נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, חתם אמש (שני) על צו נשיאותי שמטרתו להוציא את מה שהוא כינה "אידיאולוגיה טרנסג'נדרית" מחוץ לצבא. בסדרת צווים הקשורים לצבא, שאותם אישר טראמפ באייר פורס 1, הוא גם קרא להקים גרסה אמריקנית של מערכת ההגנה הישראלית – "כיפת ברזל" .
בנוסף, חתם טראמפ על צווים להחזרת אנשי שירות שוחררו בעקבות סירובם לקבל את חיסון הקורונה ולהרחבת צעדי הממשלה כנגד תכניות גיוון ושוויון בכוחות המזוינים. "על מנת להבטיח שיש לנו את כוח הלחימה הקטלני ביותר בעולם, נוציא את האידיאולוגיה הטרנסג'נדרית מהצבא שלנו", אמר טראמפ בכנס של הקונגרס הרפובליקני במיאמי. טראמפ הבטיח בעבר להחזיר את האיסור על טרנסג'נדרים לשרת בצבא והביע התנגדות לכל הכרה בגיוון מגדרי.
בצו שנחתם, טען טראמפ כי הכוחות המזוינים "נגועים באידיאולוגיה מגדרית רדיקלית שמטרתה לרצות אקטיביסטים", וציין כי "מצבים בריאותיים פיזיים ונפשיים רבים אינם מאפשרים שירות פעיל". עוד צוין בצו כי "אימוץ זהות מגדרית שאינה עולה בקנה אחד עם מינו של אדם מתנגש עם מחויבות החייל לאורח חיים מכובד, אמין וממושמע, אפילו בחייו האישיים". "הצהרה של גבר כי הוא אישה, והדרישה שאחרים יקבלו שקר זה, אינה עולה בקנה אחד עם הענווה וההקרבה העצמית הנדרשים מאנשי שירות", נכתב.
בצו נפרד, טען טראמפ כי תכניות הגיוון בצבא "פוגעות במנהיגות, במצוינות ובאחדות הצוותים, ובכך שוחקות את הקטלניות והמוכנות של הכוח". הצו גם אסר על משרד ההגנה ועל הכוחות המזוינים לקדם "תיאוריות בלתי-אמריקניות" הטוענות כי מסמכי היסוד של ארצות הברית גזעניים או סקסיסטיים, או מקדמות דיון ב"אידיאולוגיה מגדרית".
הצווים פורסמו בתחילת השבוע השני לכהונתו השנייה של טראמפ, ביום שבו נערך טקס קבלת פנים לפיט הגסת', שר ההגנה החדש, איש צבא לשעבר ופרשן ברשת פוקס ניוז. "נתחיל לבצע את ההוראות, אדוני הנשיא", אמר הגסת' בפלטפורמת X.

מדיניות משתנה כלפי טרנסג'נדרים
בשנים האחרונות מדיניות השירות של טרנסג'נדרים בצבא האמריקני השתנתה תכופות. ממשלים דמוקרטיים ניסו לאפשר להם לשרת באופן גלוי, בעוד שטראמפ ניסה שוב ושוב למנוע זאת. האיסור על טרנסג'נדרים לשרת בצבא הוסר ב-2016 במהלך כהונתו השנייה של הנשיא הדמוקרטי ברק אובמה. מדיניות זו אפשרה לטרנסג'נדרים שכבר שירתו להמשיך לעשות זאת בגלוי, וגיוסם של טרנסג'נדרים חדשים היה אמור להתחיל ב-1 ביולי 2017.

עם זאת, ממשלו הראשון של טראמפ דחה את המועד ל-2018, ולאחר מכן החליט להפוך את המדיניות לחלוטין, מה שגרר ביקורת מארגוני זכויות אדם. הנשיא הדמוקרטי לשעבר, ג'ו ביידן, הפך את ההגבלות ימים ספורים לאחר כניסתו לתפקיד ב-2021, בטענה שצריך לאפשר לכל אמריקני כשיר לשירות – לשרת בפועל.
אף שמספר הטרנסג'נדרים המשרתים בצבא האמריקני קטן יחסית – כ-15,000 מתוך למעלה משני מיליון חיילים – פיטוריהם עלולים לפגוע בכוח האדם הצבאי של ארצות הברית, שכבר מתמודד עם קשיים בגיוס חייילים חדשים.