השנה נוספת להכנות לפסח מורכבות מיוחדת: ליל הסדר חל במוצאי שבת, כך שאי אפשר לשרוף את החמץ בערב פסח.
ולכן בדיקת חמץ תהיה בלילה שבין חמישי לשישי (אור לי"ג בניסן, 10 באפריל). מברכים "אשר קדשנו במצוותיו וציוונו על ביעור חמץ", מחפשים את החמץ כמו בכל שנה.
כשמסיימים מבטלים את החמץ בנוסח הרגיל: "כָּל חֲמִירָא וַחֲמִיעָא דְאִיכָּא בִרְשׁוּתִי, דְלָא חֲמִתֵּיהּ, וּדְלָא בִעַרְתֵּיהּ, וּדְלָא יְדַעְנָא לֵיהּ, לִבָּטֵל וְלֶהֱוֵי הֶפְקֵר כְּעַפְרָא דְאַרְעָא" ובעברית: "כל חמץ ושאור שיש ברשותי שלא ראיתיו, ושלא ביערתיו ושלא ידעתיו – ייבטל ויהיה הפקר כעפר הארץ".
שרפת חמץ
ביום שישי (י"ג בניסן, 11 באפריל) שורפים את כל החמץ, חוץ ממה שאנחנו משאירים לאכילה בערב שבת ובבוקר שבת. יש לשרוף את החמץ עד השעה 11:20 כמו בכל שנה. מי שנמצא במקום שבו אסור לשרוף במקום ציבורי ואין מקום המיועד לכך, יכול לאבד את החמץ בצורה אחרת על ידי פירורו וזריקתו באסלה, או על ידי שפיכת אקונומיקה כך שלא יהיה ראוי למאכל וזריקתו לפח הציבורי.
בשנה זו לא אומרים את נוסח הביטול אחרי בדיקת חמץ, שהרי אנחנו משאירים אצלנו חמץ, אלא רק בשבת למחרת.

לדעת הרב עובדיה ניתן לבער את כל החמץ לפני השבת. לחם משנה בשבת אפשר לקיים במצה מבושלת בתוך מרק של בשר או עוף: לאחר שנתבשל התבשיל יוריד אותו מהאש, ובזמן שהוא חם אפשר לתת בסיר כמה מצות שירצה, כך שהמצה סופגת היטב את טעם התבשיל. לאחר שהתבשיל יתקרר, אפשר להוציא את המצה בשלמותה, לבצוע אותה בשבת ולברך עליה המוציא וברכת המזון. ניתן גם לטגן מצות שלמות בשמן ולקיים בהם את סעודות השבת ולברך המוציא וברכת המזון.
הרב אשר סבג הוא רב קהילת הר המוריה וחבר הנהלת ארגון רבני צהר