דמותה הלא-מאוד-מוכרת של שושנה צ'טפילד, בכירה יהודייה בצי האמריקני הממלאת תפקיד רם־דרג בנאט"ו, הפכה לפופולרית למדי בימים האחרונים, לאחר שסוכנות הידיעות רויטרס פרסמה כי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הדיח אותה מתפקידה. הידיעה עוררה עניין רב לא רק ברחבי ארה"ב, אלא בעולם כולו. למעשה, צ'טפילד היא האישה הרביעית מתוך תשעת בכירי הפנטגון שהודחו מאז שפיט הגסת', לשעבר מנחה טלוויזיה בפוקס ניוז, נבחר על ידי הטייקון להנהיג את הצבא החזק בעולם.
שושנה צ'טפילד נולדה באוקטובר 1965 בקליפורניה, למשפחה יהודית. בתחילת שנות ה־80' היא עברה לבוסטון, שם התקבלה ללימודי תואר ראשון ביחסים בינלאומיים. לאחר שקיבלה נציבות בצי, צ'טפילד למדה תואר שני במנהל ציבורי באוניברסיטת הרווארד. את לימודי הדוקטורט בחינוך, היא סיימה באוניברסיטת סן דייגו. את הקריירה הצבאית, שושנה צ'טפילד החלה ב־1989 כשהוסמכה כטייסת מסוקים. בין השנים 2019־2023, היא הפכה לאישה הראשונה שכיהנה כנשיאת מכללת המלחמה הימית.
בפברואר 2023, צ'טפילד מונתה לנציגה האמריקנית בוועדה הצבאית של נאט"ו, מה שהפך אותה לאחת הנשים בודדות שהגיעו לדרגה של קצינת שלושה כוכבים בחיל הים האמריקני. השבוע, למרות שהפנטגון עדיין לא אישר את הידיעה, מקורות רבים דיווחו כי בנאט"ו כבר קיבלו את ההדחה הפתאומית של צ'טפילד. כזכור, כאשר בחודש יוני הנשיא האמריקני הנכנס הודיע על פיטוריה של מפקדת משמר החופים האדמירל לינדה פייגן, הוא טען כי היא שמה "דגש יתר על נושאי הגיוון, השוויון וההכלה".

ככל הנראה, שושנה צ'טפילד הודחה מתפקידה במאותה הסיבה בדיוק. בחודש פברואר האחרון, מזכיר ההגנה כינה את הצהרתה של הנציגה האמריקנית בוועדה הצבאית של נאט"ו לא פחות מאשר "הדבר הכי מטופש שנאמר בהיסטוריה הצבאית". פיט הגסת' התייחס לאמירתה של צ'טפילד ב־2015, לרגל יום השוויון לנשים, כאשר היא טענה כי "השונות שלנו היא הכוח שלנו". בנוסף לכך, בזמן שכיהנה כנשיאת מכללת המלחמה הימית, הבכירה בצבא האמריקני ביקשה מחברי הצוות שלה שלא יוותרו על השונות שלהם.
ההדחה המתוקשרת של שושנה צ'טפילד היא חלק ממגמה הולכת וגוברת בממשל טראמפ. כאמור, פיטוריה של הבכירה היהודייה בצי הגיעו מיד אחרי הפיטורים של אדמירל ליסה פרנקטי, ראש המבצעים הימיים, וטימותי יו, מפקד פיקוד הסייבר של ארה"ב, שהודח יחד עם סגניתו, וונדי נובל. פעילת הימין היהודייה לורה לומר, המקורבת לנשיא טראמפ, פרסמה פוסט בפרופיל ה־X שלה ובו כתבה כי הבכירים המדוברים הודחו מתפקידם בשל "חוסר נאמנות לטראמפ".

עם זאת, קיימת גרסה רשמית ומבוססת יותר, לפיה הנשיא ה־47 של ארה"ב מוביל מהפכה של ממש המיועדת לעצב מחדש את הצבא האמריקני. לדברי טראמפ, המטרה היא להחזיר את הפנטגון לימי הזוהר שלו. למעשה, זוהי אחת מההבטחות הבולטות ביותר שלו במסגרת קמפיין הבחירות לבית הלבן. הטייקון אמר שוב ושוב כי בכוונתו לפטר את אותם הגנרלים שמעודדים את תרבות ה־Woke בתוך הארגון ושמובילים קו פיקודי פרוגרסיבי. "אני לא רוצה צבא ווק", הוא אמר בריאיון לפוקס ניוז ביוני האחרון.
"כל גנרל שאוחז באג'נדה הזאת, חייב ללכת", אישר פיט הגסת' בריאיון לפודקאסט שפורסם בחודש נובמבר, אך נערך הרבה לפני שמונה לתפקיד. לטענתם של נשיא ארה"ב ומזכיר ההגנה האמריקני, בשנים האחרונות הצבא הוסח כתוצאה מהמאמצים הרבים לקדם ערכים של גיוון ושיוון בשורותיו וכתוצאה מכך נפגע רבות. לדבריהם, המדיניות שהוביל הממשל הדמוקרטי השפיעה לרעה על הביצועים של החיילים האמריקנים, מה שהפך את הצבא החזק בעולם – לחלש הרבה יותר משהיה אי-פעם.