בעל הטור של ה"ניו יורק טיימס", ניקולס קריסטוף, שהגדיר את המלחמה של ישראל נגד חמאס כ"כישלון מוסרי ומעשי", זכה ללעג על פרסום במדיה חברתית ביום שישי, שבו כתב על עותק מספרו שנמצא בעזה.
"בחלקים מסוימים בארה"ב, יש סטריאוטיפ מלא שנאה לפיו כולם בעזה הם תומכי טרור, ואולי זה מקל על הפצצה של שכונות שלמות", כתב קריסטוף. בעל הטור שיתף תמונה מעזה של "בית הרוס עם הספר שלי על העצמת נשים ברחבי העולם. זהו ספר בשפה האנגלית שבוודאי היה שייך לנפש רגישה וסובלנית, שכן זוהי קריאה נלהבת לשוויון מגדרי ועוסקת באופן ישיר באתגרים מגדריים בחלק מהעולם המוסלמי".
בעל הטור ב"טיימס" כתב שהוא לא יודע "מה קרה לאנשים שחיים בבית או אם הם שרדו, אבל אני נגעל מהמחשבה שכספי המסים שלי תמכו בהרס ואולי בהרג של קורא הספר הזה שלי".
I think we have a winner here for the single most embarrassing Potemkin Village tweet in the history of the world. https://t.co/NQPSagc4az
— John Podhoretz (@jpodhoretz) February 1, 2025
בתגובה לציוץ של קריסטוף, ג'ון פודהורץ, עורך המגזין "Commentary", כתב כי "אני חושב שיש לנו כאן מנצח בקרב על הציוץ המביך ביותר בהיסטוריה של העולם".
"להגיד ש'אני נגד מלחמה שתגן על ישראל מפני האנסים והרוצחים והחוטפים, כי למישהו היה עותק של הספר שלי', זו הסיבה הגרועה ואולי הבומרית ביותר להיות נגד מלחמה אי פעם", כתב פיטר סבודניק, בכיר עורך ב-"The Free Press". "רוב הסיכויים שמי שקרא את הספר היה חייל צה"ל".
I’m against a war that will protect the Jewish state from the rapists and murderers and kidnappers because someone had a copy of my book is the worst and possibly most Boomer reason for being against a war ever. https://t.co/2yWErcvhK4
— Peter Savodnik (@petersavodnik) February 1, 2025
עומרי סרן, בכיר בצוותו של הסנאטור טד קרוז, כתב כי "אלא אם כן אני קורא את זה לא נכון, ואני לא חושב שזה המצב, ניקולס קריסטוף מהניו יורק טיימס מוצא את זה משמעותי שאנטישמי שתומך ברצח עם התיישר עם החשיבה של קריסטוף עצמו. עכשיו זה לא אומר שום דבר על קריסטוף עצמו. רק בגלל שאנטישמי שתומך ברצח עם מסכים איתך על משהו, זה לא הופך אותך עצמך לאנטישמי שתומך רצח עם. אבל זה מוזר, נכון?".