הכול כבר לא נראה אותו דבר, לטוב ולרע. או שמא הכול נשאר בשלו? החברה הישראלית בכלל והמגזרית בפרט, האמנות, ההתיישבות, הערכים, הפעילות החוץ־פרלמנטרית, האמונה והדת. זוכרים את גוש קטיף, מדברים על היום, 16 שנים אחרי עקירת יישובי גוש קטיף וצפון השומרון.
בסדרת ההסכתים "כתום לא דוהה" של מקור ראשון הסכתים בשיתוף עם מרכז מורשת גוש קטיף וצפון השומרון ננסה להבין איך נראית היום החברה על מגוון מרכיביה ומהן התמורות שעברו בה, כשכל פרק יעסוק בנושא אחר.
אם חלילה תהיה עקירת חבל ארץ נוסף היום, מה יהיו התגובות הפרטיות והלאומיות? האם, כפי אומרת מוריה קור, "מי שיידפק מהגירוש של תושבי יהודה ושומרון יהיו אתם, תושבי תל אביב"? או שאולי, כפי שטוענת יעל שבח "אם יהיה גירוש, תהיה עלינו אות קין שיתייג אותנו 'אתם המתנחלים שהתנשאתם עלינו מההר'"? ואם תקרה שוב העקירה, בצל הצלקות שנותרו, האם תמונות המאבק יחזרו על עצמן? כמו כן, יעסוק הפרק בשאלת תפקיד המגזר בנוגע למשימות לאומיות, מקומו מהבחינה החברתית, האם העקירה היא "אבן שואבת ששינתה לאנשים מסלול חיים", או שמא היום כבר ניתן לראות בה "מכה קלה בכנף"? והאם היא מבשרת על תום עידן הציונות הדתית?
האזינו:
האם הפעילות החוץ פרלמנטרית תמנע את העקירה הבאה? | האזינו לפרק השני:
האזינו:
בפרק זה יעל ומוריה יארחו את פורת סלומון מייסד ומנהל בית הספר הגבוה ללימודי אמנות "פרדס", אמן ויוצר, שמאז עקירת יישובי גוש קטיף לא מסוגל ללבוש בגד כתום, ועבורו העקירה היא בעיקר זיכרון חזותי. בנוסף, יארחו את מנורה חזני, במאית קולנוע ויוצרת סרטים שנעקרה בעצמה מהיישוב חומש שבצפון השומרון ויצרה סרט שמתעד את הימים ההם ממבט אישי ש"מעניין לראות איך כל שנה הוא מובן אחרת". האם יש בכוח היצירה הפוליטית לשנות משהו ולהשפיע על חוות הדעת הציבורית, או שזו התרפקות מגזרית על פצעים מהגירוש? איך ייראה הסרט הבא של מנורה, שתמנע את העקירה הבאה, ואיזו יצירה פורת ייצור כדי לעצור אותה?
האזינו:
תודה לרדיו קול הגליל העליון על תרומתם
לפרק זה.
האזינו:
האזינו:
כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©