצעה כתגובה לקריקטורות המשעשעות של העיתון על הנביא מוחמד, עוררה דיונים סוערים ברחבי העולם על גבולות חופש הביטוי. בימים שלאחר מכן, מיליונים צעדו בסולידריות עם העיתון, כשהם מחזיקים עטים ושלטים עם הכיתוב "אני שארלי" – קריאה לחופש העיתונות ולעמידה נגד הקיצוניות.
אבל עשור אחרי, האחדות של אותו רגע התפוררה. פרשנים צרפתים אומרים שדורות צעירים יותר מביעים יותר ביקורתיות כלפי סאטירה שנתפסת בעיניהם כמפלגת או חסרת רגישות, במיוחד כלפי קהילות מוחלשות.
"שארלי הבדו" עצמו נשאר לא מתנצל. מהדורת יום השנה ה-10 כוללת קריקטורה על השער של קורא שיושב על רובה AK-47 עם הכיתוב "בלתי ניתן להשמדה". במאמר מערכת, מנהל המגזין, לורן סוריסו, המכונה "ריס," הגן על כוח הסאטירה. "אם אתה רוצה לצחוק, זה אומר שאתה רוצה לחיות," כתב.