"כמה מיוצרי הסרטים הגדולים ביותר והכוכבים החשובים ביותר בתעשייה הלכו לישון אתמול כשהם חושבים שהמעסיק שלהם הוא אולפן הקולנוע הטוב ביותר, והתעוררו לגלות שהם עובדים בשביל שירות הסטרימינג הגרוע ביותר". במילים האלה הגיב במאי הקולנוע כריסטופר נולן לידיעה שלפיה אולפני וורנר ברת'רס, מחברות ההפקה הגדולות ביותר בהוליווד, תשיק את 17 סרטיה בשנת 2021 בשירות הצפייה הישירה של ערוץ HBO במקביל להפצתם במסכים הגדולים. ההחלטה התקבלה לאחר חודשים ארוכים של בתי קולנוע סגורים או ריקים בארה"ב וברחבי העולם כולו, ובעקבותיה פרצה מלחמת עולם בהוליווד: חברי דירקטוריון ומנהלנים בכירים הגיבו בהנהון מבין; אבל במאים, תסריטאים, שחקנים ובעלי בתי הקולנוע הביעו זעזוע עמוק.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– תג המחיר של הליכוד למהלך פיזור הכנסת
– הכדור בידיים שלו: יובל שניידרמן הולך בדרכי אביו בהפועל ירושלים
– דעה: אופטימיות במשרד האוצר: צמיחה כלכלית עם הגעת חיסונים
מבחינת היוצרים, האמנות שלהם תיפגע: המנויים בשירות הזרמת התוכן HBO Max יוכלו לשבת מול הסרטים "חולית", "מטריקס 4" ו"קינג קונג נגד גודזילה" בעודם על הספה, כשהטלפון בידם האחת והשלט בידם האחרת, במקום לצפות בהם בקולנוע, בחוויה מהונדסת לשקיעה מרבית במתרחש על המסך. כמובן, מי מהיוצרים שמקבל אחוזים מהכנסות הסרט, יפסיד כעת הון עתק. מעבר לכך, זו עלולה להיות מכת מוות לתעשיית הקולנוע כפי שאנחנו מכירים אותה.

בתי הקולנוע היו בסכנה כבר לפני עידן הקורונה. הצלחתם של שירותי הזרמת התוכן נטפליקס, הולו ואמזון פריים חוללה מהפכה לא רק בהרגלי הצפייה בסדרות, אלא בכל תוכן שהוא. תעשיית התקליטורים – זוכרים שהיה דבר כזה בעבר? – הרגישה את ההשפעה מיד, והצטמקה עד כדי כך שאפשר היום להזמין ספריית סרטי "בלו ריי" חדשים בעבור חופן דולרים. אבל גם יצרני הסרטים ספגו את גלי ההדף: ככל שחברות הזרמת התוכן גדלו, כך גדל גם תקציב ההפקה שלהן, ומהר מאוד החלו לעלות על מסכיהן סרטים מקוריים ואיכותיים של שמות גדולים בעולם הקולנוע, והקהל הוזמן לצפות בהם בלי לצאת מהבית.
בתקופה שלפני הקורונה ארה"ב הייתה עדה לניסיון מיתוג מחדש של חוויית הצפייה הקולנועית, כאשר בתי קולנוע פנו להקרנת סרטים ישנים או לעריכת אירועי צפייה מרתוניים בכל סרטיו של במאי או בסדרת סרטים מראשיתה ועד סופה, ועוד טריקים. כתבות מגזין מודאגות העלו את האפשרות שימיהם של בתי הקולנוע ספורים – עשור או שניים ודי.
ואז באה הקורונה. בתי קולנוע בכל העולם סגרו את קופותיהם, ורשתות קטנות וגדולות הודיעו על חשש מפשיטת רגל. חברות ההפקה העדיפו בתחילה לדחות בכמה חודשים סרטים גדולים כמו "לא זמן למות" (ג'יימס בונד מספר 25), "וונדר וומן 1984" וסרטו של נולן "טנט". אולם במרוצת הקיץ חלחלה ההבנה שהחיסונים יתמהמהו, והקורונה תישאר איתנו לזמן ממושך. "טנט" יצא לאקרנים, משך קהל זעום וגרם לוורנר הפסד של 100 מיליון דולר; המנהלים הבכירים הבינו שהגיע הזמן לשינוי. HBO Max – שבבעלות וורנר – השיגה לעצמה רק 8 מיליוני מנויים מאז שהושקה במאי 2020, ולכן הפכה למועמדת האידיאלית לניסוי קטן בתחום.
במאים ומפיקים אחדים כבר הכריזו שיפתחו במלחמה נגד המהלך וינסו לסגור את דלת האורווה, אבל הסוסים כבר ברחו. וורנר לא תהיה האחרונה שתיגש להפיץ את סרטיה ברשת. התוצאה ההכרחית תהיה אובדן הכנסות מכרטיסי קולנוע, מה שיכפה על החברות להקטין את תקציבי הסרטים. "הנוקמים: סוף המשחק" שבר ב־2019 את השיאים של הוליווד, עם תקציב הפקה בסך 511 מיליון דולר. לא נראה שמישהו יעז לנסות לשבור את השיא הזה בקרוב.