משה רבנו, כבד הפה וכבד הלשון, הסתייע באחיו הבכור אהרן לדוברו. בימינו יש כבר מענה טכנולוגי לבעיה. במכון צומת לתורה והלכה פסקו לא מזמן כי מותר להשתמש בו גם בשבת.
הפסיקה ניתנה בעקבות פנייה של יהודי שומר מצוות בנוגע למכשיר המבוסס על טכנולוגיית DAF, המשהה את הדיבור למשך 100 עד 200 מילי־שניות, ומאפשרת למשתמשים רבים לדבר ללא גמגום. מגיש הפנייה העיד כי המכשיר מסייע לו מאוד ומאפשר לו לנהל שיחות ואף ללמד תורה בשבת. לאחר בדיקה של המכשיר במכון צומת עם מהנדסי המכון, קבע הרב מנחם פרל ראש המכון כי אפשר להשתמש במכשיר כשהוא פתוח וערוך מראש מערב שבת ומותאם לעוצמת הקול הנחוצה ולתוכנית הרצויה. אם הסוללה אינה מספיקה לשימוש לאורך כל השבת אפשר לחבר למכשיר סוללת גיבוי באופן קבוע לפני שבת.

"דין מי שסובל מגמגום כדין מי שסובל מליקוי בשמיעה", אמר לנו הרב פרל, "לשניהם יש דין 'חולה' לעניין שבת ועל כן יש לאפשר להם סיוע גם באופן שנמנע מאדם בריא. השבת ניתנה לעונג ומנוחה, ולא לצער, חלילה".
ככל הידוע, פחות מאחוז מאוכלוסיית העולם הבוגרת סובלת מגמגום מסיבות שהמחקר המדעי טרם הצליח לאבחן לחלוטין, נוירולוגיות, פסיכולוגיות, פיזיות ועוד. עם זה, החוקרים גילו שחלק מהלוקים בגמגום מייצרים תגובה חיובית למשוב קולי שעבר שינוי. כלומר, כשקולו של המגמגם מושמע לו בשינויים קטנים שטף הדיבור שלו משתפר.
את המשוב הקולי נותנות אפליקציות למכשירי אייפון ואנדרואיד באמצעות אוזניות עם מיקרופון, וכן מכשירים דמויי מכשירי שמיעה בתוך האוזן או מעליה, שמכון צומת התיר כאמור את השימוש בהם גם בשבת.
חנן הורוביץ, מנכ"ל אמב"י עמותת המגמגמים בישראל מברך על הפסיקה, אך אומר שהיה שמח אם היא הייתה מורכבת וכוללנית יותר. "מי שמוצא שהטכנולוגיה הזאת מסייעת לו, זה מבורך, אך אנחנו שואלים למה בכלל אדם מגמגם צריך לפחד מהגמגום?" שואל הורוביץ. הוא מזכיר שליקוי הדיבור לא מנע ממשה רבנו להוציא את עם ישראל מעבדות לחירות, ומוסיף: "אם מנהיג נערץ של העם שלנו גמגם, למה לא נוח לנו עם אדם שמגמגם שעולה לתורה? זה המבנה הניורו־פיזיולוגי שלו. לכן בואו נעודד אנשים מגמגמים לעלות לתורה, לברך, ואפילו להוביל את התפילה. חמלה היא חלק מההלכה".