בונים חסכו למשלמי המיסים הצ'כים סכום מרשים של מיליון דולר, בכך שהציפו שטח אימונים צבאי שהפך להיות שמורת טבע – שבו תכננה הממשלה לבנות סכר, כך מסר ביום שלישי גורם רשמי לשימור הסביבה.
בונים נחשבים למהנדסי הטבע הגדולים, ופרויקטי הבנייה שלהם זוכים להערכה רבה מצד פעילים למען הסביבה בשל יכולתם למנוע הצפות, לשפר את איכות המים ולהעשיר את חיי הבר.
הממשלה הצ'כית תכננה לבנות סכר שיגן על נהר קלבאבה ואוכלוסיית הסרטנים הנדירה שחיה בו מפני משקעים ומים חומציים הזורמים אליו משני בריכות סמוכות. בנוסף, היה צפוי שהסכר יהפוך חלק מהאזור המוגן שמדרום לבירה פראג לאזור ביצתי עשיר בטבע.

הפרויקט גובש לראשונה ב-2018 וקיבל היתר בנייה אך עוכב בשל משא ומתן על הקרקע, ששימשה במשך שנים רבות כשטח אימונים צבאי. אולם, לפני שהכלים הכבדים קיבלו אור ירוק להתחיל בעבודה, המכרסמים הצמחוניים החלו לבנות סכר משלהם.
"הם יצרו אזור ביצתי עם בריכות ותעלות", אמר בוהומיל פישר מסוכנות השימור הטבעי של צ'כיה ל-AFP. "השטח שנוצר גדול בערך פי שניים מהמתוכנן". המשפחה של הבונים המשיכה לאחר מכן לעבוד על ערוץ המים המקיף את הבריכות, שם אנשי השימור תכננו לבנות סכרים קטנים שיאפשרו להציף את האזור. עד כה, הבונים בנו לפחות ארבעה סכרים בערוץ והם ממשיכים לבנות נוספים. "אנחנו רק דיברנו (על בניית הסכרים בערוצים) עם חברת המים וחברת היערות שבבעלותה הקרקע", אמר פישר, המנהל את האזור.

פישר ציין כי החיסכון המשוער לאוצר הצ'כי מגיע לכ-30 מיליון כתר צ'כי (1.2 מיליון דולר). "זה שירות מלא, הבונים הם פשוט פנטסטיים, וכאשר הם נמצאים באזור שבו הם לא יכולים לגרום נזק – הם עושים עבודה מדהימה", אמר.
למרות היתרונות שמביאים הבונים לאדמה סביבם, יש להם גם מבקרים – חקלאים ואחרים מתלוננים על ההרס שהם גורמים כאשר הם כורתים עצים. עם זאת, כל חקלאי שעלול להיות בסיכון מהבונים נמצא רחוק מהאתר, שהוכרז כאזור מוגן בשנת 2016. "אנחנו לא מצפים לשום עימות עם הבונים בעשר השנים הקרובות", הוסיף פישר.