בנוסף לזמן האיכות עם ההורה שאותו קיבלו ילדי ישראל עם השבתת מערכת החינוך, הבישול המשותף משדרג את היכולת המוטורית של הילדים, יוצר אצלם תחושת אחריות וגאווה בשל התפקידים שמוטלים עליהם, וניתן ללמד אותם בדרך מהנה זו חוקים מתמטיים (חיבור או חיסור), ספירה, היגיינה ועוד. ילדים רבים נפתחים תוך כדי הכנת המזון לנסות ולטעום מאכלים חדשים שלא הכירו קודם, ובדרך זו אפשר לנסות לגוון לילדים שלנו את המזון ולתת להם לטעום מאכלים בריאים יותר.

טיפים לבישול מוצלח עם ילדים:
> מומלץ לפנות זמן לכל התהליך ולקחת בחשבון שהדבר ייקח הרבה יותר זמן מאשר הזמן בו הייתם מבשלים לבד.
> ניתן להתחיל את החוויה עוד בשלב הקניות: לעבור עם הילד על המתכון, אפשר אפילו לצייר ביחד את הרכיבים או להעתיק לכרטיסיות, להכין רשימה וללכת יחד לסופרמרקט.
> מומלץ להצטייד בסינרים וכובעי שף: העניין מגביר את החוויה ומשדרג את התמונות שתצלמו תוך כדי הבישול.
> אל תיבהלו מהלכלוך וחוסר הסדר: בסוף הבישול אפשר יהיה לארגן ולסדר ביחד את המטבח.
> חשוב לא לנזוף בילד אם נשפך משהו, או שהוא לא ביצע את המשימה בדיוק כפי שנאמר לו. וגם אם יצא קצת פחות מוצלח – לא נורא.
> בפעמים הראשונות מומלץ להתחיל במתכונים קלים ופשוטים להכנה, כך יגבר הסיכוי שהילד ישתף פעולה ולא יתייאש.
> כדאי להתחיל במשימות פשוטות בהתאם לגיל הילד, ולאט לאט לאתגר אותו במשימות מסובכות יותר.
> כיף במיוחד לעבוד עם חומרים שניתן לטעום מהם בזמן הכנה ולא רק בסיום העבודה. ילדים (וגם מבוגרים) אוהבים לטעום תוך כדי. שימו לב לכך שלא מומלץ לטעום מאכל ובו ביצים לא מבושלות בשל חשש מחיידקים כמו סלמונלה.
> לפני תחילת העבודה חשוב לשטוף את הידיים היטב עם סבון ולהסביר לילדים את חשיבות שטיפת הידיים לפני הכנה ואכילה של מזון.
> חשוב להקפיד על סביבה בטוחה: להכין עבור הילד שרפרף יציב, לפנות את משטח העבודה מציוד חד או מסוכן, ולוודא שהילד רחוק ממחבת רותח או מתנור פועל.
> בסיום הבישול מומלץ לנקות יחד את המטבח, לערוך יחד את השולחן ולשבת לאכול ארוחה משפחתית טעימה, כי אין כמו ליהנות מהפירות אחרי העבודה הקשה.
קבלו שלושה מתכונים פשוטים ובריאים לארוחות קלילות שילדים אוהבים
חביתיות קוטג' של סבתא
מצרכים:
3 ביצים
1 כוס חלב
2 חבילות קוטג'
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
הוראות הכנה:
מערבבים בכף גדולה היטב את המוצרים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. עדיף להשתמש במחבת טפלון ולרסס מעט ספריי שמן. יוצקים באמצעות מצקת מרק מספר חביתיות במחבת. מטגנים במשך כ־2־3 דקות בחום בינוני עד שנוצרות מעט בועות, הופכים לצד השני, מטגנים כדקה ומעבירים לצלחת.
ניתן להכין חביתיות גבינה פשוטות עם מעט סוכר לילדים בררנים, ולאט לאט להוריד את כמות הסוכר. מתכון מוצלח לדוגמא: 2 ביצים, 4 כפות גבינה לבנה, 2 כפות קמח ו־2 כפיות סוכר.

פנקייק שיבולת שועל
מצרכים (8־10 פנקייקים):
¾ כוס שיבולת שועל
¾ כוס קמח מלא או קמח שיפון
¼ כוס סוכר
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
ביצה אחת
גביע יוגורט 3%
רבע כוס חלב
כף שמן
הוראות הכנה:
מערבבים היטב את המוצרים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. עדיף להשתמש במחבת טפלון קטנה ולרסס מעט ספריי שמן. יוצקים באמצעות מצקת מרק עד שמתקבלת שכבה דקה. מטגנים כל פנקייק כ־2־3 דקות בחום בינוני עד שהפנקייק מתכסה בבועות, הופכים לצד השני, מטגנים כ־2 דקות ומעבירים לצלחת.
- מומלץ להגיש עם מעט סירופ מייפל 100% טבעי, מעט סילאן או דבש.
- ניתן לוותר על הביצה ולהחליף את היוגורט והחלב בסויה, וכך להכין פנקייק טבעוני.
- ניתן לגוון ולשדרג עם חתיכות בננה וקינמון או פירות יער.
צילום: שאטרסטוק
לביבות טונה אפויות
מצרכים:
1 בצל
1 קישוא
1־2 גזרים
2 קופסאות טונה בשמן
2 ביצים
2־3 כפות קוואקר או פירורי לחם
תבלינים: מעט מלח, פלפל, אבקת שום
הוראות הכנה:
חותכים דק את הירקות או מגרדים אותם. ניתן להשתמש בסלייסר ולחתוך דק דק.
מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב (את כמות הקוואקר שמים לפי המרקם שמתקבל)
מכינים קציצות, מניחים בתבנית מצופה בנייר אפייה, אופים בתנור המחומם ל־180 מעלות כ־20 דקות. חשוב להפוך אחרי כ־10 דקות.
ניתן לגוון עם הירקות ולהשתמש שבבטטה, קולורבי או כל מה שמתחשק.

מומחי "מכבי שירותי בריאות" עם חמישה טיפים לאורח חיים בריא
1 שמירה על סדר יום
לא לקום מאוחר מדי, לאכול ארוחת בוקר הכוללת פירות וירקות ממגוון צבעים המחזקים את המערכת החיסונית
2 להשקיע בארוחות בריאות
לא שמנות כגון אוכל מוקפץ, סלטים טריים או מבושלים, דגים ועוף בתנור, ומרקי ירקות וקטניות
3
להימנע מנשנושים מיותרים בין הארוחות
4 לשתות הרבה מים
אפשר גם תה צמחים
5 הכניסו ללו"ז היומי פעילות גופנית של 15־30 דקות
היא מצוינת לשיפור מצב הרוח ולהפחתת מתחים