קים ג'ונג יינג נבחר היום (ד') לנשיאות אינטרפול, כשהוא מנצח בוגר ותיק של שירותי הביטחון הרוסיים לו התנגדו ארה"ב, בריטניה ומדינות אירופאיות אחרות. בחירתו בהפתעה של קים נראתה כניצחון עבור הבית הלבן ושותפיו האירופאים, שנאבקו עד השעות האחרונות לפני ההצבעה בניסיונותיו של אלכסנדר פרוקופצ'וק להפוך לנשיא הבא של ארגון השיטור.
ארה"ב ומדינות אחרות הביעו חשש נוכח האפשרות שהמועמד הרוסי ייבחר, דבר שהיה מאפשר לקרמלין לנצל לרעה את מערכת "ההודעה האדומה" של אינטרפול, יותר ממה שהוא עושה כבר היום, כדי לרדוף יריבים פוליטיים ומתנגדים לממשל. רוסיה האשימה את מבקריה בניהול "מסע השמצות" נגד המועמד מטעמה, וקראה לפרוקופצ'וק מקצוען מוערך.
יחד עם דרום קוריאה, קבוצות שקראו לניקוי אינטרפול חגגו את הניצחון. משטרת דרום קוריאה ומשרד החוץ שלה פרסמו הצהרה משותפת בה נכתב שבחירתו של קים היא "ניצחון לאומי" שעשוי לרומם את מעמדה הבינלאומי של המדינה.

עובדת נצחונו של קים מספרת שלפחות שני-שליש מהקולות באסיפה הכללית של אינטרפול בדובאי הצביעו עבורו. הוא ישרת בתפקיד עד שנת 2020, כשהוא מסיים את ארבע שנות הכהונה של קודמו, מנג הונגוויי, שנעצר בסין כחלק ממאמץ נגד שחיתות במדינה. קים, פקיד משטרתי בדרום קוריאה, שימש בתור המחליף הזמני של מנג לאחר שזה עזב את התפקיד והיה סגן נשיא בכיר בארגון.
שר הפנים הרוסי אמר לאחר ההצבעה שפרוקופצ'וק, אחד משלושת סגני הנשיא באינטרפול, יישאר בתפקידו, בעוד דוברת המשרד, אירינה ולק, אמרה לסוכנות החדשות Interfax שהוא "יתמקד בקידום מעמדה של אינטרפול בקהילת השיטור הבינלאומית ובייעול עבודתה".
רוב 194 המדינות החברות באינטרפול נכחו באסיפה השנתית של הארגון, שהתקיימה במלון פאר בדובאי, לאורך חוף המפרץ הפרסי. אינטרפול עמדה מול רגע קריטי בהיסטוריה שלה בזמן שנציגים החליטו האם למסור את הנשיאות לפרוקופצ'וק או קים, שהיו שני המועמדים היחידים שחפצו בתפקיד.

גוף השיטור בן ה-95, המבוסס בעיר הצרפתית ליון, ידוע בעולם בעיקר בזכות פרסום "הודעות אדומות" שמזהות חשודים המבוקשים במדינות אחרות, וכך בעצם הם מוצבים ברשימת "המבוקשים ביותר" בעולם. מבקרי הארגון אומרים שמדינות כמו רוסיה, טורקיה, מצרים, איראן וסין השתמשו במערכת כדי לנסות ללכוד יריבים פוליטיים, עיתונאים או פעילים, למרות שחוקי הארגון אוסרים על שימוש בהודעות משטרתיות עבור מטרות פוליטיות.
הסוכנות ספגה ביקרות לפני שנתיים כאשר המדינות החברות בו אישרו את מועמדותו של מנג לכהונה בת ארבע שנים. ארגון "אמנסטי אינטרנשונל" העביר ביקורת על "המנהג הסיני הוותיק של שימוש באינטרפול כדי לעצור מתנגדים לממשל ופליטים במדינות זרות".
ב-2016, אינטרפול הציגה אמצעים חדשים במטרה לחזק את השלד החוקי שמסביב למערכת ההודעות האדומות שלה. במסגרת השינויים, צוות בינלאומי של עורכי דין ומומחים בודקים כל הודעה אל מול חוקי הארגון לפני שהיא מתפרסמת. אינטרפול גם אומרת שהיא העצימה את עבודתו של גוף הערעורים שלה עבור אלו שסומנו בהודעה אדומה.

בכל זאת, ביכולתן של מדינות חברות לשלוח בקשות, שידועות כדיפוזיות, ישר למדינות אחרות שמשתמשות במערכת התקשורת של אינטרפול, ללא עצירה במערך הבדיקה המרכזי שהותקן לשם בדיקת הודעות אדומות. קבוצות כלב שמירה מפצירות בארגון לבצע רפורמה גם במערכת הדיפוזיה שלו. ביל בראודר, שאחראי על קרן השקעות שפעלה במוסקבה בעבר, אומר שרוסיה משתמשת במערכת הדיפוזיות נגדו, מהלך שהוביל לרשויות בספרד לעצור אותו לזמן קצר מוקדם יותר השנה.
בראודר ועוד מבקר ידוע של הקרמלין, האוליגרך-שהפך-למתנגד מיקהייל קודורקובסקי, הזהירו אתמול שבחירת פרוקופצ'וק – שיש לו קשרים לוולדימיר פוטין – הייתה חותרת תחת סוכנות האכיפה הבינלאומית ויוצרת פוליטיזציה בקשרי משטרות העולם. פרוקופצ'וק היה אחראי על העברת צווי אינטרפול עבור רוסיה. בראודר וקודורקובסקי, שניהם אויבים שנואים על הקרמלין, חגגו את תוצאות הבחירות. בראודר אמר ל-AP ש"השכל הישר שרד בעולם חשוך. זו השפלה אמתית לפוטין, שחשב שהוא יצליח להתחמק עם הבחירות".

כריסטופר דייויד, עורך דין שכתב ספר על אינטרפול, בירך על בחירתו של קים וקרא לה "החלטה סולידית ולא קונטרוברסלית". הוא אמר בהצהרה שאם הארגון חפץ להיות משאב אמין ללוחמה בפשע, על קים להגדיל שקיפות "כדי להדגים ולשמר את הניטרליות הפוליטית שלו".
יום לפני ההצבעה באינטרפול, הבית הלבן יצא בפומבי נגד בחירת פרוקופצ'וק, כאשר דובר המועצה לביטחון לאומי, גארט מרקי, אמר כי "הממשלה הרוסית משתמשת לרעה בנהלי האינטרפול כדי לפגוע ביריבים פוליטיים". מזכיר המדינה מייק פומפיאו אמר שוושינגטון עודדה את כל האומות והארגונים שלוקחים חלק באינטרפול לתמוך בקים.
אולם, רוסיה הבטיחה ניצחון עבור בעלת בריתה סרביה אתמול כשניסיונה של קוסובו להצטרף לארגון לא צלח לאחר שלא זכה במספיק קולות באסיפה הכללית בדובאי. המהלך היה מקפיץ את מאמציה של קוסובו לזכות בהכרה כמדינה, לאחר שהכריזה עצמאות מסרביה ב-2008.
תרגום: אלחנן שפייזר