הרעלת אנתרקס הרגה כ-50 היפופוטמים בווירונגה, שמורת הטבע הלאומית הוותיקה ביותר באפריקה, השוכנת במזרח הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו – כך אמר ל-AFP ביום שלישי מנהל השמורה. המחלה נגרמת על ידי חיידק יוצר נבגים, Bacillus anthracis, אשר שורד עשרות שנים בקרקע שבה נקברו בעלי חיים שמתו מאנתרקס או היו נשאים שלה. היא ניתנת להעברה לבני אדם ועלולה להיות קטלנית כשהיא מועברת דרך נשימה.
ההיפופוטמים נמצאו צפים בנהר מדרום לאגם אדוארד, אשר מפריד בין הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו לאוגנדה, כך אמר מנהל השמורה, עמנואל דה מרוד. המשרד המקומי של המכון הקונגולזי לשימור הטבע (ICCN) בפרובינציית צפון קיוו, שם נמצאו ההיפופוטמים, המליץ על אמצעי זהירות, כולל הימנעות מאכילת בשר חיות בר. "למרות שמחלה זו משפיעה בעיקר על חיות בר, היא מהווה סיכון פוטנציאלי להעברה לבני אדם כמו גם לבעלי חיים מבויתים", אמר הארגון המנהל את שמורות הטבע הלאומיות ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו.

שמורת וירונגה נוסדה בשנת 1925 והיא ידועה בחיות הבר שבה, במיוחד בגורילות ההרים, ובנופיה המרהיבים. היא שוכנת גם בלב הסכסוכים שקורעים את מזרח הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו זה 30 שנה. היפופוטמים ויונקים אחרים כבר נפלו קורבן לאנתרקס כמה פעמים בעבר בווירונגה ובשמורות טבע אחרות באפריקה.