כבר אלף שנים שבני אדם אוכלים בְּרֵד פודינג. כן, כן, הפודינג הראשון בהיסטוריה מתוארך למאה ה־11 באנגליה, הוא כונה ״הפודינג של האדם העני״ וכלל כפי הנראה לחם ישן, מים רותחים, סוכר ותבלינים. זה לא מפתיע בהתחשב במיקום ובתקופה, לחם היה דבר בעל ערך רב ולזרוק אותו היה בלתי מתקבל על הדעת. כעבור עוד 200 שנה כבר הוסיפו לברד־פודינג חלב וביצים ועם השנים נוספו לו כל מיני תוספות שנמצאות בו עד היום כמו חמאה, צימוקים, אגוזים ועוד.
מאז התחיל כמאכל של עניים, הברד פודינג הפך לכוכב אופנתי במסעדות ובבראנצ׳ים ביתיים, והוא מככב בכל מטבחי העולם. למעשה מדובר בעוגה שבמקום קמח משתמשים להכנתה בחלה ישנה (או בריוש, לא עלינו) וכל שאר המרכיבים הם החומרים הרגילים שתמצאו בעוגה: ביצים, קמח, סוכר וכמובן כל מיני תוספות טעימות, וכל המרבה הרי זה משובח.
הברד פודינג יכול להיות גם פתרון מושלם לחלה שנשארה משבת, וכשפסח נושף בעורף זוהי הזדמנות נפלאה להיפרד מקצת חמץ ולהכין ממנו עוגה במקום לזרוק. כדי להפוך את הכול ליותר מעניין הכנתי גם שתי גרסאות מלוחות שיכולות להיות ארוחת ערב מושלמת עם סלט ליד.
בְרֵד פודינג פאי פקאן
כמה מושחת ברד פודינג יכול להיות? כזה

לתבנית בקוטר 24 (לא מתפרקת)
מרכיבים
1 חלה חתוכה לחצאי פרוסות
לשכבת הקרמל אגוזים:
100 גרם חמאה
¼ כוס מייפל
½ כוס סוכר לבן
½ כוס סוכר חום כהה
1/3 כפית מלח
1/3 כוס שמנת להקצפה 38%
250 גרם פקאנים קצוצים גס
לבלילת הביצים והחלב:
½1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
30 גרם חמאה מומסת (או 2 כפות שמן)
1 כפית קינמון
1 כפית וניל
5 ביצים
אופן ההכנה
- משמנים בנדיבות את התבנית (חשוב מאוד, כדי שיהיה אפשר להפוך), ומחממים תנור ל־180 מעלות.
- טורפים היטב את בלילת הביצים והחלב.
- שמים את פרוסות החלה בקערה ומוזגים עליה את הבלילה. מערבבים היטב כך שכל החלה תהיה מכוסה בנוזלים.
- בסיר קטן שמים חמאה, סוכרים, מייפל ומלח ומחממים על אש בינונית. כשהחמאה נמסה והתערובת מבעבעת קלות מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד שתי דקות תוך ערבוב מתמיד.
- מוסיפים את האגוזים ומבשלים עוד דקה, משגיחים שזה לא יישרף.
- מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת.
- מניחים על האגוזים את פרוסות הלחם הספוגות בנוזלים אחת אחרי השנייה בעדינות כך שימלאו את כל התבנית. אם נשארה בלילה בתבנית מוסיפים גם אותה.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים 35 דקות.
- מחכים 5־10 דקות והופכים לצלחת שטוחה. אל תמתינו שהמאפה יתקרר כי הוא עלול להיתקע בתבנית.
אוכלים כשהמאפה חמים, עם גלידת וניל.
בְרֵד פודינג נקניקיות
נראה לי שהברד פודינג מעולם לא דמיין שהוא יכיל נקניקיות, ובכל אופן הניסוי עבר בהצלחה, לצהלות בני הבית

לתבנית בגודל 23/23 ס״מ
מרכיבים
1 חלה חתוכה לחצאי פרוסות
500־600 גרם נקניקיות חתוכות לפרוסות
לבלילת הביצים והחלב הצמחי:
2 כוסות חלב צמחי (סויה/שקדים וכו')
2 כפות שמן זית
5 ביצים
4 שיני שום כתושות
2 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
צרור פטרוזיליה קצוצה דק־דק
אופן ההכנה
- משמנים את התבנית, ומחממים תנור ל־180 מעלות.
- טורפים היטב את בלילת הביצים והחלב.
- שמים את פרוסות החלה בתבנית, מפזרים מחצית מהבלילה ודואגים שכולן תהיינה מכוסות היטב בנוזלים.
- מפזרים מחצית מכמות הנקניקיות.
- מפזרים את המחצית השנייה של פרוסות החלה, ושוב בלילה ונקניקיות.
- מכסים בנייר אפייה וברדיד אלומיניום, מעבירים את התבנית לתנור ואופים 35 דקות.
- אחרי 35 דקות מסירים את הנייר ואופים עוד 10 דקות כדי שהנקניקיות ישחימו מעט.
אוכלים כשהמאפה חמים.
בְרֵד פודינג פיצה
רעיון מושלם של אילון, הבן שלי. ניסינו את זה מיד והכול נזלל דקות ספורות אחרי שיצא מהתנור

מרכיבים
1 חלה חתוכה קרועה לחתיכות
200 גרם מוצרלה מגורדת
לבלילת הביצים והחלב:
2 כוסות חלב
5 ביצים
30 גרם חמאה מומסת (או 2 כפות שמן זית)
1 כפית אורגנו
1 כפית אבקת שום
½1 כפיות מלח
1 כפית פפריקה
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
אפשר גם: חצי כוס זיתים מגולענים, חצי כוס גרגירי תירס ועוד ועוד.
אופן ההכנה
- משמנים את התבנית, ומחממים תנור ל־180 מעלות.
- טורפים היטב את בלילת הביצים והחלב.
- שמים את חתיכות החלה בתבנית, מפזרים מחצית מכמות הגבינה ומערבבים קלות כדי שתתפזר בין חתיכות החלה.
- מוזגים את הבלילה על החלה ודואגים שכל החתיכות תהיינה מכוסות היטב בנוזלים.
- מפזרים את המחצית השנייה של הגבינה על הכול מלמעלה.
- מכסים בנייר אפייה וברדיד אלומיניום, מעבירים את התבנית לתנור ואופים 35 דקות.
- אחרי 35 דקות מסירים את הנייר ואופים עוד 10 דקות כדי שהגבינה תיצרב.
אוכלים כשהמאפה חמים.