איגוד חכמי המערב בארץ ישראל, פרסם אמש (ג) פסק הלכה חדשני ופורץ דרך שנשען על פסיקת רבני ספרד וצפון אפריקה. על פי הפסיקה התירו הרבנים למשפחה שזקניה מבודדים בעקבות הקורונה, להעביר את ליל הסדר כששני הצדדים נמצאים בשני מקומות נפרדים, כשהם מחוברים באמצעות שיחת וידאו מקוונת. על פי השאלה שפרסמו הרבנים הם התבקשו להשיב האם ניתן לחבר בין הסבים והסבתות לילדיהם באמצעות שיחת וידאו של שמע וראיה, כשהתוכנה מופעלת לפני כניסת החג.
בין השאר חתומים על המכתב: ראב"ד ירושלים הרב אליהו אברז'יל, רב שכונות מזרח נתניה הרב יהודה שלוש, רב העיר קרית גת הרב שלמה בן חמו, רב העיר שלומי הרב משה אלחרר ורבני יישובים וקהילות נוספים.

הרבנים התייחסו לשלוש בעיות מרכזיות בפסיקה והסבירו כיצד ניתן להתיר: הבעיה הראשונה היא שימוש בחשמל ביום טוב. במקרה זה מציינים הרבנים כי פסיקת חכמי ישראל הספרדים וצפון אפריקה הייתה שיש להתיר שימוש כזה ומציינים את הראשון לציון הרב בן ציון עוזיאל, הרב רפאל בן שמעון, הרבנים יוסף ושלום משאש הרב דוד שלוש ועוד. הרבנים החתומים ציינו כי לדעת המתירים ניתן להשתמש בוודאי בחשמל ואילו במקרה זה שבו המחשב מופעל מערב החג אין בוודאי בעיה להתיר במקרה הצורך ושעת הדחק.
בעיה שניה היא 'עובדין דחול' כלומר עשייה של מעשי חול ביום טוב גם אם מבחינה טכנולוגית הלכתית אין בכך איסור הלכתי ממשי. הרבנים השיבו כי בשעת הדחק יש להתיר זאת. הבעיה השלישית היא בעיית 'המדרון החלקלק' שיבואו להתיר דברים נוספים ועל כך השיבו הרבנים:
"ברור לכולם שכל ההיתר הוא לשעת חירום בלבד, מה גם שחג הפסח הוא חג מיוחד ובפרט ליל האגדה שכולם רואים בו אירוע מיוחד שהוא ברית בין ה' לישראל. עוד נראה, שרבים מבני ישראל הצעירים, אילולא הקשר שלהם עם הסבא והסבתא, אפשר שכלל לא יסבו לשולחן הסדר ורק הקשר עם הסבא יגרום להם להשתתף במצוות ההגדה ואכילת מצה ובדור זה חשוב מאד עניין השבת לב בנים אל אבותם".
הרבנים כתבו עוד כי יש בכך רצון לפתור אפשרות של דכאון ורפיון נפשי של בדידות הזקנים: "זאת ועוד עניין נוסף יש בזה, והוא הצורך להסיר עצב מן המבוגרים והזקנים לתת להם מוטיבציה להמשיך להיאבק על חייהם ולמנוע מהם דכאון ורפיון נפשי, אשר יכול להביא אותם להתייאש מן החיים. על כן נראה לנו להתיר, תוך הדגשה, שזה רק למצב חרום, ורק לצורך ליל הסדר תש"פ ולמי שזקוק לכך".
מי שתומך בפסיקתם של הרבנים הקוראים לאשר שימוש ב"זום" בליל הסדר – במיוחד קשישים עם בני ובנות משפחותיהם הוא רבה לשעבר של קרית ארבע הרב דוב ליאור. בסביבתו של הרב אמרו היום לאתר מקור ראשון כי "הרב חושב שהפסיקה של הרבנים אמש המאשרת שימוש בתוכנה כגון 'זום' לליל הסדר הוא נכון", זאת בתנאי כמובן שמדובר בחיבור של השידור טרם כניסת החג. עוד אמר הגורם כי גם לגבי הטענה של "עובדין דחול" זה לא בעייתי. בהלכות שבת, דברים האסורים משום עובדין דחול הם כינוי לפעולות שצורת עשייתם מבטאת אופי של יום חולין ולא אופי שבתי, או פעולות אשר נראות כמלאכות ודומות להן. דברים אלו נאסרו על ידי חז"ל (ויש אומרים מהתורה) משום שבות. הרב ליאור (83) הוא מהפוסקים הבולטים בציבור הדתי לאומי, ממנהיגי הזרם ה"חרדי לאומי". עד פרישתו לגמלאות בגיל למעלה מ-80, היה רבו של היישוב היהודי בקריית ארבע-חברון וראש ישיבת ההסדר.
