תכולת הספרייה: הספרייה הביתית שלי מורכבת משתי ספריות שונות ונפרדות. בסלון הבית נמצאת ספריית הקודש ובה ספרות היסוד התורנית – ש"ס בבלי וירושלמי, תנ"ך, משניות, טור ושולחן ערוך, רמב"ם, משנה ברורה, ראשונים ואחרונים, ספרי הלכה ומוסר. בקומה העליונה, בחדרי המגורים, שוכנת ספריית החול. היא כוללת ספרי עיון ומחקר, פרוזה, ביוגרפיות ועוד.
מדף קרוב ללב: את רוב השימוש שלי בספרות הקודש אני עושה כיום במאגרים התורניים במחשב וברשת. הספרים הממשיים באים לשימוש בעיקר בשבת, אבל אני חש כלפיהם זיקה וקרבה עמוקה בהיותם הבסיס לאמונתי ולאורח חיי. יש בי יחס מיוחד לספריו של רבי ישראל מסלנט, מייסד תנועת המוסר, ושל תלמידיו. ביום יום אני משתמש יותר בספרי החול אבל היחס שלי אליהם פחות רגשי, אף שאני לומד מהם רבות ומוצא בהם עניין ותועלת רבים.
שיטת מיון: בספריית הקודש, ספרי היסוד נמצאים במדפים התחתונים, ובמדפים העליונים ספרי מוסר, ספרי הלכה חדשים וספרי פרשנות. בספריית החול, אני ובני מנסים מדי פעם לעשות סדר לפי חלוקה לביוגרפיות, פרוזה, מחקר, עיון, ספרות ילדים, מדיניות, וכן לפי תחומים או הוצאות לאור. ספריית החול היא במידה מסוימת גם ספריית השאלה לחברים, שכנים ומכרים, והספרים בה נודדים, יוצאים ובאים.
על ארבעה ספרים
המועדים בהלכה
הרב שלמה יוסף זווין / יד הרב הרצוג / 1983
את הספר הנפלא הזה קיבלתי לבר־מצווה, ומאז שבתי וקראתי בו פעמים רבות. רוחב היריעה והדרך המיוחדת והמרתקת שבה פורס הרב זווין את הדברים ממקורותיהם השונים, העניקו לי טעם מיוחד בכל חג ומועד. בהמשך הכרתי גם את ספרו המיוחד "אישים ושיטות", וגם אותו שבתי וקראתי כמה וכמה פעמים. גם ספריו "לאור ההלכה" ו"סופרים וספרים", שבו את ליבי. אני מוצא בכתיבתו של הרב זווין יכולת נדירה להנגיש לקהל הרחב תוכן עמוק ומקיף, באופן תמציתי ובשפה ברורה ושווה לכל נפש.
באמונתו – סיפורו של הרב יהודה עמיטל
אלישיב רייכנר / ידיעות ספרים / 2008
לאורך השנים אהבתי לקרוא ביוגרפיות והן השפיעו עלי רבות, אולם ההשפעה הגדולה ביותר זכורה לי מהספר "באמונתו" על הרב יהודה עמיטל, מייסד וראש ישיבת הר עציון. אני חש הזדהות גדולה עם הרב עמיטל, עם תפיסת עולמו המיוחדת, עם העקביות שבה צעד ללא מורא וללא משוא פנים, עם הענווה הגדולה שלו ועם הדרך שבה העמיד תלמידים רבים. עד היום אישיותו מרתקת אותי ועומדת לנגד עיניי כדמות מופת.
על החירות
ג'ון סטיוארט מיל / שלם / 2006
לספרו של הפילוסוף האנגלי נחשפתי לפני כעשור, והוא הותיר עליי רושם עז. הטיעונים שלו בדבר החשיבות של חופש הדעה והדיבור, ועל כך שחיפוש האמת הוא הסיבה המרכזית לאפשר הבעת דעות שנתפסות בעינינו כלא נכונות וכמקוממות, הם בעיניי חשובים ויסודיים מאוד. בעיניי זהו הבסיס לתפיסת בית המדרש היהודית, וריבוי הדעות שנשמעו בו לאורך כל ההיסטוריה. אני רואה בו חשיבות רבה לכל דיאלוג אנושי, שרבים מאיתנו מתקשים לקיים עם בעלי דעות מנוגדות לשלנו.
ספרי הילדים של מאיר ברעם
הוצאת תבונה
את סדרת ספרי הילדים של הסופר החרדי מאיר ברעם (שם עט של הרב שלום מאיר ולך), קראתי בילדותי ושבתי וקראתי פעמים רבות בבגרותי. הספרים כתובים בכישרון רב ומגוללים עלילות מרתקות, ובעיקר רקע היסטורי עשיר. הם מעניקים לילדים תמונה חשובה על תקופת הבית השני, על חורבן הבית, על ימי הביניים ובעלי התוספות, על מסעי הצלב, על האינקוויזיציה בספרד ועל העיירה היהודית באירופה. מומלץ בחום לכל ילד ומבוגר.