מיקרוגל
יש לנקות היטב את תא החימום בדפנות ובתקרת התא וכן את החריצים בפתח המיקרוגל. להמתין 24 שעות. לאחר מכן יש לחמם כוס מים מלאה עם מעט סבון כלים למשך 5 דקות.
למנהג הספרדים מותר להשתמש בפסח בצלחת הזכוכית, ודי לנקות אותה בלבד. למנהג האשכנזים יש לכסותה בניילון נצמד עבה, או להשתמש בכלים אטומים או מכוסים בזמן השימוש במיקרוגל.
מדיח כלים
יש לנקות היטב את המדיח והרשתות, וכן את המסננת שנמצאת בתחתית המדיח. לאחר מכן יש להמתין 24 שעות, ולהפעיל אותו על התוכנית החמה ביותר לזמן הארוך ביותר.
יש המחמירים להחליף את הרשתות לפסח.

תנור\פירוליטי
יש לנקות היטב עם חומרי ניקוי חריפים, לפרק את הדלתות ולנקות את כל החריצים והגומי מהחמץ. לאחר מכן יש להמתין 24 שעות, ואז להפעיל על החום המרבי למשך שעה.
את תבניות האפיה לא ניתן להכשיר, ויש להחליפן בתבניות לפסח.
בתנור פירוליטי הניקוי הוא בעיקר בדלת התנור והגומי שמסביב. ולאחר מכן להפעיל על אופציית "ניקוי עצמי".

מקרר
יש לנקות אותו ניקוי יסודי באמצעות חומרי ניקוי מתאימים. בעיקר לשים לב לגומי האוטם את הדלת המדפים והמגרות, ולפתחי האוורור במקפיא.
פלטת שבת
יש לנקות היטב.
יש המסתפקים בעירוי מים רותחים על הפלטה וכיסויה בנייר אלומיניום עבה – חשוב לומר שמבחינה בטיחותית לא מומלץ לכסות לכל הפסח בגלל סכנת בערה. ויש המחמירים לנקות ולכסות בנייר אלומיניום עבה, ואז להדליק למשך 40 דקות כדי להגביר את החום לרמת ליבון קל.
מיחם לשבת
יש לנקות היטב את המיחם. להמתין 24 שעות, למלא אותו במים ולהרתיח אותם הרתחה מלאה. כדאי גם להוסיף חומץ כדי להוריד את האבנית. את המכסה יש להגעיל בנפרד.
מי שנוהג לחמם פיתות ישירות על מכסה המיחם – עליו לכסות את המכסה בנייר אלומיניום.
קומקום חשמלי
לנקות היטב. להמתין 24 שעות, למלא במים ולהרתיח בתוספת חומץ להסרת האבנית.

כיריים קרמיות, אינדוקציה
למנהג הספרדים – די בניקיון היטב ואין צורך בהגעלה, כדין כלי זכוכית.
למנהג האשכנזים – יש לנקות היטב את המשטח, להמתין 24 שעות ואז להפעיל על החום המרבי למשך 15 דקות בכיריים קרמיות. ובכיריים אינדוקציה יש להניח עליהן סיר ריק ולחמם בחום גבוה עד שנייר ייחרך עליה.
מיני בר קר וחם
קר – יש לנקות היטב מבחוץ ודי בזה.
חם – יש לנקות היטב, להמתין 24 שעות בלי להשתמש במים החמים, ואחר כך לרוקן את המיכל, למלא ולהרתיח מים ולרוקן כוס מים רותחים מהברז.
משטחי עבודה, כיורים, שיש
יש לנקות בצורה יסודית מכל כתמי המאכל והשומנים גם את האריחים שבצד השיש. לאחר מכן לערות מים רותחים בנחת על כל המשטח – השיש והכיור – אפשר גם בכמה פעמים. לתוך חור הניקוז בכיור יש לערות מים רותחים עם חומר פוגם.
יש המחמירים לצפות בנייר אלומיניום עבה את המשטחים והשיש.
למנהג האשכנזים יש להניח כיור לפסח על הכיור הרגיל.
מעבד מזון, מגי'מיקס, בלנדר, שייקר
אם השימוש היה רק במאכלים קרים ולא חמים או חריפים, די לנקותם היטב. אם השתמשו במאכלים חמים או חריפים, למנהג האשכנזים יש להגעיל את הקערות והחלקים שמתפרקים, סכינים וכדו', ולמנהג הספרדים די בעירוי מים רותחים.
מכונת קפה
אם השתמשו בה רק לפולי קפה ללא חלב שיבולת שועל – אין צורך בהכשרה.
במכונת קפסולות שהשתמשו גם בקפסולות שאינן כשרות לפסח, יש להכשיר באופן הבא: להעביר חומר ניקוי נוגד אבנית, להפעיל שטיפה על ריק (קפסולה ריקה) בחום מקסימלי להמתין 24 שעות ושוב להפעיל שטיפה על ריק (קפסולה ריקה) בחום מקסימלי.

מנגל גז
כדי להכשיר את גוף המנגל יש לנקות היטב את המנגל עם חומרי ניקוי חריפים, גם את המכסה. לאחר המתנה של 24 שעות יש להדליק אותו עם מכסה סגור על חום מירבי ל30 דקות.
את הרשת של המנגל כדאי להחליף, כיוון שההכשרה שלה מסובכת. מי שבכל זאת רוצה להכשיר את הרשת, עליו להשתמש במבער או מדורה כדי ללבן אותה עד שתאדים. יש לבדוק שכל החלקים ברשת מאדימים.
הכותב הוא רב קהילת הר המוריה וחבר הנהלת ארגון רבני צהר