בימים אלה כאשר קהילות, משפחות ואף בני זוג נאלצים להתפצל בין מנייני התפילות והסליחות, אחרי שהתקשו למצוא בית כנסת שיענה לרצונות של כולם ויתאים למתפללי כל הנוסחים, בית כנסת אחד בשכונת פסגת זאב בירושלים מנסה למצוא פתרון ולקיים את תפילות הימים הנוראים באופן שכולם יוכלו להנות מהן על אף הרצונות והמנהגים השונים.
בית הכנסת "אוהל אברהם", הקהילתי והמגוון עד מאוד, מכיל מתפללים וחברי קהילה מעדות שונות, שמתפללים בכפיפה אחת. בכל תפילה מתפילות השבתות והימים הטובים, עולה חזן או פייטן שמוביל את התפילה במנגינה אחרת ונוסח אחר, תלוי במוצאו של החזן. בין הנוסחים הבולטים ניתן למצוא פייטנים ובעלי תפילה עירקים, פרסים, אשכנזים וכמובן ירושלמים ומרוקאים. "בבית הכנסת דוגלים באחדות אמיתית ונותנים את המקום לכל אחד להתפלל בנוסח שהוא מכיר", אומרים המתפללים.

לקראת ראש השנה נערכים בבית הכנסת למלא את אולם התפילה עד אפס מקום בשל הביקוש הרב שנוצר לתפילות משלבות אלה, כאשר בתפקידי החזנים משמשים רב בית הכנסת הרב עופר אסרף והרב גד אברהם, שבעיקר מתחזנים בנוסח התפילות הירושלמי, אך משתמשים לעיתים גם במנגינות מנוסחים אחרים.
כדי לשתף את כל שכבות הגיל בתפילות המיוחדות בימי הסליחות והימים הנוראים, מתקיים בבית הכנסת חוג פייטנות לילדים, שם הם לומדים את המנגינות של הסליחות והתפילות של ראש השנה ויום הכיפורים, "במקום שהילדים מהקהילה יסתובבו ברחובות אנחנו מציעים להם, אצלנו בבית הכנסת, שיעורי תורה, חוגים והעשרה" אומר הרב אסרף.
"אמנם אנחנו בית כנסת בנוסח ירושלמי, אבל כאן כולם מרגישים בבית. הרב עופר בחוכמה רבה חיבר את כל בית הכנסת ולמרות שכל אחד מגיע מעדה שונה, בכל זאת הוא מרגיש כאן בבית וזאת הירושלמיות האמיתית שמחברת את כולם לחיים משותפים".

לקראת סיום, מבקשים הרבנים לשתף אותנו בכך שבאי בית הכנסת מתפללים בראש השנה בשעת הנץ החמה – תפילת ותיקין, במניין אחד, וכל הקהילה משתתפת. "נשים וילדים יחד עם כל המתפללים מגיעים בשעות המוקדמות וכ-400 מתפללים ומתפללות נמצאים בבית הכנסת לרגעים המיוחדים ביותר של השנה".
בית הכנסת המאחד סגנונות שונים אף זכה לברכות מעיריית ירושלים שרואה בו נכס חשוב המסמל את מגוון העדות והקהילות המתקיימות בעיר הבירה. בעירייה אמרו ל'מקור ראשון' כי: "משמח לראות איך בית הכנסת 'אוהל אברהם' מקבל את כולם ומכניס את האווירה הירושלמית לתוך בית הכנסת. אנו מאחלים לכלל הקהילות בירושלים שנה טובה ומתוקה וגמר חתימה טובה, ומי ייתן שכל תפילותינו יתקבלו ברצון ובברכה".