ביום ראשון הקרוב (ד' בניסן, 29.3) יקיים המכון התורני לנשים "מתן" יום עיון מקוון לקראת פסח, שיועבר בשידור חי באתר מקור ראשון.
הרבנית אושרה קורן, ראשת בית מדרש מתן השרון, מתארת את הימים שעוברים עליה ועל צוות בית המדרש שהובילו לקיום יום הלימוד. "היה לי ברור שאם לא יכולים לבוא אלינו לבית מדרש, אני והמרצים שלי חייבים להגיע אליהם הביתה לסלון, ללב שלהם. חשבנו איזה ערך מוסף אפשר לתת לחיים של נשים ואנשים? איך אנחנו יכולים לא רק להתגבר על האתגרים, אלא גם לצמוח מהם? והבנו שעכשיו אנשים יושבים בבית, ויש להם זמן. ולא רק שיש להם זמן, אלא גם יש להם חששות ופחדים, ולנו יש תפקיד לחזק אותם בלימוד תורה.
דווקא עכשיו, כשלאנשים יש זמן, אז גם יותר ויותר רוצים ללמוד. ביום שנאלצנו לסגור את בית המדרש, היה קשה. התלבטנו מה לעשות, ודי מהר התעשתנו והחלטנו לפתוח את כל השיעורים לצפייה בחינם, בשידור חי בזום או מוקלט. בכל יום אנחנו שולחים את רשימת השיעורים, ואנשים נכנסים וצופים.

"אני מרגישה שעכשיו זה זמן לפתוח את הלב, לחזק את הלומדים והלומדות שלנו, ואת כל עם ישראל. רק לשם המחשה, כעת כשכותבים 'מתן' בגוגל, אנחנו קופצים ראשונים בחיפוש וזה מצביע על צימאון גדול. אנשים שואלים כל הזמן, מחפשים עוד ועוד תוכן.
"האתגרים הטכניים הם גדולים, אין מה לומר. אנחנו כמרצים מפחדים יותר מהטכנולוגיה מאשר מהקורונה" צוחקת קורן, "לקח לי זמן ללמוד איך להקליט את עצמי, איך לצלם. והאתגר הוא גם לתלמידים עצמם, נשים ולגברים, זה לא חבר'ה בני 18. יש לנו מנעד רחב, מגילאי 20 ועד גילאי 80 ויותר. נשים מבוגרות נכנסות לאינטרנט ומקשיבות. וכשאני מסתכלת על המסך, אני רואה שהאיש הצטרף לאישה ללימוד, כלומר זוגות לומדים יחד. זה מחזק ומרגש".
מלבד הקושי בלימוד מרחוק, ב"מתן" נתקלים גם באתגרים הלכתיים, כפי שמספרת קורן. "עולות הרבה שאלות בעקבות הקורונה, האם ניתן לומר קדיש בזום? וגם בנושא הטבילה, איך מורידים לק או האם אפשר לטבול עם לק? ומה עושים במקרה של שבעה? אנחנו מוצאים את עצמנו כל הזמן על הטלפון, כתובת לכולם בעניין הזה.
"אתמול (חמישי), חל ראש חודש ניסן. יש לנו מסורת בבית המדרש לערוך תפילה חגיגית והלל לנשים בכל ראש חודש. כמובן שגם הפעם תכננו לקיים אותה, אז במקום לעשות את זה עם קהל בבית המדרש, עשינו בגינה פרטית בבית ושידרנו בזום. נכנסו מאות נשים, עשינו תפילת ראש חודש עם כלי נגינה, התפללנו יחד וזה מאוד מחזק ויפה.
"זה מדהים שהצלחנו להביא את בית המדרש הביתה. יש אנשים בודדים שיושבים בבית לבד, וזה מציל אותם. הם אומרים לנו שככה הם מרגישים שהם לא לבד. אני חושבת שאי אפשר להחליף מגע אנושי אבל במצב קשה כזה צריך לראות גם את הטוב. ברוך ה' שאנחנו חיים במציאות שיש את פלאי הטכנולוגיה.
יום העיון שיתקיים ביום ראשון הקרוב, ד' בניסן, 29.3, יחל ב-9:00 בבוקר ויימשך עד אחרי השעה 21:00 בערב.
כאן באתר מקור ראשון נעביר בשידור חי את השיעורים החל מ-18:00.
"מזה מספר שנים שאנחנו עושים במתן יום עיון גדול לקראת פסח, עם מיטב המרצים שלנו ומרצים מומחים. השנה תהינו מה נעשה ואיך נעשה, ובמיוחד עכשיו כשכ"כ צריך הכנה רוחנית לפסח. החלטנו להעביר הכל לזום, זו זכות וזו מחוייבות".
קורן מסכמת ואומרת "יש פה הזדמנות לגדול מזה ולהצמיח את לימוד התורה. החובה שלנו היא להמשיך הלאה, לא לעצור ולא ליפול. ואני מאמינה שמתוך התקופה הזו, אנשים יותר ויותר ירצו ללמוד גם אחרי שהכל ייגמר. זה יהיה ממש "טעמו כי טוב ה'".